Kristoff: – Får se om vi greier å tette tomrommet etter Luca

MILANO/OSLO (NRK): Alexander Kristoff (28) er en av favorittene i vårklassikeren Milano-Sanremo lørdag. Men nordmannen innrømmer at han savner hjelperytter Luca Paolinis kjørestyrke.

Kristoff

KRISTOFF OG HJELPERYTTER PAOLINI: Her sammen under Tour de France i fjor. Nå er Luca Paolini utesteng etter dopingbruk.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg savner Luca, forteller Alexander Kristoff.

Fredag møtte han pressen før årets første monument, det rundt 300 kilometer lange rittet fra Milano til Sanremo.

Katjusja-rytteren har prestert meget godt tidligere i rittet, i fjor ble han nummer to mens han i 2014 gikk helt til topps.

Men i år mangler Kristoff hjelperytteren som har hjulpet han til disse gode resultatene tidligere. Luca Paolini er utestengt etter at han testet positivt på kokain under Tour de France i fjor.

– Vi mangler jo Luca som har kontroll på løypa og har kjørt her så mange ganger. Det blir jo en test, og det blir spennende å se om vi greier å tette tomrommet etter han, sier Kristoff.

Kristoff

SAVNER HJELPERYTTEREN: Alexander Kristoff og Luca Paolini sammen på en pressekonferanse før Flandern Rundt i april i fjor.

Foto: KURT DESPLENTER / Afp

– Har et sterkt lag

Likevel er ikke Alexander Kristoff bekymret for at han ikke skal få hjelp under rittet.

– Forhåpentligvis så har vi sterke nok ryttere uten Luca. Laget er godt nok og jeg tror vi kan bite fra oss. Vi har fått inn en ekstra klatrer i Simon Spilak som klarer disse bakkene lett. Jeg håper han sitter sammen med meg på slutten og kan hjelpe meg der, sier Kristoff.

Alexander Kristoff har som kjent sin styrke i spurten, og dermed håper han det blir spurtoppgjør lørdag.

– Jeg må henge med i en gruppe, og så må den gruppa ikke splitte seg opp. Det er vanskelig å si hvordan det utvikler seg, men for min del må det være en gruppe helt til slutten. Planen er å vinne spurten, smiler 28-åringen.

Kristoff

SEIER: Alexander Kristoff etter seieren av tredje etappe av Tour of Oman.

Foto: ERIC FEFERBERG / NTB scanpix

Vunnet fem etappeseire i år

Alexander Kristoff har startet sesongen meget bra og står bokført med fem etappeseirer i de rittene han har kjørt.

– Jeg føler formen er der den skal være, men i dette løpet her så må jeg være litt heldig også. De siste to årene har det vært en gruppe inn mot mål. Jeg har alle mulige sjanser om det blir det i år også.

– Men hvis noen ryttere stikker tidlig, så har jeg et større problem, avslutter Katjusja-rytteren.

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 6
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge