Hopp til innhold

Nå kan Kristoffersen hjelpe idolet sitt til sammenlagtseier

Med bare ni renn igjen av årets alpinsesong, leder Marcel Hirscher (24) med 58 poeng på Aksel Lund Svindal (31). Nå kan Henrik Kristoffersen (19) hjelpe Svindal med å ta igjen østerrikeren.

Kristoffersen og Svindal

Ved å gjenta suksessen og slå Marcel Hirscher flere ganger denne sesongen kan Henrik «Tassen» Kristoffersen hjelpe Aksel Lund Svindal til å vinne sitt første verdenscuptrofè siden 2009.

Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen kunne juble for bronsemedalje under OL i Sotsji. Han har nok å kjøre for ut sesongen, da han ligger bare 50 poeng bak Marcel Hirscher i slalåm-cupen.

Foto: ALEXANDER KLEIN / Afp

OL-sølvvinneren i slalåm, Marcel Hirscher, har hittil i sesongen vært stabilt god i både slalåm og storslalåm. Han er avhengig av å plukke med seg mange poeng i de fire gjenstående rennene i disse disiplinene for å kunne vinne sin tredje verdenscup sammenlagt.

En av de som kan hjelpe Svindal ved å stjele poeng fra Hirscher, er Henrik Kristoffersen, som også kan vinne hele slalåm-cupen.

– Idol for meg

Kristoffersen, som sto på OL-pallen som tidenes yngste mannlige alpinist, ligger 50 poeng bak Hirscher med to renn igjen. Vinneren av et verdenscuprenn i alpint får 100 poeng, så ingenting er avgjort.

– Aksel har vært et idol for meg så lenge jeg kan huske, sa Kristoffersen da NRK intervjuet ham tidligere i år.

Nå kan han bidra til at idolet får utdelt sitt tredje verdenscup-trofè i Lenzerheide, der det hele skal avgjøres om drøye tre uker.

Svindal: – Verdenscupen sammenlagt er større enn et OL-gull

Før sesongen uttalte Aksel Lund Svindal til NRK at sesongens største mål var å sikre verdenscupen sammenlagt. Nå blir det en ren duell mellom ham og Marcel Hirscher.

Svindal må hente inn 58 poeng, og har igjen tre utforrenn og to Super G-renn. Førstkommende helg flytter fartsdelen av alpinsirkuset seg til Kvitfjell for tre renn og Svindal bør ha overtatt ledelsen i verdenscupen etter dette. Helgen etter er det klart for slalåm og storslalåm i Kranjska Gora.

– Det er helt klart mest respekt til han som vinner sammenlagtcupen, sa Svindal.

Skuffende OL for Svindal

Aksel Lund Svindal hadde et skuffende OL i Sotsji, og valgte å dra hjem tidligere enn planlagt.

– Fakta er at jeg har levert to av mine dårligste konkurranser til nå i sesongen her i Sotsji, og har dermed måttet se på hvorfor det har skjedd. Den eneste forskjellen jeg ser, er at jeg er allergisk mot et eller annet, sa Aksel Lund Svindal til NRK.no.

Han la ikke skjul på at det er verdenscupen sammenlagt han tenkte på da han tok avgjørelsen om å dra hjem for å forberede seg til fartshelg i Kvitfjell.

– Når jeg har hatt såpass mange middelmådige dager her, er det bedre å se realiteten i øynene og forberede seg til dagene som kommer, sier Svindal.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal