NRK Meny
Normal

Kowalczyk: – Dette er min nye direktør

WARSZAWA (NRK.no): For å takle den dype sorgen etter en spontanabort har Justyna Kowalczyk ansatt ny direktør. Han heter Marian og er en liten «West highland white terrier».

Kowalzyk

Kowalzyk

Hunden må bli med på alle treninger og reiser.

Foto: Facebook

– Det er usikkert om han blir med på Tour de Ski. Det kan bli litt for stressende for han, men vi får se, sier forteller Kowalczyk til TVP.

Men til tross for stressende mesterskap forteller langrennsstjerna fra Polen at direktøren og treningskameraten stort sett klarer seg selv.

– Han er veldig selvstendig, og er nesten som en trener. Som direktør i teamet vårt får han bestemme over veldig mye, sier Kowalczyk.

Presenteres i Kuusamo

– Den offisielle presentasjon skal skje i Kuusamo under åpningen av verdenscupen i Kuusamo. Der tror jeg Marian blir maskot for hele skisirkuset, ler gullvinneren fra Sotsji.

Hun forteller at hunden er med henne hele tiden. Spesielt viktig har hunden vært etter at hun flyttet fra Krakow til Warszawa, hvor hun har flyttet inn i en ny leilighet.

POLAND-SKI-HEALTH-PEOPLE-KOWALCZYK-FILES

Kowalczyk ble rørt til tårer da hun vant gullmedalje under OL i Sotsji.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

– Han er med på alle reisene mine, på alle pressekonferanser og når jeg trener, men det er ofte Aleksander Wierieteilny (treneren red.anm.) som tar seg av han. Selv om Marian er mest vant til rulleskitrening på sommeren, ble han glad av synet av snø, forteller 31-åringen.

Det var likevel mindre lykkelige forhold som førte til at Kowalczyk skaffet seg sin nye treningskamerat. I vår ble det kjent at hun spontanaborterte, og var svært deprimert etter hendelsen. Hunden har vært redningen.

Usikkerhet rundt navnevalg

I Polen er det mange som har stilt spørsmålstegn ved navnet «Marian». Det polske fornavnet har skapt full forvirring, og den svenske zoopsykologen Aldona Eriksson mener det kan finnes en forklaring.

– Under traumatiske opplevelser, og i stressende perioder er det ofte at man kaller hunden sin med navnet til en person man kjenner fra gode og vonde tider, sier Eriksson til NRK.

– Det kan skje av ren beundring til en bestemt person, men også av frykt, supplerer Eriksson.

Kowalczyk vil ikke forklare hvorfor hun har kalt sin hund for akkurat Marian. Det vil skistjerna holde som sin egen «søte» hemmelighet.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag