Kristoff øyner nye vinnersjanser

Når rytterne er tilbake på flat vei ønsker Alexander Kristoff å være med å kjempe om seieren igjen.

kristoff

Alexander Kristoff håper å kunne utfordre de beste spurterne om seieren på dagens Tour de France-etappe.

Foto: Peter Dejong / Ap

kristoff2

Så fornøyd var Alexander Kristoff da han tok sin første etappeseier i Tour de France.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Etter noen dager i fjellene skal rytterne ut på en relativt flat etappe fra Tallard til Nimes søndag. Dette åpner mulighetene for at Alexander Kristoff og de andre spurterne igjen kan være med å prege løpet.

Selv om Kristoff sikret seg sin første etappeseier i Tour de France tidligere i måneden, regner han to tyskere som favoritter om det skulle bli en spurt på slutten av etappen.

- Det er Marcel Kittel og André Greipel som er favoritter og alle kommer til å se på de. Jeg håper likevel å kunne utfordre de, sier Kristoff til NRK.

Mistet viktig støttespiller

Det som kan hemme nordmannens vinnersjanser er tapet av en av hans viktigste lagkamerater. Kristoff uttrykte stor frustrasjon da Alexander Porsev ikke klarte tidsgrensen på en av de tidligere etappene og dermed er ute av Tour de France.

- Han ville vært viktig for mine vinnersjanser i dag og på de to siste flate etappene. Det er et slag for mine sjanser at han er borte, mener Kristoff.

Vil gjøre det vanskelig for spurterne

Det belgiske laget Omega Pharma har varslet at de vil prøve å splitte hovedfeltet på søndagens etappe. Det er ventet sterk sidevind på etappen og av den grunn tror ikke lagets sportsdirektør, Brian Holm, at feltet vil komme samlet til mål slik at spurterne vil gjøre opp om seieren.

– Vi har hele tiden sett fram mot denne etappen. Vi pleier å splitte feltet i sidevinden, men får vi en punktering eller et fall på feil tidspunkt, er det vi som må jage etter, sier danske Holm, ifølge NTB.

Det belgiske laget har spart på kreftene i Alpene de siste dagene nettopp for å være best rustet til søndagens etappe.

– I sidevinden er det nok vi som har det aller beste laget. Hele laget har sett fram til dette. De satte seg tilbake i feltet lørdag for å spare krefter. Kun Tony Martin og Michal Kwiatkowski var med fremst, sier Holm.

Siste nytt

 • Vant sitt første NM-gull

  Thea Louise Stjernesund vant torsdagens NM-storslalåm på Oppdal foran Marte Monsen. Seiersmarginen endte på 0,59 sekunder.

  Duoen var i en klasse for seg. Det skilte hele 2,27 sekunder til Andrine Mårstøl på bronseplass.

  NM-gullet er Stjernesunds første i karrieren. Tidligere i vinter var den 24 år gamle Hakadal-utøveren med på å ta VM-gull for Norge i blandet lagkonkurranse i parallellslalåm.

  cQAlLa-ZeRI
  Foto: Torstein Bøe / NTB8BIM8
 • Warholm åpner for OL som 36-åring

  – Hvis du spør meg nå, så håper jeg å kunne løpe OL i 2032, sa Karsten Warholm i et intervju med Ato Boldon onsdag kveld.

  Boldon er tidligere verdensmester på 200 meter og ekspertkommentator på NBC. Hver uke gjennomfører han direkteintervju med en friidrettstjerne på instagram, og Warholm var gjest i anledning at det onsdag var 100 dager til OL i Tokyo.

  25-åringen avslørte altså at Tokyo-lekene neppe blir hans siste. Hvis han stiller i OL i 2032 som 36-åring, blir det imidlertid neppe på 400 meter hekk.

  – Jeg vil prøve meg på 800 meter, men jeg vet ikke når, fortalte han.

  I intervjuet fortalte Warholm også at det største presset før OL i Tokyo kommer innenfra.

  – Jeg legger mest press på meg selv, jeg er på trening hver dag, med treneren og treningskameratene, det er hardt arbeid og dedikasjon. Jeg skylder meg selv det og jeg føler jeg fortjener å gjøre det bra. Derfor løper jeg med hjertet utenpå drakta. Jeg ville kuttet av meg en arm for å komme først over mållinja, sa han med et et smil.

  TJmbnXm5lo0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Åpner for OL-avlysning

  Japan er inne i sin fjerde koronabølge under 100 dager før OL. Generalsekretæren i landets regjeringsparti avviser ikke muligheten for å droppe sommerlekene, ifølge NTB. Toshihiro Nikai sier i et TV-intervju at Japan må «gi opp» OL hvis smittespredningen fortsetter å øke.

  – Vi kommer uten tvil til å avlyse om det ikke lenger er mulig, sier 82-åringen, ifølge nyhetsbyrået Kyodo.

  oqlmfYdJgys
  Foto: YOSHIKAZU TSUNO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal