Hopp til innhold
Kombinertlandslaget
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kombinert, kvinner og menn

Oppsummert

 • Her oppdaterer vi fra kombinertutøvernes sesong.
 • Mot Graabak-comeback i Schonach

  Kombinertløper Jørgen Graabak vil etter alt å dømme være i aksjon igjen i den siste verdenscuphelgen før Planica-VM i tyske Schonach.

  Det opplyser kombinertutøvernes sportssjef Ivar Stuan til NTB.

  – Han er tilbake i bra trening. Jeg håper og tror det går bra. Han er i Seefeld og hopper og blir der til i morgen før han drar hjem til Trondheim. Han reiser til Schonach hvis alt er normalt, sier Stuan.

  Kommende helg er det tre konkurranser for menn i Oberstdorf. Deretter venter Schonach før en treningsperiode fram mot den første kombinertøvelsen i VM som starter 25. februar.

  For Jarl Magnus Riibers del, som har vært plaget av sykdom den siste tiden, er situasjonen en litt annen. Stuan opplyser at planen er at Riiber blir i Norge fram mot VM.

  – Han går ikke i Schonach, sånn det ligger an nå. Det kan endre seg, men plan A er å være hjemme og forberede seg på hjemmebane, sier Stuan.

  jg
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Riiber diskvalifisert i Seefeld – nordmennene slet i hoppbakken

  Jarl Magnus Riiber, som sliter med sykdom, ble lørdag diskvalifisert i hoppdelen av kombinertrennet og er med det ute av Seefeld-trippelen i kombinert.

  Riiber ble diskvalifisert for feil på hoppdressen. TV-bildene avslørte et hull bakpå nordmannens dress.

  – Det var mye rart som skjedde i dag. Jeg kjente at det revnet (i dressen) da jeg satte med ned i posisjon. Jeg ble litt satt ut av det, sa Riiber til NRK, før han konkluderte:

  – Nå må jeg glemme verdenscupen sammenlagt og konsentrere meg om VM.

  Riiber leverte et svakt hopp på 95,5 meter, som uansett bare ville holdt til 38.-plass om han ikke hadde blitt diska.

  Jens Lurås Oftebro var best av de norske utøverne i hoppdelen. Han hoppet 100,5 meter, som kun holdt til 12.-plass. Oftebro går ut ett minutt og fire sekunder bak ledende Johannes Lamparter i langrennsdelen.

  Simen Tiller er 1.12 minutt bak lederen før langrennet, mens Espen Andersen følger ytterligere to sekunder bak. Deretter kommer Andreas Skoglund (+1.37) og Espen Bjørnstad (2.06).

  Nærmest Lamparter ligger Ryota Yamamoto (+0.07), Kristjan Ilves (+0.10) og Franz-Josef Rehrl (+0.14).

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Kombinert: Westvold Hansen leder etter hoppdelen

  Gyda Westvold Hansen var best i hoppdelen av dagens kombinertrenn i Seefeld. Hun går ut 12 sekunder før Nathalie Armbruster når langrennen starter klokken 15. Den norske verdenscuplederen føler seg likevel langt fra trygg.

  – Det er ganske tøffe løyper her og en fordel å komme bakfra, sier hun til NRKs reporter på plass.

  Gyda Westvold Hansen har vunnet alle de 13 verdenscuprennene hun har stilt opp i fra før, ifølge NTB.

 • Riiber på annenplass etter hopprennet

  Jarl Magnus Riiber ligger godt an etter hoppingen i det første rennet i Seefeld-trippelen i kombinert. Han må hente fire sekunder på Ryota Yamamoto i skisporet.

  Riiber var lengst i bakken med sine 109 meter, men en dårlig landing ødela muligheten for ledelse. Han fikk 138,0 poeng. Japanske Ryota Yamamoto hadde 107 meter og 139 poeng med gode stilkarakterer.

  Yoshito Watabe landet på 107,5 meter og er 32 sekunder bak på tredjeplass.

  Jens Lurås Oftebro holder sjuendeplassen med 102 meter og 127,1 poeng. Han er 48 sekunder bak og går ut sammen med østerrikeren Johannes Lamparter. Østerrikeren har vunnet de to siste verdenscuprennene.

  De øvrige norske plasseringene: 17) Simen Tiller (1.18 min. bak), 20) Espen Bjørnstad (1.28), 22) Espen Andersen (1.32), 28) Andreas Skoglund (1.44).

  Forrige sesongs vinner av Seefeld-trippelen, Jørgen Graabak, deltar ikke denne gangen etter å ha vært ute med korona.

  Seefeld-trippen består av tre renn: Hopp og 7,5 km fredag, hopp og 10 km lørdag og avslutning med hopp og 12,5 km søndag.

  Austria Nordic Combined World Cup
  Foto: Andreas Schaad / AP
 • Graabak står over helgens verdenscuprenn - frykter for VM

  Norges Skiforbund melder at kombinertløper Jørgen Graabak står over helgens verdenscuprenn i Seefeld.

  Graabak fikk nylig covid-19 påvist for første gang, og har fortsatt milde symptomer.

  – Det går litt opp og ned. Men jeg har fått en trøkk nå den siste uka som gjør at kropp i øyeblikket trener jeg ikke i det hele tatt. Nå venter jeg på at parameterene jeg følger med på skal normalisert seg, sier en betenkt Graabak til NRK.

  Han håper å være klar til VM, men er usikker på om han skal gå verdenscuprenn før mesterskapet:

  – Det ligger en liten frykt. Det er derfor jeg tar det så med ro nå, men jeg håper at det går fort. Men det er en tålmodighetsprøve for et toppidrettshode.

  – Ting tyder på at jeg konkurrerte med Covid i kroppen i Otepää, og at systemet som følge av dette har satt på bremsen. Akkurat nå krever kroppen absolutt hvile. Jeg var i veldig fin stigning før jeg ble smittet, så dette er selvfølgelig veldig kjedelig, sier Graabak i pressemeldingen fra Skiforbundet.

  Graabak erstattes av Andreas Skoglund.

  Jørgen Graabak
  Foto: Emmi Korhonen /Lehtikuva

Siste nytt

 • Tidligere Molde-spiller fikk Premier League-debuten

  Fredag kveld var det duket for et lokalmøte da Chelsea tok imot Fulham på eget gress.

  Det kom aldri noen scoringer i Premier League-kampen på Stamford Bridge.

  Tidligere Molde-spiller David Datro Fofana entret banen med et kvarter igjen av kampen da han erstattet Mason Mount. Med ti minutter igjen av kampen nærmet 20-åringen seg mål og rundet Bernd Leno. Han fikk åpent mål, men skuddet ble klarert.

  Rekordsigneringen Enzo Fernández stilte fra start under kveldens møte og var ikke beskjeden da han valgte å fyre av et skudd mot mål. Chelsea-fansen reiste seg opp fra setene for å se den nye talismanen sørge for seier, men det lot seg ikke skje.

  Etter et målløst resultat var lagene tvunget til å dele på poengene. Chelsea klatret opp til 9.-plass med 30 poeng mens Fulham inntok 6.-plassen med 32 poeng. (NTB)

  Fofana
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Ingen norsk jubeldag i Davis Cup

  Det ville ikke veien for de norske tennisspillerne i Davis Cup-møtet med Serbia. Viktor Durasovic og Andreja Petrovic var begge i aksjon fredag, men tapte.

  Det endte i et bittert tap for Viktor Durasovic fredag da han møtte serbiske Laslo Djere i Davis Cup på Hasle i Oslo. 25-åringen tapte med sifrene 3-6, 6–4 og 6–7 (8–10) etter 2.42 timers spill.

  For lagkameraten Andreja Petrovic gikk det ikke bedre da han tapte 1-6, 3–6 mot Miomir Kecmanovic tidligere fredag kveld. (NTB)

  Tennis Davis Cup: Norge - Serbia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • NIF har nedsatt gruppe som skal utrede IOC-problematikk

  Diskusjonen rundt Den internasjonale olympiske komités innflytelse i norsk idrett har skapt overskrifter den siste uken, spesielt etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt et omstridt innlegg undet et møte med IOC.

  Flere er kritiske til at de norske IOC-medlemmene Jacobsen og Kristin Kloster Aasen også sitter i styret til Norges Idrettsforbund. NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt mener dobbeltrollen er svært problematisk fordi IOCs verdier ikke alltid samsvarer med interessene til norsk idrett.

  Nå har Norges idrettsforbund (NIF) har nedsatt en gruppe som skal utrede samorganiseringen av forbundets styre og Norges olympiske komité.

  Torsdag skrev NRK at NIF ikke hadde fulgt opp eget vedtak, da de ennå ikke hadde nedsatt en ressursgruppe for å utrede den nåværende samorganiseringen mellom Norges olympiske komité (NOK) og Norges idrettsforbund (NIF).

  Nå er det klart at 2. visepresident Sondre Sande Gullord får med seg Mona Adolfsen (Norges Skøyteforbund), Reinart Aarseth (Nordland Idrettskrets), Espen Lund (Norges Kickboxingforbund) og én representant fra NIFs utøverkomité. Sistnevnte velger selv hvem som skal representere dem.

  Gruppen starter arbeidet umiddelbart og vil legge frem en rapport under idrettsstyrets møte 25. april.

  Torsdag ga idrettspresident Berit Kjøll uttrykk for at hun er fornøyd med fremdriften i prosessen. Saken skal behandles på Idrettstinget til våren.

  Overlevering av rapport "Rasisme i idretten"
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste