Hopp til innhold

Kraftig vind og mye nedbør i Wales

Petter Solberg kjørte inn til fjerde beste tid under den første fartsprøven i Rally Storbritannia. Kraftig vind og mye nedbør tvinger førerne til å ta det med ro.

Rally de Espania,Petter Solberg

Petter Solberg og resten av rally-eliten får tøffe forhold å bryne seg på i helgen.

Foto: Tony Welam

Det blåser voldsomt i Cardiff. I tillegg har det kommet mye nedbør. Med andre ord - førerne må bruke hodet hele helgen igjennom.

Under den første fartsprøven var Sebastien Loeb raskest. Petter Solberg kjørte inn til fjerde beste tid.

– Det er veldig glatt! Her er det lett å gjøre feil. En må være smart, for en kan fort tape alt. Jeg turte ikke å kjøre max nå, sier Petter Solberg til WRC-radioen.

(Artikkelen fortsetter under)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ny triumf i favorittløpet?

Årets siste VM-runde kjøres i Wales og er et løp nordmannen kjenner godt. Han er den føreren som har kjørt flest løp her og har vunnet flest ganger (4. ganger). Sist seier i Wales kom i 2005. Dette er også siste gangen Solberg sto øverst på pallen i en VM-runde.

Spydeberg-føreren kjørte forøvrig inn til tredje beste tid under shakedown onsdag kveld.

Iløpet av helgen skal det kjøres 20 fartsprøver - seks av dem kjøres i morgen.

Stillingen etter 1. fartsprøve

  1. Sebastien Loeb
  2. Sebastien Ogier + 0,7
  3. Dani Sordo + 1,2
  4. Petter Solberg + 1,6
  5. Jari-Matti Latvala + 1,8
  6. Kimi Räikkönen + 3,3
  7. Mikko Hirvonen + 3,4
  8. Matthew Wilson + 4,0
  9. Ken Block + 4,3
  10. Henning Solberg + 5,7
  11. Mads Østberg + 5,7

LES OGSÅ:

Kan ta andreplassen i VM

Han kjemper om en pallplass i VM-sammendraget og ligger kun fem poeng bak Jari-Matti Latvala som ligger på tredjeplass. Solberg har 16 poeng opp til Sebastien Ogier som er nummer to.

– Vi har stått på og jobbet hardt i hele år med en plass på pallen i VM som mål, og nå har vi faktisk muligheten, sier Solberg.

Sebastien Loeb har allerede vunnet årets mesterskap.

LES OGSÅ:

Historisk runde

Ikke bare er det årets siste VM-runde, men historiens siste VM-runde med dagens WRC-biler. Fra neste sesong skal alle kjøre biler med litt svakere motor. Årsaken til dette er et ønske om å gjøre sporten billigere.

– Det blir litt vemodig å ta farvel med bilen. Det har vært en fantastisk bil og jeg har vært på seierspallen fire ganger i VM-løp med Ford Focus RS WRC, sier Henning Solberg som har kjørt WRC siden 2004. I fem av disse sju årene har han kjørt Ford Focus.

Av øvrige norske deltakere i Wales finner vi Mads Østberg, Andreas Mikkelsen, Eyvind Brynildsen og Anders Grøndal.

– Vi har hadde litt problemer med bilen under shakedown, så jeg kommer nok til å tape litt tid i begynnelsen. Men jeg liker løpet og ser frem til denne helgen, sa Mads Østberg til WRC-radioen.

Brynildsen har noe å hevne

I fjor kjørte Eyvind Brynildsen (22) et fantastisk Wales Rally og vant S2000-klassen suverent. Men gleden ble kortvarig. Juryen utelukket KNA Varna-føreren for en bagatellmessig bremsefeil. Nå er han tilbake for å vise at kjøringen i fjor ikke var en tilfeldighet.

Eyvind Brynildsen og hans kartleser Cato Menkerud vil garantert kjøre for seier i sin Skoda Fabia S2000 i VM-avslutningen i Wales som innledes torsdag kveld.

– Vi vant jo egentlig i fjor, men ble dessverre utelukket etter at det ble oppdaget feil ved bremsekaliperne våre. Vi vil gjerne vise at vi kan kjøre fort i dette løpet i år også. Jeg liker meg godt i Wales. Det er et krevende løp, som skiller førerne mye, mener Eyvind Brynildsen.

VM-avslutning i Storbritannia er en tradisjon og Wales Rally er en klassiker. Løpet er svært utfordrende for førerne på grunn av skiftende høstvær. Løpet har sin base i Cardiff og det kan være svært dårlig feste på grusveiene det kjøres på.

Siste nytt

  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters
  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal