NRK Meny
Normal

Fikk tilbake hjerteproblemer etter nervesammenbruddet

Den polske skistjernen har møtt mye motgang de siste årene og fikk tilbake gamle plager etter nervesammenbruddet.

Justyna Kowalczyk

PROBLEMÅR: Sesongen etter OL-gullet ble tøff for Kowalczyk, som ble kraftig distansert av Bjørgen og Johaug.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I en blogg for polske Sport.pl, skriver Justyna Kowalczyk (32) at problemene i etterkant av spontanaborten i 2013 har vært mer dyptgående enn hun før har likt å innrømme.

Gullvinneren fra Sotsji gjennomgikk en mindre hjerteinngrep i 2006, og etter spontanaborten mobiliserte hun kraftig gjennom OL-sesongen, men hun fikk problemer da sesongen var over, og fortalte at hun var i en dyp depresjon i mai 2014.

– Det tok flere måneder å komme tilbake i 2006 og etterhvert kom hjertet til normal tilstand. Det varte til mitt nervesammenbrudd. Da ramlet hele kroppen, inkludert hjertet sammen.

Hun forteller at da hun slet med depresjonen var hun mye kvalm, hun besvimte gang på gang, hadde angst og feber opp mot 40 grader.

Bevisstløs i fire minutter

Sist sesong ble stort sett en total fiasko for Justyna Kowalczyk, som var langt fra sine beste prestasjoner. Det toppet seg da han brøt sammen på vei opp monsterbakken siste dagen av Tour de Ski.

Jeg aner ikke hva som skjedde. Men jeg har blitt fortalt at jeg lå i snøen og var bevisstløs i fire minutter, sa Kowalczyk til TV-kanalen TVP i etterkant av løpet.

I bloggen skriver imidlertid Kowalczyk at problemene er et tilbakelagt stadium.

– Nå er alt over. Jeg har gjennomgått alle mulige undersøkelser og alt med mitt viktigste organ er i orden og kankje bedre enn tidligere, sier hun.

I gang med skisesongen

Kowalczyk har brukt sommeren til å gå flere turrenn. Blant annet vant hun et 42 kilometer langt fri teknikk-renn i Ushuaia i Argentina i starten av august. Og Kowalczyk har gått flere renn i Argentina og vant blant annet også Marchablanca i midten av forrige måned.

Etter eget utsagn var det ifølge den polske stjernen «21 kilometer kjemping i regn og vind for å komme til mål i det vakre rennet».

Hun vant Vasaloppet sist sesong, men der var ingen av hennes argeste konkurrenter fra tradisjonelt langrenn.

I sin blogg har Kowalczyk hatt flere relativt frisk innlegg. Blant annet har hun skrevet om den norske dominansen og at det norske laget er i ferd med å drepe sporten.

Siste nytt

 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK
 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par