Hopp til innhold

Kraftig vind og mye nedbør i Wales

Petter Solberg kjørte inn til fjerde beste tid under den første fartsprøven i Rally Storbritannia. Kraftig vind og mye nedbør tvinger førerne til å ta det med ro.

Rally de Espania,Petter Solberg

Petter Solberg og resten av rally-eliten får tøffe forhold å bryne seg på i helgen.

Foto: Tony Welam

Det blåser voldsomt i Cardiff. I tillegg har det kommet mye nedbør. Med andre ord - førerne må bruke hodet hele helgen igjennom.

Under den første fartsprøven var Sebastien Loeb raskest. Petter Solberg kjørte inn til fjerde beste tid.

– Det er veldig glatt! Her er det lett å gjøre feil. En må være smart, for en kan fort tape alt. Jeg turte ikke å kjøre max nå, sier Petter Solberg til WRC-radioen.

(Artikkelen fortsetter under)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ny triumf i favorittløpet?

Årets siste VM-runde kjøres i Wales og er et løp nordmannen kjenner godt. Han er den føreren som har kjørt flest løp her og har vunnet flest ganger (4. ganger). Sist seier i Wales kom i 2005. Dette er også siste gangen Solberg sto øverst på pallen i en VM-runde.

Spydeberg-føreren kjørte forøvrig inn til tredje beste tid under shakedown onsdag kveld.

Iløpet av helgen skal det kjøres 20 fartsprøver - seks av dem kjøres i morgen.

Stillingen etter 1. fartsprøve

 1. Sebastien Loeb
 2. Sebastien Ogier + 0,7
 3. Dani Sordo + 1,2
 4. Petter Solberg + 1,6
 5. Jari-Matti Latvala + 1,8
 6. Kimi Räikkönen + 3,3
 7. Mikko Hirvonen + 3,4
 8. Matthew Wilson + 4,0
 9. Ken Block + 4,3
 10. Henning Solberg + 5,7
 11. Mads Østberg + 5,7

LES OGSÅ:

Kan ta andreplassen i VM

Han kjemper om en pallplass i VM-sammendraget og ligger kun fem poeng bak Jari-Matti Latvala som ligger på tredjeplass. Solberg har 16 poeng opp til Sebastien Ogier som er nummer to.

– Vi har stått på og jobbet hardt i hele år med en plass på pallen i VM som mål, og nå har vi faktisk muligheten, sier Solberg.

Sebastien Loeb har allerede vunnet årets mesterskap.

LES OGSÅ:

Historisk runde

Ikke bare er det årets siste VM-runde, men historiens siste VM-runde med dagens WRC-biler. Fra neste sesong skal alle kjøre biler med litt svakere motor. Årsaken til dette er et ønske om å gjøre sporten billigere.

– Det blir litt vemodig å ta farvel med bilen. Det har vært en fantastisk bil og jeg har vært på seierspallen fire ganger i VM-løp med Ford Focus RS WRC, sier Henning Solberg som har kjørt WRC siden 2004. I fem av disse sju årene har han kjørt Ford Focus.

Av øvrige norske deltakere i Wales finner vi Mads Østberg, Andreas Mikkelsen, Eyvind Brynildsen og Anders Grøndal.

– Vi har hadde litt problemer med bilen under shakedown, så jeg kommer nok til å tape litt tid i begynnelsen. Men jeg liker løpet og ser frem til denne helgen, sa Mads Østberg til WRC-radioen.

Brynildsen har noe å hevne

I fjor kjørte Eyvind Brynildsen (22) et fantastisk Wales Rally og vant S2000-klassen suverent. Men gleden ble kortvarig. Juryen utelukket KNA Varna-føreren for en bagatellmessig bremsefeil. Nå er han tilbake for å vise at kjøringen i fjor ikke var en tilfeldighet.

Eyvind Brynildsen og hans kartleser Cato Menkerud vil garantert kjøre for seier i sin Skoda Fabia S2000 i VM-avslutningen i Wales som innledes torsdag kveld.

– Vi vant jo egentlig i fjor, men ble dessverre utelukket etter at det ble oppdaget feil ved bremsekaliperne våre. Vi vil gjerne vise at vi kan kjøre fort i dette løpet i år også. Jeg liker meg godt i Wales. Det er et krevende løp, som skiller førerne mye, mener Eyvind Brynildsen.

VM-avslutning i Storbritannia er en tradisjon og Wales Rally er en klassiker. Løpet er svært utfordrende for førerne på grunn av skiftende høstvær. Løpet har sin base i Cardiff og det kan være svært dårlig feste på grusveiene det kjøres på.

Siste nytt

 • Tottenham bekrefter: Postecoglou ny trener

  Tottenham bekrefter tirsdag formiddag at de har ansatt Ange Postecoglou som klubbens nye trener.

  Han forlater Celtic, der han denne sesongen gjorde rent bord og vant tre titler. Han har skrevet under på en fireårskontrakt med Tottenham.

  Postecoglou blir tidenes første australske trener i Premier League.

  Han skal forsøke å gjenreise et Tottenham-lag som har hatt en svak 2022/23-sesong. De endte på 8. plass i ligaen og sparket to trenere: Først Antonio Conte, deretter hans assistent Cristian Stellini, som skulle lede laget ut sesongen.

  Postecoglou tar fatt på Tottenham-jobben 1. juli.

  Scottish Cup Final - Celtic v Inverness Caledonian Thistle
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Inter-stopper frykter ikke Haaland

  Inter-stjernen Alessandro Bastoni avviser blankt at han er engstelig foran møtet med en høytflygende Erling Braut Haaland i mesterligafinalen lørdag.

  Bastoni er én av tre Inter-midtstoppere som skal forsøke å tøyle den norske scoringsmaskinen i finalen i Istanbul. Inter-spilleren ser ingen grunn til å frykte Haaland-duellen.

  – Du er redd for mordere, ikke fotballspillere. Det vil være feil å snakke om frykt, sier han ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – Det er ikke Haaland mot Inter, det er Manchester City mot Inter, legger Bastoni til.

  Han forsøker å gå til lørdagens finale med en positiv innstilling.

  – Det er ingen frykt der, kun fokus på å finne det rette spenningsnivået. Mer enn noe annet er det lykke. Jeg gleder meg til å komme ut på banen, sier Inter-stjernen. (NTB)

  Champions League Final - Inter Milan Media Day
  Foto: CLAUDIA GRECO / Reuters
 • Landevei: Iversby Hvideberg returnerer til Uno-X

  Sykkelprofilen Jonas Iversby Hvideberg blir Uno-X-syklist etter inneværende sesong, melder nettstedet Landevei.no.

  TV 2 meldte for en tid tilbake at Andreas Leknessund forlater DSM-laget til fordel for Uno-X neste år. Nå hevder Landevei å ha kilder på at lagkameraten Iversby Hvideberg slår følge.

  24-åringen fra Rolvsøy i Østfold var også tidligere en del av Uno-X, før han sluttet seg til DSM året etter at Leknessund gikk samme vei.

  Iversby Hvideberg har ikke mulighet til å si noe om den påståtte avtalen med det norske profflaget.

  – Det er ikke noe jeg kan kommentere nå. Hvor jeg sykler neste år blir klart en eller annen gang etter august, sier Iversby Hvideberg til Landevei.

  Regelverket til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sier at man ikke kan offentliggjøre nye signeringer før etter 1. august.

  Arctic Race of Norway 2019: 4. Etappe: Lødingen - Narvik (165,5 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste