Kristoff øyner nye vinnersjanser

Når rytterne er tilbake på flat vei ønsker Alexander Kristoff å være med å kjempe om seieren igjen.

kristoff

Alexander Kristoff håper å kunne utfordre de beste spurterne om seieren på dagens Tour de France-etappe.

Foto: Peter Dejong / Ap

kristoff2

Så fornøyd var Alexander Kristoff da han tok sin første etappeseier i Tour de France.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Etter noen dager i fjellene skal rytterne ut på en relativt flat etappe fra Tallard til Nimes søndag. Dette åpner mulighetene for at Alexander Kristoff og de andre spurterne igjen kan være med å prege løpet.

Selv om Kristoff sikret seg sin første etappeseier i Tour de France tidligere i måneden, regner han to tyskere som favoritter om det skulle bli en spurt på slutten av etappen.

- Det er Marcel Kittel og André Greipel som er favoritter og alle kommer til å se på de. Jeg håper likevel å kunne utfordre de, sier Kristoff til NRK.

Mistet viktig støttespiller

Det som kan hemme nordmannens vinnersjanser er tapet av en av hans viktigste lagkamerater. Kristoff uttrykte stor frustrasjon da Alexander Porsev ikke klarte tidsgrensen på en av de tidligere etappene og dermed er ute av Tour de France.

- Han ville vært viktig for mine vinnersjanser i dag og på de to siste flate etappene. Det er et slag for mine sjanser at han er borte, mener Kristoff.

Vil gjøre det vanskelig for spurterne

Det belgiske laget Omega Pharma har varslet at de vil prøve å splitte hovedfeltet på søndagens etappe. Det er ventet sterk sidevind på etappen og av den grunn tror ikke lagets sportsdirektør, Brian Holm, at feltet vil komme samlet til mål slik at spurterne vil gjøre opp om seieren.

– Vi har hele tiden sett fram mot denne etappen. Vi pleier å splitte feltet i sidevinden, men får vi en punktering eller et fall på feil tidspunkt, er det vi som må jage etter, sier danske Holm, ifølge NTB.

Det belgiske laget har spart på kreftene i Alpene de siste dagene nettopp for å være best rustet til søndagens etappe.

– I sidevinden er det nok vi som har det aller beste laget. Hele laget har sett fram til dette. De satte seg tilbake i feltet lørdag for å spare krefter. Kun Tony Martin og Michal Kwiatkowski var med fremst, sier Holm.

Siste nytt

  • Juniorverdensmester på skøyter

    18-år gamle Ragne Wiklund tok gullmedaljen på 3000 meteren under junior-VM i italienske Baselga di Pinè. Wiklund vant foran nederlandske Robin Groot og polske Karolina Bosiek.

  • Fjerde strake for Shiffrin

    Mikaela Shiffrin vant kvinnenes slalåmrenn i Åre, og tok med det sitt fjerde strake VM-gull i disiplinen. Amerikaneren lå som nummer tre etter den første omgangen, men kjørte en forrykende finaleomgang, og klatret opp på det øverste trinnet av pallen. Hjemmehåpet Anna Swenn-Larsson tok sølvmedaljen, og Petra Vlhová tok bronsen.

    ALPINE-WORLD/
    Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal