NRK Meny
Normal

Tommy Kristiansen forlot banen etter hets

Stavanger Oilers-spiller Tommy Kristiansen fikk nok av hetsen fra Stjernens supportere og forlot banen før siste periode var ferdig.

Tommy Kristiansen

Tommy Kristiansen forlot isen i Stjernehallen i Fredrikstad etter det han kaller rasistiske tilrop.

Foto: Ommund Sola

– Publikum er så å si nede i utvisningsboksen og skriker skjellsord til meg gjennom de to siste periodene. Jeg får høre «Tommy sigøyneren» og «din jævla taterunge». Det synes jeg ikke hører hjemme på en hockeybane, sier en tydelig preget Tommy Kristiansen til Fredriksstad Blad etter Stavanger Oilers 7–1 seier over Stjernen i kveld.

Sarpingen fikk til slutt nok av tilropene og valgte å forlate isen i Stjernehallen før sluttsignalet for tredje periode gikk.

Stjernen-leder beklager

Tommy Kristiansen

Kristiansen har flere år bak seg i den blå drakta til Stjernens rivaler Sparta.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Kristiansen har flere sesonger bak seg i Stjernens største rivaler Sparta og har også tidligere vært utsatt for verbale meldinger fra Stjernen-supporterne. I kveld gikk det altfor langt, mener 24-åringen.

– Folk står og skriker «sønn av en hore» og «du er en jævla tater». Det er jeg dritt lei av å høre. Det skjer hver gang jeg er her nede og jeg begynner ærlig talt å bli møkk lei av det, sier han til f-b.no.

Kristiansen forteller videre at han er fullstendig klar over at han ikke står høyt i kurs hos supporterne til Stjernen.

Men han har ingen forståelse for meldingene han fikk slengt etter seg i kveldens kamp.

– Det er nesten rasistisk. Hva andre er for noe, eller hvor de er fra, det skal ikke ha noe å bety på hockeybanen. Å få høre sånn under en hel kamp er lavmål, sier han til avisen.

Daglig leder Trond Magnussen i Stjernen sier til Fredriksstad Blad at han ble lei seg og sint da han hørte om episoden, og at han vil kontakte Kristiansen for å beklage på klubbens vegne.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal