NRK Meny
Normal

Kosovo-spillerne beklaget Ødegaard-behandling

DRAMMEN (NRK): Martin Ødegaard (18) fikk røff behandling da han danset mellom Kosovo-spillerne i Drammen. Så kom unnskyldningnene – og selfiene.

Ødegaard

PÅ ETTERSKUDD: Kosovo hadde store problemer med å håndtere Martin Ødegaard på Marienlyst. Her er det Ardian Ismajili som må bruke ulovlige midler.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ødegaard og Heerenveen-lagkamerat Morten Thorsby var banens giganter da U21-gutta fikk en pangstart på EM-kvaliken med 5-0 over Kosovo.

Fra sin frie rolle på topp fikk Ødegaard vist frem mange av kvalitetene som gjorde ham til en av verdens mest ettertraktede tenåringer.

Kosovo kunne stort sett bare se på at 18-åringen dirigerte kampen med overblikk og millimeterpresise pasninger.

Da gjestene ble slitne og målene rant på, økte åpenbart frustrasjonen hos de blåkledde.

Den fikk Ødegaard smake på.

– Jeg tror de ble lei da vi fikk 4- og 5-0. De sa «sorry» etter kampen, så det er ikke noe stress, smiler Ødegaard til NRK.

Det var aldri noen tvil på Marienlyst mandag kveld.

– Må kanskje forvente det

Han mottok en ispose for å kjøle ned det som trolig var et par ømme legger etter å ha blitt kakket på av rådløse motstandere.

Besfort Kolgeci ble utvist for en takling på Martin Samuelsen like etter pause, og senere pådro gjestene seg tre gule kort.

Samtlige ble gitt etter altfor sene taklinger på Ødegaard.

Det ble likevel aldri ordentlig stygt. Hovedpersonen kunne smile godt av episodene etterpå.

Han er også klar på at han har en spillestil som gjør ham mer utsatt enn andre.

Celina

VALGTE KOSOVO: Bersant Celina.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ja, man venner seg til det. Det hører med. Hvis man drar en liten finte, så må man kanskje forvente at det smeller i neste anledning. Det hører med, sier Ødegaard.

Vil til Championship

Nedsablingen var nok også enklere å akseptere da gjestene la seg flate.

Flere av Kosvo-spillerne synes det var ekstra stas å spille mot Real Madrid-spilleren, som tok seg tid til å ta bilder med flere av motstanderne etter kampen.

Kompisen Bersant Celina var naturlig nok ikke en av dem. 20-åringen spilte ungdomsfotball med Ødegaard i Strømsgodset, og Manchester City-spilleren fikk varm velkomst fra de fremmøtte på Marienlyst.

Celina, som valgte Kosovo foran Norge, er nå på jakt etter en ny utlånsklubb etter å ha spilt for Twente denne sesongen.

– Planen er å spille i Championship. Jeg skal prøve å finne en klubb der, sier Celina til NRK.

Han trekker frem tre aktuelle klubber: Leeds, Ipswich og Bolton.

– Hvor sikker er du?

– Det blir en av dem. Så får vi se, sier Celina.

Til tross for at det endte med stygge sifre, synes City-spilleren det var stas å spille sin første profesjonelle kamp på Marienlyst mot gamle kjente.

Her hadde Kosovo-spilleren en liknende rolle som kompisen.

– Jeg kjenner ham godt fra barndommen, så det var kult å spille mot ham, sier Ødegaard.

Siste nytt

 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis