Kombinert

Oppsummert

 • 10.55: Kombinert hopprenn menn, Klingenthal.
 • Kommentatorer: Pål Thomassen og Fred Børre Lundberg.
 • Ny kontrakt for kombinertsjefen

  Ivar Stuan (62) har signert en ny kontrakt med Norges Skiforbund og blir sportssjef for kombinertlandslaget fram til 2025.

  – Vi har ikke bare hatt bra sportslige resultater, men også fått inn flere sponsorer som vil være med på reisen. Dette har vært svært avgjørende i valget om å fortsette. Det er absolutt ikke gitt at vi får samme suksess til vinteren og de kommende årene, og vi må bare jobbe knallhardt framover, sier Stuan i en pressemelding.

  Leder Edgar Fossheim i kombinertkomiteen i Norges Skiforbund er fornøyd med valget.

  – Vi er sikre på at Ivar er den rette personen til å lede kombinertsporten de kommende årene mot VM i Trondheim i 2025, men det krever også hardt arbeid

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Schmid overtek som hovudtrenar

  Jan Schmid rykker opp som hovudtrenar for kombinertlandslaget for menn. Han overtek etter Peder Sandell som gav seg etter VM-sesongen.

  Trønderen Schmid var sist sesong tilsett i ein såkalt «sport science-stilling».

  – Aldri har nålauget for å kome inn på elitelaga i kombinert vore trongare. Felles for alle uttatte er at dei kom heim frå VM i Oberstdorf med medaljar etter tidenes VM for norsk kombinertsport, seier sportssjef Ivar Stuan i ei pressemelding.

  Dette er dei uttatte løparane:

  Menn: Jørgen Graabak (Byåsen), Jarl Magnus Riiber (Heming), Espen Bjørnstad (Byåsen), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Espen Andersen (Lommedalens).

  Kvinner: Gyda Westvold Hansen (Nansen), Marte Leinan Lund (Tolga), Mari Leinan Lund (Tolga.

  Kombinertlandslaget
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Falun søker ski-VM

  Med fire gull ble Petter Northug den store profilen siste det var ski-VM i Falun i 2015. Nå har svenskene søkt om å få arrangere VM i nordiske grener også i 2027.

  – Det føles veldig bra at vi sammen med Falun kommune har kommet så langt at vi har sendt inn søknaden, sier Ulrika Backe Eriksson i en pressemelding. Hun leder søknadsprosessen.

  Neste VM er i slovenske Planica i 2023, mens Trondheim skal arrangere VM i 2025. I mai neste år får Falun svar på om de får overta stafettpinnen fra Norge.

  y_KZIVRFtJ4
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Dobbelt norsk i kombinert

  Jarl Magnus Riiber kronet en fantastisk sesong med å vinne det siste rennet i verdenscupen søndag. Han kjempet hele veien mot lagkamerat Espen Bjørnstad, som han til slutt slo i spurten. Fabian Riessle tok tredjeplassen. Riiber har ikke blitt dårligere enn nummer to i verdenscupen denne sesongen, og er også suveren vinner av sammendraget.

 • Her sikrar Riiber samanlagtsiger

  Jarl Magnus Riiber tok sin 35. verdscupsiger i karriera laurdag, og sikra seg også samanlagtsigeren i årets verdscup. Riiber og Akito Watabe var i eiga klasse i det nest siste rennet for sesongen. Nordmannen gjekk ut seks minutt før japanaren, men fekk kjapt besøk, og dei hang på kvarandre som slips i nesten ti kilometer. Først på oppløpet fekk Riiber rista Watabe av seg og spurta i mål til ny siger. Verdscupsesongen avsluttast søndag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Reistad tilbake i troppen

  Henny Ella Reistad er tilbake i den norske kamptroppen til OL-kvartfinalen i håndball mot Ungarn i dag. Hun har vært ute av spill i en snau uke på grunn av en skulderskade. Norge er soleklar favoritt til å ta seg til semifinalen.

  Vilde Ingeborg Johansen er tatt ut av kamptroppen på 14 spillere som er lagt ut av arrangøren.

  Henny Reistad
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Mclaughlin knuste verdensrekord

  Amerikanske Sydney Mclaughlin knuste konkurrentene på 400 meter hekk på Olympiastadion i OL og løp inn til ny verdensrekord på 51.46.

  – Tiden er fenomenal. Det er så mange paralleller mellom disse to finalene, roper Jann Post og viser til gårsdagens hekkefinale der Warholm vant.

  Mclaughlins kollega Dalilah Muhammed løp inn til personlig beste på 51.68, og med den tiden slo hun også forrige verdensrekord som lød 51.90.

  Mclaughlin
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Brasiliansk gull i maratonsvømming

  Ana Marcela Cunha var best av samtlige maratonsvømmere under OL onsdag. Cunha vant spurten etter 10 intense kilometer med svømming.

  Vinnertiden til Cunha lød på en time, 59 minutter og 30 sekunder. Ingen kunne gjøre noe med brasilianeren, som ble nummer ti i Rio i 2016 og nummer fem i Beijing i 2008.

  Tokyo Olympics Marathon Swimming
  Foto: David Goldman / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal