Hopp til innhold

Kosovo-spillerne beklaget Ødegaard-behandling

DRAMMEN (NRK): Martin Ødegaard (18) fikk røff behandling da han danset mellom Kosovo-spillerne i Drammen. Så kom unnskyldningnene – og selfiene.

Ødegaard

PÅ ETTERSKUDD: Kosovo hadde store problemer med å håndtere Martin Ødegaard på Marienlyst. Her er det Ardian Ismajili som må bruke ulovlige midler.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ødegaard og Heerenveen-lagkamerat Morten Thorsby var banens giganter da U21-gutta fikk en pangstart på EM-kvaliken med 5-0 over Kosovo.

Fra sin frie rolle på topp fikk Ødegaard vist frem mange av kvalitetene som gjorde ham til en av verdens mest ettertraktede tenåringer.

Kosovo kunne stort sett bare se på at 18-åringen dirigerte kampen med overblikk og millimeterpresise pasninger.

Da gjestene ble slitne og målene rant på, økte åpenbart frustrasjonen hos de blåkledde.

Den fikk Ødegaard smake på.

– Jeg tror de ble lei da vi fikk 4- og 5-0. De sa «sorry» etter kampen, så det er ikke noe stress, smiler Ødegaard til NRK.

Det var aldri noen tvil på Marienlyst mandag kveld.

– Må kanskje forvente det

Han mottok en ispose for å kjøle ned det som trolig var et par ømme legger etter å ha blitt kakket på av rådløse motstandere.

Besfort Kolgeci ble utvist for en takling på Martin Samuelsen like etter pause, og senere pådro gjestene seg tre gule kort.

Samtlige ble gitt etter altfor sene taklinger på Ødegaard.

Det ble likevel aldri ordentlig stygt. Hovedpersonen kunne smile godt av episodene etterpå.

Han er også klar på at han har en spillestil som gjør ham mer utsatt enn andre.

Celina

VALGTE KOSOVO: Bersant Celina.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ja, man venner seg til det. Det hører med. Hvis man drar en liten finte, så må man kanskje forvente at det smeller i neste anledning. Det hører med, sier Ødegaard.

Vil til Championship

Nedsablingen var nok også enklere å akseptere da gjestene la seg flate.

Flere av Kosvo-spillerne synes det var ekstra stas å spille mot Real Madrid-spilleren, som tok seg tid til å ta bilder med flere av motstanderne etter kampen.

Kompisen Bersant Celina var naturlig nok ikke en av dem. 20-åringen spilte ungdomsfotball med Ødegaard i Strømsgodset, og Manchester City-spilleren fikk varm velkomst fra de fremmøtte på Marienlyst.

Celina, som valgte Kosovo foran Norge, er nå på jakt etter en ny utlånsklubb etter å ha spilt for Twente denne sesongen.

– Planen er å spille i Championship. Jeg skal prøve å finne en klubb der, sier Celina til NRK.

Han trekker frem tre aktuelle klubber: Leeds, Ipswich og Bolton.

– Hvor sikker er du?

– Det blir en av dem. Så får vi se, sier Celina.

Til tross for at det endte med stygge sifre, synes City-spilleren det var stas å spille sin første profesjonelle kamp på Marienlyst mot gamle kjente.

Her hadde Kosovo-spilleren en liknende rolle som kompisen.

– Jeg kjenner ham godt fra barndommen, så det var kult å spille mot ham, sier Ødegaard.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal