NRK Meny
Normal

Kowalczyk: – Dette er min nye direktør

WARSZAWA (NRK.no): For å takle den dype sorgen etter en spontanabort har Justyna Kowalczyk ansatt ny direktør. Han heter Marian og er en liten «West highland white terrier».

Kowalzyk

Kowalzyk

Hunden må bli med på alle treninger og reiser.

Foto: Facebook

– Det er usikkert om han blir med på Tour de Ski. Det kan bli litt for stressende for han, men vi får se, sier forteller Kowalczyk til TVP.

Men til tross for stressende mesterskap forteller langrennsstjerna fra Polen at direktøren og treningskameraten stort sett klarer seg selv.

– Han er veldig selvstendig, og er nesten som en trener. Som direktør i teamet vårt får han bestemme over veldig mye, sier Kowalczyk.

Presenteres i Kuusamo

– Den offisielle presentasjon skal skje i Kuusamo under åpningen av verdenscupen i Kuusamo. Der tror jeg Marian blir maskot for hele skisirkuset, ler gullvinneren fra Sotsji.

Hun forteller at hunden er med henne hele tiden. Spesielt viktig har hunden vært etter at hun flyttet fra Krakow til Warszawa, hvor hun har flyttet inn i en ny leilighet.

POLAND-SKI-HEALTH-PEOPLE-KOWALCZYK-FILES

Kowalczyk ble rørt til tårer da hun vant gullmedalje under OL i Sotsji.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

– Han er med på alle reisene mine, på alle pressekonferanser og når jeg trener, men det er ofte Aleksander Wierieteilny (treneren red.anm.) som tar seg av han. Selv om Marian er mest vant til rulleskitrening på sommeren, ble han glad av synet av snø, forteller 31-åringen.

Det var likevel mindre lykkelige forhold som førte til at Kowalczyk skaffet seg sin nye treningskamerat. I vår ble det kjent at hun spontanaborterte, og var svært deprimert etter hendelsen. Hunden har vært redningen.

Usikkerhet rundt navnevalg

I Polen er det mange som har stilt spørsmålstegn ved navnet «Marian». Det polske fornavnet har skapt full forvirring, og den svenske zoopsykologen Aldona Eriksson mener det kan finnes en forklaring.

– Under traumatiske opplevelser, og i stressende perioder er det ofte at man kaller hunden sin med navnet til en person man kjenner fra gode og vonde tider, sier Eriksson til NRK.

– Det kan skje av ren beundring til en bestemt person, men også av frykt, supplerer Eriksson.

Kowalczyk vil ikke forklare hvorfor hun har kalt sin hund for akkurat Marian. Det vil skistjerna holde som sin egen «søte» hemmelighet.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal