NRK Meny
Normal

Kowalczyk: – Dette er min nye direktør

WARSZAWA (NRK.no): For å takle den dype sorgen etter en spontanabort har Justyna Kowalczyk ansatt ny direktør. Han heter Marian og er en liten «West highland white terrier».

Kowalzyk

Kowalzyk

Hunden må bli med på alle treninger og reiser.

Foto: Facebook

– Det er usikkert om han blir med på Tour de Ski. Det kan bli litt for stressende for han, men vi får se, sier forteller Kowalczyk til TVP.

Men til tross for stressende mesterskap forteller langrennsstjerna fra Polen at direktøren og treningskameraten stort sett klarer seg selv.

– Han er veldig selvstendig, og er nesten som en trener. Som direktør i teamet vårt får han bestemme over veldig mye, sier Kowalczyk.

Presenteres i Kuusamo

– Den offisielle presentasjon skal skje i Kuusamo under åpningen av verdenscupen i Kuusamo. Der tror jeg Marian blir maskot for hele skisirkuset, ler gullvinneren fra Sotsji.

Hun forteller at hunden er med henne hele tiden. Spesielt viktig har hunden vært etter at hun flyttet fra Krakow til Warszawa, hvor hun har flyttet inn i en ny leilighet.

POLAND-SKI-HEALTH-PEOPLE-KOWALCZYK-FILES

Kowalczyk ble rørt til tårer da hun vant gullmedalje under OL i Sotsji.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

– Han er med på alle reisene mine, på alle pressekonferanser og når jeg trener, men det er ofte Aleksander Wierieteilny (treneren red.anm.) som tar seg av han. Selv om Marian er mest vant til rulleskitrening på sommeren, ble han glad av synet av snø, forteller 31-åringen.

Det var likevel mindre lykkelige forhold som førte til at Kowalczyk skaffet seg sin nye treningskamerat. I vår ble det kjent at hun spontanaborterte, og var svært deprimert etter hendelsen. Hunden har vært redningen.

Usikkerhet rundt navnevalg

I Polen er det mange som har stilt spørsmålstegn ved navnet «Marian». Det polske fornavnet har skapt full forvirring, og den svenske zoopsykologen Aldona Eriksson mener det kan finnes en forklaring.

– Under traumatiske opplevelser, og i stressende perioder er det ofte at man kaller hunden sin med navnet til en person man kjenner fra gode og vonde tider, sier Eriksson til NRK.

– Det kan skje av ren beundring til en bestemt person, men også av frykt, supplerer Eriksson.

Kowalczyk vil ikke forklare hvorfor hun har kalt sin hund for akkurat Marian. Det vil skistjerna holde som sin egen «søte» hemmelighet.

Siste nytt

 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Zlatan nekter å spille

  Los Angeles Galaxy må greie seg uten Zlatan Ibrahimovic i helgens bortekamp mot Seattle Sounders i MLS. Årsaken er at oppgjøret spilles på kunstgress. – Fotball ble ikke skapt for å bli spilt på kunstgress, sier spissveteranen til Los Angeles Times.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting