Kristoff: – Får se om vi greier å tette tomrommet etter Luca

MILANO/OSLO (NRK): Alexander Kristoff (28) er en av favorittene i vårklassikeren Milano-Sanremo lørdag. Men nordmannen innrømmer at han savner hjelperytter Luca Paolinis kjørestyrke.

Kristoff

KRISTOFF OG HJELPERYTTER PAOLINI: Her sammen under Tour de France i fjor. Nå er Luca Paolini utesteng etter dopingbruk.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg savner Luca, forteller Alexander Kristoff.

Fredag møtte han pressen før årets første monument, det rundt 300 kilometer lange rittet fra Milano til Sanremo.

Katjusja-rytteren har prestert meget godt tidligere i rittet, i fjor ble han nummer to mens han i 2014 gikk helt til topps.

Men i år mangler Kristoff hjelperytteren som har hjulpet han til disse gode resultatene tidligere. Luca Paolini er utestengt etter at han testet positivt på kokain under Tour de France i fjor.

– Vi mangler jo Luca som har kontroll på løypa og har kjørt her så mange ganger. Det blir jo en test, og det blir spennende å se om vi greier å tette tomrommet etter han, sier Kristoff.

Kristoff

SAVNER HJELPERYTTEREN: Alexander Kristoff og Luca Paolini sammen på en pressekonferanse før Flandern Rundt i april i fjor.

Foto: KURT DESPLENTER / Afp

– Har et sterkt lag

Likevel er ikke Alexander Kristoff bekymret for at han ikke skal få hjelp under rittet.

– Forhåpentligvis så har vi sterke nok ryttere uten Luca. Laget er godt nok og jeg tror vi kan bite fra oss. Vi har fått inn en ekstra klatrer i Simon Spilak som klarer disse bakkene lett. Jeg håper han sitter sammen med meg på slutten og kan hjelpe meg der, sier Kristoff.

Alexander Kristoff har som kjent sin styrke i spurten, og dermed håper han det blir spurtoppgjør lørdag.

– Jeg må henge med i en gruppe, og så må den gruppa ikke splitte seg opp. Det er vanskelig å si hvordan det utvikler seg, men for min del må det være en gruppe helt til slutten. Planen er å vinne spurten, smiler 28-åringen.

Kristoff

SEIER: Alexander Kristoff etter seieren av tredje etappe av Tour of Oman.

Foto: ERIC FEFERBERG / NTB scanpix

Vunnet fem etappeseire i år

Alexander Kristoff har startet sesongen meget bra og står bokført med fem etappeseirer i de rittene han har kjørt.

– Jeg føler formen er der den skal være, men i dette løpet her så må jeg være litt heldig også. De siste to årene har det vært en gruppe inn mot mål. Jeg har alle mulige sjanser om det blir det i år også.

– Men hvis noen ryttere stikker tidlig, så har jeg et større problem, avslutter Katjusja-rytteren.

Siste nytt

 • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

  Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

  Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

  Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

  Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

  Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

  EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Carlsen snublende nær turneringsseier

  Magnus Carlsen spilte remis mot Santosh Gujrathi Vidit i et over fem timer langt parti fredag. Han er svært nær sammenlagtseier i turneringen i Nederland.

  Det blir i så fall åttende gang han vinner turneringen i Wijk aan Zee. Forrige gang var i 2019.

  Med to runder igjen er Carlsen et halvt poeng foran Richard Rapport, et helt poeng foran Anish Giri og Shakyriyar Mamedyarov. Han kommer til å få et helt poeng søndag i form av walkover mot Daniil Dubov, som er ute av turneringen etter å ha testet positivt på koronaviruset.

  Dubov ga tidligere i turneringen walkover til Giri fordi han nektet å spille med munnbind etter å ha vært nærkontakt med en smittet person. Fredag ble det klart at russeren selv har testet positivt, og hans tre siste motstandere får dermed seier uten å spille.

  Det betyr at Carlsen kan avgjøre allerede lørdag ved å få minst remis mot Fabiano Caruana og matche Rapports resultat mot Andrej Esipenko. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Sophie Román Haug blir Roma-spiller

  LSK Kvinner har solgt Sophie Román Haug til Roma, opplyser klubben.

  – Dette var ikke en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Haug.

  Hun har spilt for LSK siden 2015. I Roma gjenforenes hun med Emilie Haavi, som ble klar for Roma like før jul.

  – Det gleder jeg meg veldig til. Emilie er jo en av de beste spillerne jeg har spilt med, og har blitt en god venn i løpet av årene i Lillestrøm, så det å få dele dette med henne er noe jeg ser veldig frem til, sier Haug.

  Toppserien 2019, fotball kvinner, Vålerenga - LSK kvinner (1-2)
  Foto: Ryan Kelly / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal