Hopp til innhold

Kokslien avslutter karrieren i Kollen lørdag: – Et tøft valg

OSLO (NRK): Lørdagens renn i Oslo blir Mikko Koksliens siste. Kombinertløperen har vært gjennom en emosjonell uke etter at han bestemte seg for å legge opp.

Verdenscup ski nordiske grener: kombinert menn lørdag, gundersen 10 kilometer:

LEGGER OPP: Mikko Kokslien avslutter karrieren i Holmenkollen lørdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er et tøft valg. Dette har vært livet mitt de siste 20-30 årene. Så det er litt emosjonelt, men samtidig et riktig valg. Jeg kjenner godt på meg selv at det er dette jeg vil, sier Kokslien til NRK.

Kombinertløperen med finsk mor og norsk far begynte å tenke på at karrieren kunne nærme seg slutten rundt juletider. Inntrykket ble forsterket da han ikke kom med i OL-troppen, og så sent som mandag tok 32-åringen den endelige avgjørelsen. Lørdagens renn i Kollen blir hans siste.

– Det passer bra å avslutte der. Alt bunner i motivasjon, og den er ikke der slik den har vært før. Da er det håpløst å kjempe i toppen. Da jeg begynte å tenke tanken, tror jeg egentlig det var slutt. Jeg holdt koken ganske bra frem til OL-uttaket, men så gikk lufta litt ut av ballongen. Da kjente jeg at jeg var ferdig.

Sa fra torsdag

– Hvordan har de siste dagene vært?

– Det har vært rart. Det var først på mandag jeg bestemte meg at det er slutt i Kollen. Da var det litt tungt og rart. Jeg har snakket mye i telefonen, og merket det i hoppbakken nå at jeg har brukt mye energi på andre ting og mangler det mentale overskuddet. Lørdag blir det mye tanker og følelser, spår Kokslien.

Mikko Kokslien

FERDIG: Kokslien informerte lagkompisene torsdag.

Foto: NRK

Torsdag informerte han lagkompisene om at han er ferdig som kombinertløper lørdag ettermiddag. Det ble en følelsesladd time med mimring og gamle historier.

– Alle sa de har satt veldig pris på meg. Det var utrolig stort og overveldende. Det er uendelig mange minner, men generelt har vi vært en fin gjeng som har opplevd utrolig mye sammen. Jeg er veldig priviligert som har fått lov tli å holde på med det jeg elsker, sier 32-åringen.

Ekstra nervøs

Kokslien har vært med på mye gjennom en lang karriere, men sier han sjelden har vært så nervøs som foran fredagens kvalifisering i Holmenkollen.

– Det betyr mye for meg å få denne siste dagen i Kollen. Jeg var ekstremt spent på om jeg kom til å drite meg ut, så det kom noen fæle tanker. På toppen før kvalifiseringshoppet bare ristet jeg. Det var helt forferdelig, men heldigvis gikk det bra, sier Søre Ål-utøveren.

– Hva nå?

– Nå skal jeg slappe av litt på Lillehammer, lese til et par eksamener, ha pappaperm og vurdere litt tilbud som forhåpentligvis kommer inn. Jeg har snakket litt med noen så får vi se hva som dukker opp.

Verdenscup Lahti

HALVVEIS HJEMMEBANE: Kokslien i aksjon i Lahti, morens hjemsted, forrige helg.

Foto: Roni Rekomaa / NTB scanpix

Siste nytt

 • Bodø/Glimt møter Dinamo Zagreb i playoff til mesterligaen

  Dinamo Zagreb blir Bodø/Glimts motstander i kampen om en plass i mesterligaen. Kroatene vant 6-3 sammenlagt over Ludogorets.

  Kroatene hadde med seg 2-1-ledelse fra den første kampen, og på hjemmebane ble det 4-2-seier. (NTB)

  Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius (5-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Medier: Børven på vei til Vålerenga

  Angrepsspiller Torgeir Børven (30) er på vei tilbake til sin gamle klubb Vålerenga, melder flere norske medier.

  Varden erfarte først at Børven hadde bestemt seg for sin nye klubb. Nettavisen har i likhet med skiensavisen kilder på at Børvens tyrkiske klubb har gått med på å slippe ham.

  Ifølge VG er det snakk om en 2,5 års avtale i Oslo-klubben hvor han spilte i to år.

  Vålerenga er i medvind om dagen og sikret seg sist uke landslagsstopper Stefan Strandberg. VIF har vunnet fem strake kamper i Eliteserien.

  Børven har siden i fjor vært under kontrakt med Gaziantep. (NTB)

  Eliteserien fotball 2020: Strømsgodset - Rosenborg (3-3)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Vos til topps i åpningen av Tour of Scandinavia

  Syklist Marianne Vos vant den første etappen av Tour of Scandinavia etter en jevn spurt i Helsingør.

  Nederlandske Vos (Jumbo-Visma) vant foran Megan Jastrab (DSM) og Shari Bossuyt (Canyon) i den 145 kilometer lange etappen fra København til Helsingør.

  – Det gikk veldig veldig fort. Jeg var veldig nervøs. Alle ønsker å være langt framme, men jeg er veldig glad for å kunne ta det, sa Vos til TV 2 etter seieren.

  Det norske håpet Susanne Andersen kom seg aldri i en god posisjon i massespurten og havnet utenfor topp ti. (NTB)

  First stage of the women's Tour of Scandinavia
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste