Hopp til innhold
Verdenscup Lillehammer
Foto: Geir Olsen / NTB

Kombinert

Oppsummert

 • Historiens første blandet lagkonkurranse i Val di Fiemme, Italia.
 • Norge stiller med disse: Jens Lurås Oftebro (Jardar), Mari Leinan Lund (Tolga), Jørgen Gråbak (Byåsen) og Gyda Westvold Hansen (Nansen).
 • 10.00: Hopp
 • 13.15: Langrenn 4 x 5 km
 • Val di Fiemme likte dårlig IOCs kombinertavgjørelse

  De italienske verdenscuparrangørene i Val di Fiemme er direkte uenige i IOCs avgjørelse om å droppe kombinert for kvinner i neste OL i Cortina og Milano.

  Dermed får Gyda Westvold Hansen og hennes kombinertkolleger en støtteerklæring fra en solid vintersportsaktør.

  IOC valgte på sitt siste styremøte å ikke ta inn kvinnelig kombinert på sitt øvelsesprogram til vinter-OL i 2026. Verdenscuparrangørene i Val di Fiemme skjønner ikke helt tankegangen til IOC-sjefene og mangelen på likestilling.

  – Den såkalte likestillingen blant kjønnene, mangler fullstendig, sier en av sjefene i Val di Fiemmes-organisasjonskomité. Pietro De Godenz, i en pressemelding. (NTB)

 • Ottesen før skjebnedagen: – Det blir champagne eller gravøl

  Fredag kommer IOC-styret med sin anbefaling for hva som skal skje med kombinertsportens OL-fremtid.

  Sporten selv har ønsket at kvinnene også skal få OL-konkurranse fra 2026, men forrige uke opplyste amerikanske Bill Demong at han frykter at hele sporten i stedet fjernes fra OL.

  Torsdag ettermiddag bekrefter Lasse Ottesen, rennsjef for kombinert i FIS, at han anser fredagen som en skjebnedag, og at han ser på et eventuelt OL-nei til kvinnene som et mulig framtidig OL-nei til herrene også.

  – Det er en konsekvens som kan være, hvis ikke damene kommer med i 2026. I og med at IOC og samfunnet ellers jobber for kjønnsbalanse, så kan jo ikke kombinert være den eneste vinter-OL-idretten med bare menn, sier han til NRK.

  – Det blir champagne eller gravøl i morgen, konstaterer han.

  Lasse Ottesen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Kombinertveteran frykter at sporten fjernes fra OL

  Neste uke skal IOC-styret avgjøre om kombinert for kvinner skal på OL-programmet i 2026. Amerikanske Bill Demong frykter at sporten i stedet fjernes fra OL.

  Demong har både OL- og VM-gull i medaljesamlingen og deltok i fire OL og åtte VM. Inntil nylig var han leder for kombinert i USAs skiforbund, og han er fortsatt styremedlem.

  Han frykter at IOC-styret vender tommelen ned ikke bare for kombinertkvinnene, men for hele sporten.

  – Det jeg hører klart og tydelig gjennom bakkanaler er at løsningen for å skape kjønnsbalanse er at de fjerner kombinert for menn fra OL-programmet i 2026, sier Demong til nyhetsbyrået AP.

  – Å fjerne en av idrettene som har vært på vinter-OL-programmet helt fra start ville være tragisk, kortsynt og feil.

  Endelig avgjørelse om OL-øvelsene i 2026 skal fattes på IOC-styremøtet fredag 24. juni. (NTB)

  Bill Demong
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • NRK erfarer: Kombinertkvinnene får gå i Kollen

  Fra kommende vinter får kombinertkvinnene gå verdenscuprenn i Holmenkollen. NRK kan erfare at dette blir vedtatt på FIS-kongressen i Milano torsdag.

  – Det er veldig stort. Vi har vært her hvert år egentlig. Vi har alltid hatt lyst til å gå her, men det har på en måte vært litt uoppnåelig fordi vi ikke har hatt noen konkurranser. Så vi gleder oss skikkelig til å gå her nå, sier landslagsutøver Ida Marie Hagen til NRK.

  Sist sesong måtte kombinertkvinnene se verdenscuprennene i Kollen fra sidelinjen, og var heiagjeng og stavholdere. Flere av utøverne uttrykte sin frustrasjon over at de ikke fikk delta på lik linje som sine mannlige kolleger.

  Kombinertlandslaget
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Disse er tatt ut på kombinertlandslaget

  Ida Marie Hagen er nytt tilskudd på kombinertlandslaget, etter at hun endte på andreplass i verdenscupen sammenlagt forrige sesong. Dermed utvides landslaget fra åtte til ni utøvere.

  Og det er disse ni som som er tatt ut til 2022/23-sesongen:

  Kvinner:

  Ida Marie Hagen (Haslum IL)

  Gyda Westvold Hansen (Nansen IL)

  Mari Leinan Lund (Tolga IL)

  Marte Leinan Lund (Tolga IL)

  Menn:

  Espen Andersen (Lommedalens IF)

  Espen Bjørnstad (Byaasen Skiklub)

  Jørgen Graabak (Byåsen IL)

  Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)

  Jarl Magnus Riiber (Heming IL)

  Kombinertlandslaget
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siste nytt

 • Keepertabbe ødela mektig engelsk snuoperasjon

  Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

  Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

  En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

  Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

  Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

  Fra krittmerket var Harry Kane iskald.

  Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til. (NTB)

  Britain England Germany Nations League Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Stjerneduellen avlyst: - Feiging

  Tungvektsboksaren Tyson Fury seier det ikkje blir noko britisk stjernemøte mellom han sjølv og Anthony Joshua fordi kontraktsfristen er gått ut.

  Joshua sa så seint som søndag at han akta å signere kontrakten som vil realisere tungvektsduellen mot Fury. Samtidig sette Fury måndag klokka 17 britisk tid som frist for at papira måtte vere underteikna.

  Då den omtalte fristen var gått ut, var etter seiande ingenting på plass.

  – Det er offisielt. D-dagen har kome og gått. Det har passert klokka 17 måndag, og ingen kontrakt er underteikna. Det er offisielt over for Joshua, seier Fury i eit innlegg på Instagram.

  – Han er no ute i kulda saman med ulveflokken. Gløym det. Idiot. Feiging, heldt tungvektstjerna fram.

  Vidare ønskte han Joshua lykke til med den vidare karrieren og livet.

  Joshua var på si side tydeleg søndag på at ting ville ta noko tid. Han viste til at juridiske rådgivarar jobba med kontrakten.

  Tyson Fury og Anthony Joshua
  Foto: FAYEZ NURELDINE] [RINGO CHIU / AFP
 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste