NRK Meny
Normal

Fikk tilbake hjerteproblemer etter nervesammenbruddet

Den polske skistjernen har møtt mye motgang de siste årene og fikk tilbake gamle plager etter nervesammenbruddet.

Justyna Kowalczyk

PROBLEMÅR: Sesongen etter OL-gullet ble tøff for Kowalczyk, som ble kraftig distansert av Bjørgen og Johaug.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I en blogg for polske Sport.pl, skriver Justyna Kowalczyk (32) at problemene i etterkant av spontanaborten i 2013 har vært mer dyptgående enn hun før har likt å innrømme.

Gullvinneren fra Sotsji gjennomgikk en mindre hjerteinngrep i 2006, og etter spontanaborten mobiliserte hun kraftig gjennom OL-sesongen, men hun fikk problemer da sesongen var over, og fortalte at hun var i en dyp depresjon i mai 2014.

– Det tok flere måneder å komme tilbake i 2006 og etterhvert kom hjertet til normal tilstand. Det varte til mitt nervesammenbrudd. Da ramlet hele kroppen, inkludert hjertet sammen.

Hun forteller at da hun slet med depresjonen var hun mye kvalm, hun besvimte gang på gang, hadde angst og feber opp mot 40 grader.

Bevisstløs i fire minutter

Sist sesong ble stort sett en total fiasko for Justyna Kowalczyk, som var langt fra sine beste prestasjoner. Det toppet seg da han brøt sammen på vei opp monsterbakken siste dagen av Tour de Ski.

Jeg aner ikke hva som skjedde. Men jeg har blitt fortalt at jeg lå i snøen og var bevisstløs i fire minutter, sa Kowalczyk til TV-kanalen TVP i etterkant av løpet.

I bloggen skriver imidlertid Kowalczyk at problemene er et tilbakelagt stadium.

– Nå er alt over. Jeg har gjennomgått alle mulige undersøkelser og alt med mitt viktigste organ er i orden og kankje bedre enn tidligere, sier hun.

I gang med skisesongen

Kowalczyk har brukt sommeren til å gå flere turrenn. Blant annet vant hun et 42 kilometer langt fri teknikk-renn i Ushuaia i Argentina i starten av august. Og Kowalczyk har gått flere renn i Argentina og vant blant annet også Marchablanca i midten av forrige måned.

Etter eget utsagn var det ifølge den polske stjernen «21 kilometer kjemping i regn og vind for å komme til mål i det vakre rennet».

Hun vant Vasaloppet sist sesong, men der var ingen av hennes argeste konkurrenter fra tradisjonelt langrenn.

I sin blogg har Kowalczyk hatt flere relativt frisk innlegg. Blant annet har hun skrevet om den norske dominansen og at det norske laget er i ferd med å drepe sporten.

Siste nytt

 • Ødegaard tilbake for Heerenveen

  Martin Ødegaard var tilbake fra sin bruddskade da Heerenveen spilte 1-1 borte mot Vitesse i den nederlandske æresdivisjonen lørdag.

  Martin Ødegaard
  Foto: NRK
 • Tredjeplass til Skarstein

  Paralympics-håpet Birgit Skarstein fikk en sterk tredjeplass i lørdagens verdenscuprenn i langrenn i Tyskland, skriver NTB.

  Birgit Skarstein
  Foto: Anne Ragnhild Kroken / Norges Skiforbund
 • Ezinne tok VM-kravet

  Ezinne Okparaebo klarte kravet før innendørs-VM på 60-meteren under Bassen sprint i Bærum i dag. – 7.25 og VM-krav på første stevnet i dag. I'm back, skriver sprinteren i en SMS til NRK.

  Ezinne Okparaebo
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal