NRK Meny
Normal

Nå kan Kristoffersen hjelpe idolet sitt til sammenlagtseier

Med bare ni renn igjen av årets alpinsesong, leder Marcel Hirscher (24) med 58 poeng på Aksel Lund Svindal (31). Nå kan Henrik Kristoffersen (19) hjelpe Svindal med å ta igjen østerrikeren.

Kristoffersen og Svindal

Ved å gjenta suksessen og slå Marcel Hirscher flere ganger denne sesongen kan Henrik «Tassen» Kristoffersen hjelpe Aksel Lund Svindal til å vinne sitt første verdenscuptrofè siden 2009.

Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen kunne juble for bronsemedalje under OL i Sotsji. Han har nok å kjøre for ut sesongen, da han ligger bare 50 poeng bak Marcel Hirscher i slalåm-cupen.

Foto: ALEXANDER KLEIN / Afp

OL-sølvvinneren i slalåm, Marcel Hirscher, har hittil i sesongen vært stabilt god i både slalåm og storslalåm. Han er avhengig av å plukke med seg mange poeng i de fire gjenstående rennene i disse disiplinene for å kunne vinne sin tredje verdenscup sammenlagt.

En av de som kan hjelpe Svindal ved å stjele poeng fra Hirscher, er Henrik Kristoffersen, som også kan vinne hele slalåm-cupen.

– Idol for meg

Kristoffersen, som sto på OL-pallen som tidenes yngste mannlige alpinist, ligger 50 poeng bak Hirscher med to renn igjen. Vinneren av et verdenscuprenn i alpint får 100 poeng, så ingenting er avgjort.

– Aksel har vært et idol for meg så lenge jeg kan huske, sa Kristoffersen da NRK intervjuet ham tidligere i år.

Nå kan han bidra til at idolet får utdelt sitt tredje verdenscup-trofè i Lenzerheide, der det hele skal avgjøres om drøye tre uker.

Svindal: – Verdenscupen sammenlagt er større enn et OL-gull

Før sesongen uttalte Aksel Lund Svindal til NRK at sesongens største mål var å sikre verdenscupen sammenlagt. Nå blir det en ren duell mellom ham og Marcel Hirscher.

Svindal må hente inn 58 poeng, og har igjen tre utforrenn og to Super G-renn. Førstkommende helg flytter fartsdelen av alpinsirkuset seg til Kvitfjell for tre renn og Svindal bør ha overtatt ledelsen i verdenscupen etter dette. Helgen etter er det klart for slalåm og storslalåm i Kranjska Gora.

– Det er helt klart mest respekt til han som vinner sammenlagtcupen, sa Svindal.

Skuffende OL for Svindal

Aksel Lund Svindal hadde et skuffende OL i Sotsji, og valgte å dra hjem tidligere enn planlagt.

– Fakta er at jeg har levert to av mine dårligste konkurranser til nå i sesongen her i Sotsji, og har dermed måttet se på hvorfor det har skjedd. Den eneste forskjellen jeg ser, er at jeg er allergisk mot et eller annet, sa Aksel Lund Svindal til NRK.no.

Han la ikke skjul på at det er verdenscupen sammenlagt han tenkte på da han tok avgjørelsen om å dra hjem for å forberede seg til fartshelg i Kvitfjell.

– Når jeg har hatt såpass mange middelmådige dager her, er det bedre å se realiteten i øynene og forberede seg til dagene som kommer, sier Svindal.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal