NRK Meny
Normal

– Helt rått å se igjen familien

GARDERMOEN (NRK.no): – Jeg har ikke sovet i natt. Det er fordi jeg gleder meg til å se han lille tassen her, sa Martin Johnsrud Sundby da han møtte familien på Gardermoen mandag ettermiddag og fikk holde lille Markus i armene.

Martin Johnsrud Sundby vant i går Tour de Ski, i dag var det tid for gjensynsglede da han traff sønnen Markus igjen.

- Nå skal Markus og jeg kose oss og la mamma få litt fri, lover Martin Johnsrud Sundby

Det var et gjensyn også unge Markus satte pris på.

Triumfatoren fra Tour de Ski søndag – Gråtkvalt Johnsrud Sundby takket familien: – Dette er deres fortjeneste – fikk endelig møte familien.

– Bare hundre meter igjen

– Det skal bli helt rått å se familien igjen. Jeg har ikke klart å roe meg etter seieren ennå. Nå er det bare hundre meter igjen, så ser jeg forhåpentligvis både frue og sønn og venter på meg, sa han til NRK mens han stod og ventet på bagasjen.

På Gardermoen ble han møtt av samboer Marieke og sønnen Markus – samt en flokk unge skiløpere.

– Det var helt fantastisk, sa han noen minutter seinere da han møtte familien ute i ankomsthallen.

Tenker mye på familien

– Hvor mye tenker du på familien gjennom en slik konkurranse som Tour de Ski?

– Mye. Jeg får bilder og video hver dag. Det drar opp humøret, og det er viktig når man skal dra ut det siste på slutten.

– Hva venter deg i morgen?

– Da blir det nok en svært rolig dag sammen med familien. Jeg skal bare ta vare på dem et par uker nå. Jeg må sørge for at de føler at det finnes en mann i huset der også, sier Sundby.

Lover mamma litt fri

– Nå skal Markus og pappa ha det litt moro sammen, slik at mamma får litt fri, lover han overfor NRKs kamera på Gardermoen.

Han ønsker seg hjem til familiekos og nysnø. Det er bare det at det nesten ikke finnes et snøfnugg i Oslo-området.

– Hvis ikke det lille snøværet vi så under innflygingen blir noe av, kommer det til å bli mye rullebånd framover, sier Sundby.

– Mølla er bra

– Hvordan blir overgangen fra ski til mølle?

– Det blir bra. Nå har jeg ikke fått noen tilbakemelding på lenge. Men når jeg kommer på mølla, ser jeg i løpet av ti minutter om jeg har laght meg til noen uvaner. Da får jeg også vite om det er noe jeg må finpusse på, og det er slikt jeg elsker. Det blir ingen nedtur, selv om en hvit Oslo-vinter heller ikke hadde vært helt feil

– Derfor blir det nok et møte med min trofaste følgesvenn rulleskimølla. Den er booket, sammen med Audun Svartdal (trener) i de neste ti dagene, fram til avreisen til OL-precampen 20. januar, forteller Martin Johnsrud Sundby

– Stolt av klubben min

Han gledet seg også over at så mange av de unge løperne hadde møtt fram for å ta imot Tour-vinneren.

– Det er godt å se at det gror i skimiljøet på Røa. Jeg er stolt av klubben min, sa Tour-vinneren.

Siste nytt

 • Berge klar for landslaget igjen

  Sander Berge gjorde nylig comeback for Genk og er med i Lars Lagerbäcks landslagstropp til kampene mot Island og Panama. Midtbanespilleren var ute i nesten sju måneder med en skade i låret, men fikk en halvtime for Genk i 1-2-tapet mot Anderlecht søndag.

  Pressetreff med herrelandslaget i fotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag