Spillere knelte i protest mot Trump

En rekke NFL-spillere fra både Jacksonville Jaguars og Baltimore Ravens gikk ned på kne under den amerikanske nasjonalsangen i protest mot president Donald Trumps utspill.

NFL-JAGUARS-RAVENS/

PROTEST: Flere av spillerne på Jacksonville Jaguars knelte under USAs nasjonalsang før møtet mot Baltimore Ravens søndag.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Det var under et folkemøte i Alabama fredag kveld norsk tid den amerikanske presidenten gikk hardt ut mot NFL-spillere som ikke står oppreist under nasjonalsangen som en reaksjon på politiets behandling av minoriteter.

– Fansen burde forlate kampene når det (knelingen) skjer. Det viser mangel på respekt. Ville dere ikke ha elsket det hvis NFL-eierne hadde sparket spillere som velger å vise respektløs oppførsel mot flagget vårt? uttalte Donald Trump.

Han skal også ha kalt spillere som protesterer på denne måten for «sons of bitches». Trump har også gjentatt beskjeden på Twitter.

Laster Twitter-innhold

National Football League (NFL) kom raskt med et tilsvar og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

– Splittende kommentarer som dette viser en manglende respekt overfor NFL, vårt herlige spill og alle våre spillere, uttalte NFL-sjef Roger Goodell.

Protest

Søndag er det full runde i den amerikanske fotballigaen, og i den første kampen, som spilles på Wembley i London, var markeringen stor.

En rekke spillere fra både Jacksonville Jaguars og Baltimore Ravens gikk ned på kne under den amerikanske nasjonalsangen. Da den britiske nasjonalsangen fulgte like etter, reiste spillerne seg opp igjen, skriver britiske medier.

APTOPIX Ravens Jaguars Football

PÅ KNE: Også en rekke spillere på Baltimore Ravens gikk ned på kne.

Foto: Matt Dunham / AP

Blir i garderoben

Protestene startet under en oppkjøringskamp til forrige sesong, da den daværende San Francisco 49ers-profilen Colin Kaepernick gikk ned på ett kne under nasjonalsangen, og fortsatte utover sesongen. Grunnen var hovedsaklig politiets behandling av minoriteter.

Siden har flere spillere i NFL valgt å følge eksempelet til den nå klubbløse quarterbacken.

Det er ventet at flere spillere vil følge etter og gå ned på ett kne når resten av kampene spilles senere i kveld og i natt norsk tid.

Deriblant Pittsburgh Steelers, som møter Chicago Bears. Lagets trener bekrefter at spillerne ikke en gang vil komme ut av garderoben for nasjonalsangen.

Laster Twitter-innhold

– For oss som fotballag handler det om å stå sammen. Vi kommer ikke til å splittes på grunn av hva noen har sagt. Jeg har sagt til gutta mine at om de kjenner de vil gjøre det, så støtter jeg det. Men da skal vi gjøre det sammen, sier Mike Tomlin til CBS.

FOOTBALL-NFL-IND-CLE/

PÅ KNE: Spillere hos Indianapolis Colts før kampen mot Cleveland Browns.

Foto: Brian Spurlock / Reuters
Texans Patriots Football

PÅ KNE: New England Patriots-spillere før kampen mot Houston Texans.

Foto: Michael Dwyer / AP
FOOTBALL-NFL-BUF-DEN/

PÅ KNE: Denver Broncos-spillere på kne før kampen mot Buffalo Bills.

Foto: Mark Konezny / Reuters

Siste nytt

 • Nytt Godset-tap

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Wadji scoret tre

  Ibrahima Wadji scoret de tre første målene til Haugesund da de slo Mjøndalen 4-1 på bortebane i den 10. eliteserierunden. Olivier Occean reduserte med snaue 15 minutter igjen, men like før slutt punkterte Bruno Leite kampen.

  Ibrahima Wadji
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

Sendeplan

Kl. Program Kanal