Kraftig vind og mye nedbør i Wales

Petter Solberg kjørte inn til fjerde beste tid under den første fartsprøven i Rally Storbritannia. Kraftig vind og mye nedbør tvinger førerne til å ta det med ro.

Rally de Espania,Petter Solberg

Petter Solberg og resten av rally-eliten får tøffe forhold å bryne seg på i helgen.

Foto: Tony Welam

Det blåser voldsomt i Cardiff. I tillegg har det kommet mye nedbør. Med andre ord - førerne må bruke hodet hele helgen igjennom.

Under den første fartsprøven var Sebastien Loeb raskest. Petter Solberg kjørte inn til fjerde beste tid.

– Det er veldig glatt! Her er det lett å gjøre feil. En må være smart, for en kan fort tape alt. Jeg turte ikke å kjøre max nå, sier Petter Solberg til WRC-radioen.

(Artikkelen fortsetter under)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ny triumf i favorittløpet?

Årets siste VM-runde kjøres i Wales og er et løp nordmannen kjenner godt. Han er den føreren som har kjørt flest løp her og har vunnet flest ganger (4. ganger). Sist seier i Wales kom i 2005. Dette er også siste gangen Solberg sto øverst på pallen i en VM-runde.

Spydeberg-føreren kjørte forøvrig inn til tredje beste tid under shakedown onsdag kveld.

Iløpet av helgen skal det kjøres 20 fartsprøver - seks av dem kjøres i morgen.

Stillingen etter 1. fartsprøve

 1. Sebastien Loeb
 2. Sebastien Ogier + 0,7
 3. Dani Sordo + 1,2
 4. Petter Solberg + 1,6
 5. Jari-Matti Latvala + 1,8
 6. Kimi Räikkönen + 3,3
 7. Mikko Hirvonen + 3,4
 8. Matthew Wilson + 4,0
 9. Ken Block + 4,3
 10. Henning Solberg + 5,7
 11. Mads Østberg + 5,7

LES OGSÅ:

Kan ta andreplassen i VM

Han kjemper om en pallplass i VM-sammendraget og ligger kun fem poeng bak Jari-Matti Latvala som ligger på tredjeplass. Solberg har 16 poeng opp til Sebastien Ogier som er nummer to.

– Vi har stått på og jobbet hardt i hele år med en plass på pallen i VM som mål, og nå har vi faktisk muligheten, sier Solberg.

Sebastien Loeb har allerede vunnet årets mesterskap.

LES OGSÅ:

Historisk runde

Ikke bare er det årets siste VM-runde, men historiens siste VM-runde med dagens WRC-biler. Fra neste sesong skal alle kjøre biler med litt svakere motor. Årsaken til dette er et ønske om å gjøre sporten billigere.

– Det blir litt vemodig å ta farvel med bilen. Det har vært en fantastisk bil og jeg har vært på seierspallen fire ganger i VM-løp med Ford Focus RS WRC, sier Henning Solberg som har kjørt WRC siden 2004. I fem av disse sju årene har han kjørt Ford Focus.

Av øvrige norske deltakere i Wales finner vi Mads Østberg, Andreas Mikkelsen, Eyvind Brynildsen og Anders Grøndal.

– Vi har hadde litt problemer med bilen under shakedown, så jeg kommer nok til å tape litt tid i begynnelsen. Men jeg liker løpet og ser frem til denne helgen, sa Mads Østberg til WRC-radioen.

Brynildsen har noe å hevne

I fjor kjørte Eyvind Brynildsen (22) et fantastisk Wales Rally og vant S2000-klassen suverent. Men gleden ble kortvarig. Juryen utelukket KNA Varna-føreren for en bagatellmessig bremsefeil. Nå er han tilbake for å vise at kjøringen i fjor ikke var en tilfeldighet.

Eyvind Brynildsen og hans kartleser Cato Menkerud vil garantert kjøre for seier i sin Skoda Fabia S2000 i VM-avslutningen i Wales som innledes torsdag kveld.

– Vi vant jo egentlig i fjor, men ble dessverre utelukket etter at det ble oppdaget feil ved bremsekaliperne våre. Vi vil gjerne vise at vi kan kjøre fort i dette løpet i år også. Jeg liker meg godt i Wales. Det er et krevende løp, som skiller førerne mye, mener Eyvind Brynildsen.

VM-avslutning i Storbritannia er en tradisjon og Wales Rally er en klassiker. Løpet er svært utfordrende for førerne på grunn av skiftende høstvær. Løpet har sin base i Cardiff og det kan være svært dårlig feste på grusveiene det kjøres på.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal