NRK Meny
Normal

Tommy Kristiansen forlot banen etter hets

Stavanger Oilers-spiller Tommy Kristiansen fikk nok av hetsen fra Stjernens supportere og forlot banen før siste periode var ferdig.

Tommy Kristiansen

Tommy Kristiansen forlot isen i Stjernehallen i Fredrikstad etter det han kaller rasistiske tilrop.

Foto: Ommund Sola

– Publikum er så å si nede i utvisningsboksen og skriker skjellsord til meg gjennom de to siste periodene. Jeg får høre «Tommy sigøyneren» og «din jævla taterunge». Det synes jeg ikke hører hjemme på en hockeybane, sier en tydelig preget Tommy Kristiansen til Fredriksstad Blad etter Stavanger Oilers 7–1 seier over Stjernen i kveld.

Sarpingen fikk til slutt nok av tilropene og valgte å forlate isen i Stjernehallen før sluttsignalet for tredje periode gikk.

Stjernen-leder beklager

Tommy Kristiansen

Kristiansen har flere år bak seg i den blå drakta til Stjernens rivaler Sparta.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Kristiansen har flere sesonger bak seg i Stjernens største rivaler Sparta og har også tidligere vært utsatt for verbale meldinger fra Stjernen-supporterne. I kveld gikk det altfor langt, mener 24-åringen.

– Folk står og skriker «sønn av en hore» og «du er en jævla tater». Det er jeg dritt lei av å høre. Det skjer hver gang jeg er her nede og jeg begynner ærlig talt å bli møkk lei av det, sier han til f-b.no.

Kristiansen forteller videre at han er fullstendig klar over at han ikke står høyt i kurs hos supporterne til Stjernen.

Men han har ingen forståelse for meldingene han fikk slengt etter seg i kveldens kamp.

– Det er nesten rasistisk. Hva andre er for noe, eller hvor de er fra, det skal ikke ha noe å bety på hockeybanen. Å få høre sånn under en hel kamp er lavmål, sier han til avisen.

Daglig leder Trond Magnussen i Stjernen sier til Fredriksstad Blad at han ble lei seg og sint da han hørte om episoden, og at han vil kontakte Kristiansen for å beklage på klubbens vegne.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal