Hopp til innhold

Kosovo-spillerne beklaget Ødegaard-behandling

DRAMMEN (NRK): Martin Ødegaard (18) fikk røff behandling da han danset mellom Kosovo-spillerne i Drammen. Så kom unnskyldningnene – og selfiene.

Ødegaard

PÅ ETTERSKUDD: Kosovo hadde store problemer med å håndtere Martin Ødegaard på Marienlyst. Her er det Ardian Ismajili som må bruke ulovlige midler.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ødegaard og Heerenveen-lagkamerat Morten Thorsby var banens giganter da U21-gutta fikk en pangstart på EM-kvaliken med 5-0 over Kosovo.

Fra sin frie rolle på topp fikk Ødegaard vist frem mange av kvalitetene som gjorde ham til en av verdens mest ettertraktede tenåringer.

Kosovo kunne stort sett bare se på at 18-åringen dirigerte kampen med overblikk og millimeterpresise pasninger.

Da gjestene ble slitne og målene rant på, økte åpenbart frustrasjonen hos de blåkledde.

Den fikk Ødegaard smake på.

– Jeg tror de ble lei da vi fikk 4- og 5-0. De sa «sorry» etter kampen, så det er ikke noe stress, smiler Ødegaard til NRK.

Det var aldri noen tvil på Marienlyst mandag kveld.

– Må kanskje forvente det

Han mottok en ispose for å kjøle ned det som trolig var et par ømme legger etter å ha blitt kakket på av rådløse motstandere.

Besfort Kolgeci ble utvist for en takling på Martin Samuelsen like etter pause, og senere pådro gjestene seg tre gule kort.

Samtlige ble gitt etter altfor sene taklinger på Ødegaard.

Det ble likevel aldri ordentlig stygt. Hovedpersonen kunne smile godt av episodene etterpå.

Han er også klar på at han har en spillestil som gjør ham mer utsatt enn andre.

Celina

VALGTE KOSOVO: Bersant Celina.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ja, man venner seg til det. Det hører med. Hvis man drar en liten finte, så må man kanskje forvente at det smeller i neste anledning. Det hører med, sier Ødegaard.

Vil til Championship

Nedsablingen var nok også enklere å akseptere da gjestene la seg flate.

Flere av Kosvo-spillerne synes det var ekstra stas å spille mot Real Madrid-spilleren, som tok seg tid til å ta bilder med flere av motstanderne etter kampen.

Kompisen Bersant Celina var naturlig nok ikke en av dem. 20-åringen spilte ungdomsfotball med Ødegaard i Strømsgodset, og Manchester City-spilleren fikk varm velkomst fra de fremmøtte på Marienlyst.

Celina, som valgte Kosovo foran Norge, er nå på jakt etter en ny utlånsklubb etter å ha spilt for Twente denne sesongen.

– Planen er å spille i Championship. Jeg skal prøve å finne en klubb der, sier Celina til NRK.

Han trekker frem tre aktuelle klubber: Leeds, Ipswich og Bolton.

– Hvor sikker er du?

– Det blir en av dem. Så får vi se, sier Celina.

Til tross for at det endte med stygge sifre, synes City-spilleren det var stas å spille sin første profesjonelle kamp på Marienlyst mot gamle kjente.

Her hadde Kosovo-spilleren en liknende rolle som kompisen.

– Jeg kjenner ham godt fra barndommen, så det var kult å spille mot ham, sier Ødegaard.

Siste nytt

 • Vipers slo serielederen tross tunge forfall

  Vipers Kristiansand manglet flere nøkkelspillere, men fikk likevel 28-26-seier i toppkampen mot Storhamar i eliteserien i håndball.

  Dermed inntok sørlandslaget tabelltoppen med tolv poeng fra seks kamper (full pott). Før oppgjøret var Storhamar foran Vipers på målforskjell. (NTB)

  Anna Vjakhireva
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Målløst mellom Brann og Røa

  Etter fem strake seirer i Toppserien ble det stans for Brann hjemme mot Røa onsdag.

  Oppgjøret på Stemmemyren endte 0-0, i en kamp hvor Brann styrte det meste, men uten å få det etterlengtede scoringen.

  Dermed ble det et poengtap for medaljejagende Brann, som er tre poeng bak LSK Kvinner med én kamp mer spilt. Brann har fem kamper igjen i Toppserien i år.

  Toppserien fotball kvinner, Vålerenga - Brann
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Deila bekymret for landslagsuttatte Nusa: – Det ville vært krise

  Ronny Deila er hovedtrener i belgiske Club Brügge, hvor både Hugo Vetlesen og Antonio Nusa spiller. Torsdag skal Brügge spille borte mot Bodø/Glimt i Serieligaen, men Nusa er ikke med i troppen til det belgiske laget i Bodø.

  – Nusa er ikke her fordi han har en belastningsskade i ryggsøylen. Det er det vi kaller en begynnelse på et tretthetsbrudd. Det er jo ikke det, selvfølgelig, men vi må være forsiktige fordi han er ung, i utvikling og har vært gjennom mye belastning. Det er grunnen til at han har fått det, sier Deila.

  Nusa fikk landslagsdebuten i september, hvor han scoret etter allerede ti minutter på banen og ble den nest yngste målscoreren på det norske landslaget gjennom tidene.

  – Han har vært veldig god for Norge og veldig god for oss i år. Han er muligens aktuell til helgen, men han har ikke trent noe på 14 dager. Vi er litt forsiktige og også litt bekymret med tanke på det landslagsgreiene som kommer nå. Det ville vært krise om han kom tilbake fra et landslag og ikke kan prestere i Brügge. Da er alt tapt for alle, sier Deila.

  Den norske Brügge-treneren er klar på at Nusa ikke er uaktuell for landslaget.

  – Jeg har pratet med Ståle og sagt sannheten som den er. Vi vil jo også at han skal spille på landslaget. Samtidig er dette ting du skal være forsiktig med. Det er ikke et overtråkk, det er en overbelastning. Det må vi være veldig nøye med, sier Deila.

  – Hvis han ikke er 100 prosent, så er du ikke god nok til å spille for Norge eller Brügge. Vi får se nå inn mot helgen om han er aktuell og kan få noen minutter. Slik det ser ut nå, så ser det ikke veldig positivt ut for landslagsoppholdet, sier Deila.

  Ståle Solbakken sa følgende på pressekonferansen i forbindelse med tirsdagens landslagsuttak:

  – Vi får håpe han kommer i kamp. Det er jo forhåpninger om at han kan få litt kamptrening. Vi håper at Ronny er litt barmhjertig overfor det norske folk.

  nusa

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste