NRK Meny
Normal

Kowalczyk frykter ikke norsk dominans

VAL DI FIEMME (NRK.no): Polske Justyna Kowalczyk mener utlendingene fint klarer å hamle opp med de norske kvinnene selv om hun selv boikotter Tour de Ski.

Kowalczyk

SE VIDEO: Polske Justyna Kowalczyk måtte brått legge helt nye planer for OL-oppladningen da hun bestemte seg for å boikotte Tour de Ski. NRK.no besøkte henne på trening i nærheten av Val di Fiemme torsdag.

Den polske 30-åringen følger nøye med på det konkurrentene presterer i Tour de Ski.

Så langt har hun sett at Norge har tatt to av fire mulige seire på kvinnesiden. Bedre enn fryktet, mener hun.

– Onsdag var det ei finsk jente (Kerttu Niskanen) som vant og svenskene har også lagt press på de norske, sier Kowalczyk til NRK.no og tenker blant annet på Hanna Erikson som vant sprinten i Oberhof.

I tillegg har svenskene Charlotte Kalla i bakhånd, som i likhet med Kowlaczyk står over touren.

Therese Johaug

Therese Johaug på vei ned fra den norske smøretraileren etter trening i Toblach torsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er blitt bedre i touren, sier Kowalczyk om den den norske dominansen i kvinnelangrenn.

Johaug: – Vil ha med Kowlaczyk

Kowalczyk ligger på 3.-plass i verdenscupen, bak Marit Bjørgen og Therese Johaug, og er regnet som de norske kvinnenes argeste konkurrent. Hun har også vunnet Tour de Ski de siste fire sesongene.

Veien mot sammenlagtseier i årets tour ble atskillelig enklere for Bjørgen og Johaug da Kowalczyk trakk seg fra touren - få timer før start - i protest mot manglende etapper i klassisk stil.

Men så ble Bjørgen syk og reiste hjem.

Dermed er bordet nå dekket for Johaug.

– Jeg skulle ønske at de to stilte og at man hadde hatt en fair kamp opp alpinbakken til slutt, sier Johaug til NRK.no før hun legger til:

– Men skal man vinne skirenn må man stille til start og holde seg frisk, det er faktisk en del av gamet.

Ny plan

Samtidig som Johaug forbereder seg til de tre siste etappene av touren, som avsluttes opp alpinbakken i Val di Fiemme søndag, trener Kowalczyk alene i Nord-Italia.

Avgjørelsen om å bryte touren kom brått og OL-forberedelsene ble totalt forandret.

Teamet til den polske langrennsstjernen har jobbet hardt for å lage en ny og bedre plan for 30-åringen som nå trener på 1 800 meter i nærheten av Val di Fiemme.

– Jeg går ikke fort, men treningen er ok, sier hun.

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal