Spillere knelte i protest mot Trump

En rekke NFL-spillere fra både Jacksonville Jaguars og Baltimore Ravens gikk ned på kne under den amerikanske nasjonalsangen i protest mot president Donald Trumps utspill.

NFL-JAGUARS-RAVENS/

PROTEST: Flere av spillerne på Jacksonville Jaguars knelte under USAs nasjonalsang før møtet mot Baltimore Ravens søndag.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Det var under et folkemøte i Alabama fredag kveld norsk tid den amerikanske presidenten gikk hardt ut mot NFL-spillere som ikke står oppreist under nasjonalsangen som en reaksjon på politiets behandling av minoriteter.

– Fansen burde forlate kampene når det (knelingen) skjer. Det viser mangel på respekt. Ville dere ikke ha elsket det hvis NFL-eierne hadde sparket spillere som velger å vise respektløs oppførsel mot flagget vårt? uttalte Donald Trump.

Han skal også ha kalt spillere som protesterer på denne måten for «sons of bitches». Trump har også gjentatt beskjeden på Twitter.

Laster Twitter-innhold

National Football League (NFL) kom raskt med et tilsvar og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

– Splittende kommentarer som dette viser en manglende respekt overfor NFL, vårt herlige spill og alle våre spillere, uttalte NFL-sjef Roger Goodell.

Protest

Søndag er det full runde i den amerikanske fotballigaen, og i den første kampen, som spilles på Wembley i London, var markeringen stor.

En rekke spillere fra både Jacksonville Jaguars og Baltimore Ravens gikk ned på kne under den amerikanske nasjonalsangen. Da den britiske nasjonalsangen fulgte like etter, reiste spillerne seg opp igjen, skriver britiske medier.

APTOPIX Ravens Jaguars Football

PÅ KNE: Også en rekke spillere på Baltimore Ravens gikk ned på kne.

Foto: Matt Dunham / AP

Blir i garderoben

Protestene startet under en oppkjøringskamp til forrige sesong, da den daværende San Francisco 49ers-profilen Colin Kaepernick gikk ned på ett kne under nasjonalsangen, og fortsatte utover sesongen. Grunnen var hovedsaklig politiets behandling av minoriteter.

Siden har flere spillere i NFL valgt å følge eksempelet til den nå klubbløse quarterbacken.

Det er ventet at flere spillere vil følge etter og gå ned på ett kne når resten av kampene spilles senere i kveld og i natt norsk tid.

Deriblant Pittsburgh Steelers, som møter Chicago Bears. Lagets trener bekrefter at spillerne ikke en gang vil komme ut av garderoben for nasjonalsangen.

Laster Twitter-innhold

– For oss som fotballag handler det om å stå sammen. Vi kommer ikke til å splittes på grunn av hva noen har sagt. Jeg har sagt til gutta mine at om de kjenner de vil gjøre det, så støtter jeg det. Men da skal vi gjøre det sammen, sier Mike Tomlin til CBS.

FOOTBALL-NFL-IND-CLE/

PÅ KNE: Spillere hos Indianapolis Colts før kampen mot Cleveland Browns.

Foto: Brian Spurlock / Reuters
Texans Patriots Football

PÅ KNE: New England Patriots-spillere før kampen mot Houston Texans.

Foto: Michael Dwyer / AP
FOOTBALL-NFL-BUF-DEN/

PÅ KNE: Denver Broncos-spillere på kne før kampen mot Buffalo Bills.

Foto: Mark Konezny / Reuters

Siste nytt

 • Hovland heng framleis med i teten

  Viktor Hovland gjekk tredje runde i PGA-turneringa i Wentworth i England på to slag under par, og er åtte under par samanlagt før siste runde.

  Han hadde fem birdiar og tre bogeyar på runden. Då han var ferdig, låg han på delt niandeplass, men ikkje alle var ferdige.

  Jon Rahm leier med 16 under par, framfor Danny Willett med 14 og Justin Rose med 13.

  Viktor Hovland
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • – Bra tempotrening, sa vinnaren

  Weldu Negash Gebretsadik var suverent best på 10 km under Oslo Maraton og vann på tida 29.21.

  – Bra tempotrening, sa Gebretsadik til NRK etter målgang.

  32-åringen skal springe maraton under VM i friidrett som opnar i slutten av neste veke.

  Gebretsadik kom til Norge frå Eritrea som asylsøkjar, og blei oppdaga då han trena ved asylmottaket i Hurdal. Han blei norsk statsborgar i 2017 etter personleg å ha spurt statsminister Erna Solberg om det. I august i fjor fekk han løyve til å konkurrere for Norge.

  Weldu Negash Gebretsadik
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK
 • Landslagskeeperen er tilbake

  Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand er friskmeldt og tilbake i mål for serieleder LSK Kvinner. Hun måtte forlate banen med skade mot Klepp sist helg, og stod over mot Trondheims/Ørn på onsdag.

  LSK Kvinner møter Sandviken i toppkamp klokka 17.00. Kampen kan du se på NRK1 og nrk.no.

  Fiskerstrand
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal