NRK Meny
Normal

Kristoff etter legebesøk: – Nittini prosent sikkert at jeg starter i morgen

Alexander Kristoff hadde nærmest fått bandasjert hele kroppen etter et ublidt møte med asfalten i dagens Tour de France etappe. Likevel er han sikker på at han stiller til start i morgen.

Alexander Kristoff etter legebesøk

FORSLÅTT: Det var en forslått Alexander Kristoff som møtte pressen etter å ha vært til legesjekk.

Foto: NRK

– Det ser nesten ut som om jeg har tapt en slåsskamp, sier Alexander Kristoff til NRK etter legesjekken i etterkant av dagens fall på den nittende etappen av Tour de France.

Nordmannen hadde bandasjert ankel, knær, lår, albuer, fingre og deler av ansiktet da han møtte pressen onsdag kveld. På tross av de mange skadene droppet Kristoff å ta røntgen da legen mente det ikke var tegn til brudd.

– Jeg vil si det er nittini prosent sikkert at jeg starter i morgen, sier en forslått Kristoff.

Veltet da han spiste

Kristoff er sjelden involvert i ulykker på sykkelsetet, han mener selv at han i dag rett og slett var på feil sted til feil tid.

Kristoff skadet albue

BANDASJERT: Kristoff hadde bandasjer og sår fra topp til tå, men altså ingen brudd.

Foto: NRK

– Jeg tok frem en bar for å spise litt og fikk litt større fart enn de foran så da dro jeg ut til høyre for å slippe å bremse. Da kjørte jeg midt i veien på den hvite stripa. Så plutselig er jeg i lufta. Da har jeg kjørt oppi et eller annet hull som er i den hvite stripa som de har klart å male. Så det var ikke så mye jeg kunne gjort, sier Kristoff om hvordan han gikk i bakken.

– Hvordan blir det å sove i natt med dette her?

– Ryggen er fin så jeg kan ligge rett ut, sier Kristoff og smiler.

Satser mot Champs-Élyssées

Den tyske spurtkongen, Marcel Kittel, måtte i dag bryte Touren etter at han var i asfalten etter bare 20 kilometer på dagens etappe. Quick Step Floors-rytteren har tatt hele fem etappeseiere i årets Tour, og nå øyner Kristoff håp i den prestisjefylte sisteetappen.

– Det gjør at det blir en større sjanse for å vinne der. Marchel har vært i en liga for seg selv på de flate spurtene. Det er fortsatt noen dager til Champs-Élysées så jeg satser på å kunne kjempe om seieren der.

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag