Hopp til innhold

Krise for Norges OL-håp før avreise: Får ikke med trener eller sportssjef: – Trist

Marcus Kleveland kommer rett fra X Games med to gull og en sølvmedalje, men kun timer før avreise til Kina fikk han og resten av snøbrettlandslaget en nedslående beskjed.

Marcus Kleveland

OL-FAVORITT: Marcus Kleveland er kanskje Norges største håp på snøbrett. Her fra OL i Pyeongchang.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Dager til åpningsseremonien i Beijing:

0
dager
0
timer
0
minutter
0
sekunder

Marcus Kleveland & co. må greie seg uten sine viktigste støttespillere i starten av OL. Det melder Olympiatoppen i en pressemelding natt til mandag norsk tid.

– Det er trist. Hele laget har holdt oss unna de greiene her i to år, men så skjer det nå, sier Marcus Kleveland til NRK.

Både sportssjef Per Iver Grimsrud og landslagstrener Marius Håker sitter igjen i Norge når Norges tropp reiser til OL i Kina mandag.

– Nå klokka 05:00 er jeg lys våken. Så det er klart jeg er prega, sier landslagstrener Marius Håker til NRK, og bryter ut:

Helvetes drit. Drit og kjedelig, jeg hadde gleda meg til dette.

De norske trenerne skulle i utgangspunktet vært med på flyet som reiser fra Oslo klokken 20.00 mandag kveld, sammen med den norske OL-troppen. Nå er det usikkert når de kommer seg til Beijing.

Status nå er at jeg har en forkjølelse som ikke slipper taket, sier sportssjef Per Iver Grimsrud til NRK.

Winter X Games

MEDALJEFAVORITT: Marcus Kleveland smiler etter gull i X Games forrige helg. Han tok gull i Big Air og Knuckle Huck, mens det ble sølv i slopestyle.

Foto: Kelsey Brunner / AP

Landslagstrener i isolasjon

Snøbrettlandslagets trener, Marius Håker, er i isolasjon på grunn av smitte i familien.

Det er jo det verste som kunne skjedd da. Eller, det hadde vært verre om utøverne hadde fått det da. Det er jo dette man har frykta. Vi har vært heldig og god i to år, og nå tryner vi på målstreken, sier Håker.

Det betyr at Norges brettkjørere, blant annet Marcus Kleveland og Ståle Sandbech, må greie seg alene i OL-byen.

Det er jo ikke annet enn veldig kjipt. Det er jo kjipt å ikke ha de som organiserer og legger til rette for oss under konkurranser. Og kanskje den aller viktigste konkurransen, sier Sandbech til NRK

Det er jo ikke optimalt, sier Grimsrud til NRK.

Det jobbes for å finne løsninger for å følge opp snøbrett-teamet når de ankommer Beijing, skriver Norges mediesjef Halvor Lea i en pressemelding.

Genting Snow Park, a competition venue for Snowboarding and Freestyle Skiing during the Beijing 2022 Winter Olympics, is seen in Beijing

ARENA: Genting snøpark ligger i Zhangjiakou-distriktet et par timers kjøring nordvest for Beijing.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

Men noe sportslig hjelp i bakken får de neppe.

Olympiatoppen har lovet å hjelpe oss med det praktiske. Men det vanskeligste er at vi ikke får coacha dem bakken da. Så det byr på en del utfordringer. Vi må kanskje få noen utenlandske trenere til å filme litt, sier sportssjef Grimsrud.

Mister flere konkurranser

Norges snøbrettkjørere skal i aksjon allerede lørdag, på OLs første dag. Da er det norske håpet på kvinnesiden, Hanne Eilertsen, Norges representant i slopestyle-kvalifiseringen. Søndag skal kvinnene kjøre slopestyle-finale, mens Kleveland, Ståle Sandbech og Mons Røisland skal gjennom kvalifisering før mandagens finale.

Disse konkurransene går uten Håker og sannsynlegvis også Grimsrud. Sistnevnte sier til NRK at han ikke har påvist covid-19, men han vil være helt frisk før han setter seg på et fly.

Marcus Kleveland forteller at det er spesielt dumt at Marius Håker ikke er med før og under slopestylekonkurransen.

– Det er han som er med og filmer, planlegger og legger taktikk. Vi må hjelpe hverandre nå, sier Kleveland.

Det kommer veldig an på løypa og om man finner ut av den med en gang. Da klarer man seg godt selv, men det er veldig hjelpende å ha en person der som ser på og legger merke til detaljer og ser på andre utøvere, sier Sandbech til NRK.

Det er jo dumt at det var begge to også da, legger han til.

Grimsrud

SPORTSSJEF: Per Iver Grimsrud, her avbildet i 2013.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Grimsrud forteller at han vil reise så fort han er frisk, men Marius Håker kan tidligst reise 10. februar. Da rekker han å bli med under Big Air-konkurransene. De starter med kvinnenes kvalifisering 14. februar.

Jeg er glad for at det er vi som tar støyten og ikke kjørerne, sier Grimsrud til NRK.

Preparation for Beijing 2022 Winter Olympics

ARENA: Før Big Air-konkurransene flytter snøbrettkjørerne til Beijing, der de skal konkurrere i arenaen med navnet Shougang.

Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Siste nytt

  • Danmark til VM-kvartfinale

    Danmarks håndballkvinner ristet av seg sjokktapet for Japan med å knuse Polen 32-22 i håndball-VM. Seieren sendte laget videre.

    Til pause ledet danskene med bare tre mål, men etter hvilen var det ingen tvil. Danmark skal spille kvartfinale foran eget publikum i Herning til uken.

    Mandag blir en ren finale mellom det danske laget og Tyskland om gruppeseieren i hovedrunden.

    Sverige er også videre etter 26-22 over Ungarn. De blågule lå under 10-11 til pause, men koblet grepet den siste halvtimen.

    Dermed er alle VMs tre arrangørland med i racet om medaljer og de fremste plasseringene. Norge har vunnet sine fem første kamper med store sifre, og avslutter hovedrunden med gruppefinale mot Frankrike søndag. (NTB)

  • Rekordovergang i baseball

    Shohei Ohtani (29) har signert tidenes største baseballavtale. Japaneren knytter seg til Los Angeles Dodgers for de neste ti årene.

    Det offentliggjorde han selv på sin Instagram-konto.

    Det er også blitt rapportert at japanerens kontrakt er verdt 700 millioner dollar, tilsvarende over 7,6 milliarder kroner.

    Den gamle rekorden tilhørte Los Angeles Angels-spilleren Mike Trout, som signerte en 12-årskontrakt med en verdi på 426,5 millioner dollar (4,6 milliarder kroner) i 2019.

    – Dette er en unik og historisk kontrakt for en unik og historisk spiller, sa Ohtanis agent Nez Balelo fra CAA Sports i en uttalelse.

    Gjennomsnittslønnen til Ohtani på 70 millioner dollar i året ligger 62 prosent over den gamle gjennomsnittsrekorden på 43,33 millioner dollar, delt av New York Mets-pitcherne Max Scherzer og Justin Verlander.

    Ohtanis gjennomsnittslønn dobler nesten de rundt 42,3 millioner dollarene han tjente hos Los Angeles Angels årlig. (NTB)

    Shohei Ohtani
    Foto: Mark J. Terrill / AP
  • Sørloth tilbake fra skade

    Alexander Sørloth slapp til det siste kvarteret i Villarreals 0-3-smell for Real Sociedad. Det var hans første kamp på en snau måned.

    Trønderen mistet fem klubbkamper og hele Norges landslagssamling i november som følge av lårtrøbbel.

    Sørloth entret banen på stillingen 0-3. Villarreals baklengsmål kom alle mot slutten av første omgang.

    La Liga-sesongen har til nå vært en stor skuffelse for Sørloths lag. Etter 16 runder ligger Villarreal på 13.-plass og virker helt hektet av i kampen om europaspill. (NTB)

    Alexander Sørloth
    Foto: Alberto Saiz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal