NRK Meny
Normal

Slet med å kåre vinneren etter milimeterduell mellom Kristoff og Greipel

Ikke en gang målfotoet ga umiddelbart svar på hvem som var først av André Greipel og Alexander Kristoff - men nordmannen ble kåret til vinner til slutt.

målfoto

JEVNT: Så jevnt var det mellom Kristoff og Greipel over mållinjen. (Skjermdump med tillatelse fra Eurosport)

– Det var hardt på slutten og veldig tett. Greipel fikk hjulet mitt på de siste meterne og kom raskt, sier Kristoff til Eurosport.

Det ble veldig jevnt og tett på den tredje etappen av De Panne-rittet torsdag - ikke minst helt på slutten.

Kristoff hadde vært toneangivende hele rittet, og da han spurtet for sin tredje strake seier dukket plutselig André Greipel opp på siden.

Greipel kom svært raskt de siste meterne, og de to krysset målstreken tilsynelatende helt samtidig.

Det gikk lang tid før arrangøren kunne utrope en vinner, for det var ikke så lett å tolke målfotoet etter denne millimeterduellen.

Uavgjort?

CYCLING-BEL-KOKSIJDE

TREDJE STRAKE: Alexander Kristoff er sesongens mestvinnende rytter med sine åtte seiere så langt. Dagens seier var hans tredje strake.

Foto: YORICK JANSENS / Afp

– Jeg kan ikke si hvem av oss som var først over målstreken. Kanskje det ble uavgjort, undret Kristoff like etter at mållinjen var passert, mens han ventet på avgjørelsen.

Målfotoet skulle til slutt vise at det skilte noen får millimeter mellom de to, og milimeterne gikk i Kristoffs favør.

Dermed tok han sin tredje strake seier i rittet, og hans åttende etappeseier så langt i 2015.

– Det har vært tre fantastiske dager for meg her i De Panne, og det er ikke tvil om at jeg har et godt utgangspunkt for den avsluttende tempoen, sier Kristoff.

– Laget gjorde en god jobb for meg, men Greipel klarte å få hjulet mitt mot slutten. Derfor ble det så tett, legger han til.

Målet er seierspallen

Del to av den tredje etappen går senere torsdag. Kristoff ligger godt an til en plass på seierspallen til slutt.

– Nå fikk jeg seks sekunders bonus, og det gjør at jeg har enda noen sekunder å gå på før tempoen senere i dag. Den gjør at jeg ikke kan vinne alle fire seirene på etappene her, men jeg skal gjøre det jeg kan i sammendraget, sier Kristoff, og utdyper:

– I og med at det er en kort tempo, tenker jeg at en plass på seierspallen må være fullt mulig etter det som har skjedd til nå.

Siste nytt

 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP
 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal