NRK Meny
Normal

Kowalczyk frykter ikke norsk dominans

VAL DI FIEMME (NRK.no): Polske Justyna Kowalczyk mener utlendingene fint klarer å hamle opp med de norske kvinnene selv om hun selv boikotter Tour de Ski.

Kowalczyk

SE VIDEO: Polske Justyna Kowalczyk måtte brått legge helt nye planer for OL-oppladningen da hun bestemte seg for å boikotte Tour de Ski. NRK.no besøkte henne på trening i nærheten av Val di Fiemme torsdag.

Den polske 30-åringen følger nøye med på det konkurrentene presterer i Tour de Ski.

Så langt har hun sett at Norge har tatt to av fire mulige seire på kvinnesiden. Bedre enn fryktet, mener hun.

– Onsdag var det ei finsk jente (Kerttu Niskanen) som vant og svenskene har også lagt press på de norske, sier Kowalczyk til NRK.no og tenker blant annet på Hanna Erikson som vant sprinten i Oberhof.

I tillegg har svenskene Charlotte Kalla i bakhånd, som i likhet med Kowlaczyk står over touren.

Therese Johaug

Therese Johaug på vei ned fra den norske smøretraileren etter trening i Toblach torsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er blitt bedre i touren, sier Kowalczyk om den den norske dominansen i kvinnelangrenn.

Johaug: – Vil ha med Kowlaczyk

Kowalczyk ligger på 3.-plass i verdenscupen, bak Marit Bjørgen og Therese Johaug, og er regnet som de norske kvinnenes argeste konkurrent. Hun har også vunnet Tour de Ski de siste fire sesongene.

Veien mot sammenlagtseier i årets tour ble atskillelig enklere for Bjørgen og Johaug da Kowalczyk trakk seg fra touren - få timer før start - i protest mot manglende etapper i klassisk stil.

Men så ble Bjørgen syk og reiste hjem.

Dermed er bordet nå dekket for Johaug.

– Jeg skulle ønske at de to stilte og at man hadde hatt en fair kamp opp alpinbakken til slutt, sier Johaug til NRK.no før hun legger til:

– Men skal man vinne skirenn må man stille til start og holde seg frisk, det er faktisk en del av gamet.

Ny plan

Samtidig som Johaug forbereder seg til de tre siste etappene av touren, som avsluttes opp alpinbakken i Val di Fiemme søndag, trener Kowalczyk alene i Nord-Italia.

Avgjørelsen om å bryte touren kom brått og OL-forberedelsene ble totalt forandret.

Teamet til den polske langrennsstjernen har jobbet hardt for å lage en ny og bedre plan for 30-åringen som nå trener på 1 800 meter i nærheten av Val di Fiemme.

– Jeg går ikke fort, men treningen er ok, sier hun.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal