Hopp til innhold
Kombinertlandslaget
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kombinert, kvinner og menn

Oppsummert

  • Her oppdaterer vi fra kombinertutøvernes sesong.
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • Mari Leinan Lund med alvorlig kneskade

    Kombinertutøver Mari Leinan Lund har revet av korsbåndet og ødelagt menisker i kneet etter et fall i Granåsen under prøve-VM fredag 15. mars.

    Det opplyser hun på Instagram.

    «Ikke den sesongavslutningen jeg drømte om. Likevel overveldet over all støtte og hjelp jeg får og har fått den siste tiden. Har et tøft år i vente, men er klar for å gjøre den jobben som skal til for å få et sterkt og friskt kne igjen. Skal ha verdens beste rehab», skriver hun videre på Instagram.

    24-åringen har to verdenscupseiere og 12 pallplasser i karrieren.

    Mari Leinan Lund
    Foto: NTB
  • Westvold Hansen best etter hoppingen i Granåsen

    Gyda Westvold Hansen ledet kvinnenes kombinertrenn i Granåsen etter hoppdelen. Hun går ut ni sekunder foran nærmeste konkurrent.

    Ida Marie Hagen, som allerede har sikret seg verdenscuptrofeet, fikk til 102 meter og 113,5 poeng. Det holder til en fjerdeplass, og hun går ut 32 sekunder bak ledende Gyda Westvold Hansen.

    Det er en avstand hun normalt ikke har noen problemer med å ta igjen. Langrennet starter klokken 16:10.

    Østerrikske Lisa Hirner fikk opp 101 meter og er nummer to og starter ni sekunder bak. Haruka Kasai fra Japan med 99 meter på tredjeplassen går ut 30 sekunder bak.

    Øvrige norske plasseringer foran langrennet over 5 kilometer: 13) Marte Leinan Lund 94,7 (89,5) – 1.47 min. bak, 29) Mille Marie Hagen 54,0 (71,5) – 4.30 og 32) Hanna Midtsundstad 10,6 (53) – 7.23.

    I herrenes hopprenn – uten Jarl Magnus Riiber som må opereres – ble det langt fra norsk dominans. Espen Bjørnstad er best plassert før langrennet på en syvendeplass, 1.07 minutt bak østerrikske Stefan Rettenegger som leder.

    Simen Tiller og Jørgen Graabak følger på plassene bak Bjørnstad, henholdsvis seks og ni sekunder bak lagkameraten.

    Jens Luraas Oftebro går ut som nummer 15 i langrennet kl. 14.55, og starter 1.55 bak Rettenegger. Det kombinerte langrennet for både kvinner og menn sendes direkte på NRK1.(NTB/NRK)

    Verdenscup kombinert, hopp kvinner.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Riiber med ny triumf i Holmenkollen

    Jarl Magnus Riiber tok nok en verdenscupseier i søndagens kombinertrenn i verdenscupen. 26-åringen tok med det sin 16. seier denne sesongen.

    – Jeg er veldig fornøyd med dagen. Jeg gjorde et fantastisk hopp og var sugen på å gå et godt langrenn, sier Jarl Magnus Riiber til NRK.

    Riiber leverte som vanlig i hoppbakken og gikk ut med et halvt minutts ledelse i langrennsdelen i Holmenkollen.

    Østerrikske Johannes Lamparter lå som nummer to etter hopprennet og beholdt den plasseringen også etter langrennet.

    Kristjan Ilves fra Estland tok 3. plassen. Jørgen Graabak ble nest beste norske på 6. plass.

    Riiber har for lengst vunnet verdenscupen sammenlagt for femte gang på seks sesonger.

    Jarl Magnus Riiber
    Foto: NTB
  • Nytt superhopp av Riiber i Kollen

    Jarl Magnus Riiber hoppet nok en gang lengst av kombinertutøverne søndag, og har lagt en godt grunnlag for sin andre seier i Holmenkollen denne helgen.

    Riiber hoppet 134,5 meter, og går ut 30 sekunder foran østerrikske Johannes Lamparter. Langrennet over 10 kilometer begynner klokken 13.30.

    Espen Bjørnstad er nest beste nordmann etter hoppingen etter sitt svev på 118,5 meter. Han går ut 2.13 minutt bak Riiber, og har ett minutt og to sekunder opp til østerriske Franz-Josef Rehrl på tredjeplass.

    Jørgen Graabak og Simen Tiller går ut henholdsvis tre og fem sekunder bak Bjørnstad, så der kan det fort bli dannet en norsk trio som jakter på pallplass.

    Jarl Magnus Riiber i Holmenkollen
    Foto: Geir Olsen / NTB
Ida Marie Hagen viste seg knallsterk i langrennsdelen av kombinert i Holmenkollen. Hun tok inn over ett minutt på lederen og seiret i nasjonalanlegget.
Jarl Magnus Riiber

Siste nytt

  • Kollen-beslutningen er tatt: Ingen femmil i 2025

    Det blir ingen tradisjonell femmil i Holmenkollen neste vinter. I stedet skal VM-heltene fra Granåsen ut på 10 og 20 kilometer i nasjonalanlegget i Oslo.

    Det ble besluttet da langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) møttes i slovenske Portoroz onsdag.

    Verdenscuprennene i Kollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet.

    Det har vært strid rundt planene om å skrote den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen på terminlista for 2024/25. FIS har ikke ønsket en ny og kraftkrevende femmil uka etter at løperne har vært ute på samme distanse i VM.

    Nå er beslutningen om å legge inn kortere renn i Kollen tatt.

    Lørdag 15. mars skal det gås 20 kilometer fellesstart i fri teknikk, mens det er klart for 10 kilometer klassisk med individuell start søndag 16. mars.

    – Det blir fantastisk med verdenscuphelg i Holmenkollen rett etter VM. Vi får to dager med spennende konkurranser, sier landslagssjef i langrenn, Ulf Morten Aune, til NTB. (NTB)

    Verdenscup i Holmenkollen 2024
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Skiskytterprofilen Dorothea Wierer (34) fortsetter karrieren

    Onsdag kom bekreftelsen at Dorothea Wierer fortsetter karrieren som skiskytter. Hun tok også et oppgjør med rykter i sosiale medier.

    – Jeg prøver å ikke lese for mye av sosiale medier, men noen ganger er det umulig. Det har vært mange som har sagt at jeg har vært gravid, at jeg ikke har det i meg lenger eller at gjør det for pengene. Noen har også sagt at jeg kun gjør dette for å være på TV. Alt i alt er jeg en atlet og jeg gjør alltid mitt beste i det jeg gjør, sier Wierer til NRK.

    Wierer forteller at hun har tatt to måneder pause hvor hun har trent minimalt og levd «det vanlige» livet. Nå ser hun frem til å fortsette karrieren.

    – Jeg har akkurat bestemt meg, sammen med forbundet og mine trenere, at jeg fortsatt har det i meg. Jeg vil fortsette frem til OL i 2026, sier Wierer på pressekonferansen og fortsetter:

    – Det ville vært synd å avslutte karrieren på denne måten, sier Wierer.

    Sesongen 2023/2024 ble preget av sykdom og søvnvansker for 34-åringen. Etter VM, hvor en 10.-plass på den blandede stafetten ble det beste resultatet, valgte hun å hoppe av verdenscupsirkuset for å finne tilbake til seg selv, sier hun på pressekonferansen.

    – Jeg ser frem til å fortsette, sier Wierer.

    Denne sommeren skal hun jobbe som ekspert for Eurosport/Discovery under OL i Paris.

    Dorothea Wierer
  • Bekreftet: Trener Eirik Horneland forlenget kontrakten med Brann

    Fotballklubben Brann er enig med trener Eirik Horneland og resten av hans team om nye avtaler.

    Klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler.

    – Vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. Det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

    – De har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. Det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til.

    Hassan El Fakiri (toppspillerutvikler), Helge Haugen (fysisk trener), Dan Riisnes (keepertrener) og Daniel Nordheim Pedersen (analyse) har i likhet med Horneland forlenget avtalen ut 2026.

    – Det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i Brann. Spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. I tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. Den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier Horneland.

    Han har vært i Brann siden 2020, først som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Deretter fikk Horneland selv jobben som sjef.

    – Det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. Det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier Horneland.

    49-åringen har tidligere ledet Rosenborg og Haugesund samt Norges G18-landslag.

    (©NTB)

    Eirik Horneland etter kamp mot Strømsgodset.
    Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal