Hopp til innhold

Kowalczyk gir seg for sesongen

Justyna Kowalczyk (31) har meddelt at hun ikke går flere skirenn denne vinteren.

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk tok OL-gull på 10-kilometer klassisk i Sotsji. Nå avslutter hun sesongen.

Foto: Dmitry Lovetsky / Ap

Den polske skidronningen offentliggjorde at sesongen er ferdig for hennes del på hennes egne Facebook-sider torsdag.

Klassisk-spesialisten gjennomførte Sotsji-OL med store smerter i en brukket fot. Nå orker hun ikke å presse kroppen gjennom flere smertefulle skirenn.

– Vintertiden er over

– Unnskyld. Justyna vil ikke starte mer denne sesongen. Foten kommer seg, men hun trenger fortsatt mye smertestillende for å trene og konkurrere. Det er på tide å slutte med alle disse kjemikaliene. Vintertiden er over, står det i meldingen på Facebook, først gjengitt av TV2.

At Justyna Kowalczyk plutselig trekker seg, er svært overraskende.

Fikk klarsignal onsdag

Så sent som onsdag meldte polske medier at OL-gullvinneren fra 10 km klassisk i Sotsji hadde fått klarsignal til å delta i verdenscuprennene i Drammen, Oslo og Falun i mars.

– Vårt neste stopp på reisen er Norge, uttalte hennes assisterende trener Rafal Wegrzyn onsdag.

Nå er planene endret.

Kowalczyk har gjentatte ganger sagt til polske og utenlandske journalister at hun ikke har bestemt seg for når hun skal avslutte karrieren. I Sotsji-OL tok hun OL-gull på 10-kilometeren med klar margin - til tross for at hun gjennomførte løpet på kraftig smertestillende midler.

VIDEO: NRKs eksperter om Kowalczyks gulløp i Sotsji

NRKs langrennskommentatorer analyserer kvinnenes 10 kilometer i klassisk.

Sportsnyheter

Danske Axel Vang Christiansen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Andorras Nahuel Carabana ofret egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Her ofrer konkurrenten egne sjanser for å hjelpe supertalentet

Axel Vang Christensen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Da ofret Andorras Nahuel Carabana egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste