Hopp til innhold

Tok sin første seier ett år etter omfattende hjerteoperasjon: – Veldig takknemlig

Sivert Bakken knuste Sturla Holm Lægreid i spurten, og tok sin aller første verdenscupseier på hjemmebane i Holmenkollen. Det står i sterk kontrast til tilværelsen på operasjonsbordet i forkant av forrige sesong.

OVERRASKENDE SEIER: Etter 20 treff gikk Sivert Bakken inn til seier på fellesstarten i Holmenkollen etter en spurt mot lagkameraten.

Selv om Lægreid bommet på begge de stående skytingene hadde han et strålende tempo i sporet. På siste runde tok han igjen lagkamerat Sivert Bakken, som hadde smelt ned samtlige 20 blinker.

De to fulgte hverandre inn på stadion, og det endte i et dramatisk spurtoppgjør. Der hadde Bakken et tempo lagkameraten ikke kunne følge.

– Det var vilt. Jeg vet ikke om det har gått helt opp for meg ennå. Det var en tett duell på slutten. Jeg var så sliten. Da jeg klarte å henge med til siste bakken der, tenkte jeg bare «nå må jeg bare gå for det», forteller Bakken til NRK.

– Jeg var helt ferdig. Det var ikke noen rå spurt, hvor alt stemmer. Jeg gikk kun på vilje, og prøvde å ikke snuble.

Nå priser verdenscupvinneren seg lykkelig for hjerteoperasjonen han tok for ett år siden.

Bakken smalt ned 20 blinker.

– Avgjørende

Vinneren er mildt sagt overrasket over prestasjonen han leverte i årets siste konkurranse. Seieren gjorde også at han, som rekrutt, fikk sammenlagtkula i fellesstartcupen, og det etter en dag hvor kroppen kjentes tung og sliten ut.

Før i dag så tenkte jeg at jeg får prøve å gjøre et verdig punktum på sesongen. Gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg kjente meg litt tung på oppvarming og tenkte jeg fikk ta det som det kommer. Så avsluttet jeg med seier, kule og møte med Kongen. Det er en opplevelse, sier Bakken.

Skiskyting: Menn 15km km fellesstart

STOLT: Sivert Bakken med fellesstart-kula.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

For ett år siden måtte 23-åringen gjennomgå en omfattende hjerteoperasjon. Han har i flere år slitt med hjerteflimmer ved høy puls, og har måttet avbryte treninger og konkurransen om pulsen ble for høy.

Det operasjonen mener han har spilt en stor rolle i prestasjonene han nå leverer.

– Det har utvilsomt vært avgjørende for å holde på, på dette nivået her. Det gjør at jeg kan trene bedre og tyne mer i konkurranser. Jeg er veldig takknemlig for at det fungerer så bra som det har gjort nå, sier han.

Likevel er det alltid en viss usikkerhet hver gang han stiller i renn.

Rent fysisk har det fungert ganske bra hele veien, men mentalt er det litt opp og ned. Man er aldri helt sikker på om det fungerer etter en slik operasjon, sier Bakken.

Skiskyting: 15km fellesstart for menn

PALLEN: Sivert Bakken, Sturla Holm Lægreid og Emilien Jacquelin.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Klarte å omstille seg

Gjennom de to første skytingene ledet Lægreid an i tet med strålende skyting, og en fart i sporet få kunne matche. Men Sivert Bakken var aldri langt etter, og lurte som gjedda i sivet.

Da Lægreid igjen fikk en bom på den siste stående skytingen benyttet Bakken muligheten. Han smalt ned fem blinker der alle andre bommet, og gikk ut i tet.

Dermed endte Sturla Holm Lægreid opp med en andreplass i årets siste konkurranse, og tok dermed også andreplassen i sammendraget.

Skiskyting: Menn 15km km fellesstart

NUMMER TO: Sturla Holm Lægreid klarte ikke å hamle opp mot lagkameraten.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det trodde han ikke kom til å skje for noen måneder siden.

– Det var utrolig deilig å avslutte sesongen slik. Det var ganske hardt og tungt midtveis i sesongen, da jeg lå ganske langt nede på sammenlagtlista. Det var utrolig deilig å klarte til andreplass sammenlagt, sier han til NRK.

Særdeles skuffet var skiskytteren etter OL.

Jeg hadde lagt alt mitt fokus på OL, og da det ikke gikk som det skulle, da er det lett å grave seg ned og lure på om man skulle prioritert annerledes. Jeg brukte perioden etter OL til å omstille, gå gode løp og bygge motivasjon til sommeren. Og det klarte jeg, og fikk tre pallplasser nå. Det er helt vanvittig, sier Holm Lægreid.

Les også Tok avgjørende hjerteinngrep i sommer – nå slår han verdenseliten

Sesongstart skiskyting

Sportsnyheter

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group F Turkey v Portugal

Reaksjonene hagler etter EM-kaos: – Det er en skandale

De mange banestormingene stjal oppmerksomheten i en innholdsrik kamp. Cristiano Ronaldo hadde en målgivende pasning som overrasket ekspertene.

Ble kalt «bestemor» – Vålerenga-veteranen svarte med å feire slik

Rosenborg-keeper Rugile Rulyte slengte med leppa før toppkampen på Lerkendal. Det fikk hun svi for.

APTOPIX Euro 2024 Soccer Portugal Czech Republic

En problematisk superstjerne

Bør Portugal sette Cristiano Ronaldo på benken?

Siste nytt

 • Formel 2: Hauger fikk tidsstraff etter sprintløpet

  Dennis Hauger fikk det vrient etter en svak kvalifisering og endte med 9.-plass i Formel 2-førernes sprintløp i Barcelona. Etterpå fikk han tidsstraff.

  Det fikk han sammen med en rekke andre førere. Hauger ble straffet med to ganger fem sekunder for å ha vært utenfor banen ved to anledninger.

  Straffen sendte Hauger ned på 12.-plass. Alle tidsstraffene gjorde at VM-leder Paul Aron kom seg opp på pallen på 3.-plass.

  (NTB)

  Monaco F2 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Norris knepent foran Verstappen i Barcelona-kvalifiseringen

  McLaren-fører Lando Norris var raskest av samtlige under lørdagens Formel 1-kvalifisering i Barcelona. Han slo Max Verstappen med to hundredeler.

  Dermed starter Norris i beste startspor søndag.

  – Dette var nesten et perfekt løp. Jeg har ikke hatt pole position så mange ganger i karrieren, sa Norris til arrangøren etter kvalifiseringen.

  Bak Norris og Verstappen fulgte Mercedes-duoen Lewis Hamilton og George Russell.

  Verstappen vant samtlige av de sju første kvalifiseringene denne sesongen, før Charles Leclerc skaffet seg pole position på hjemmebane i Monaco. I Canada for to uker siden hadde Russell beste startspor.

  Hovedløpet i Barcelona starter klokken 15 søndag.

  (NTB)

  HSnoF1px0K0
  Foto: AP
 • Knelte foran fansen etter ny EM-nedtur

  De tsjekkiske spillerne var langt nede etter å ha kun klart 1–1 mot Georgia i fotball-EM lørdag. Da kampen var slutt, gikk de som alltid bort til fansen for å takke for kampen.

  Bildene fra stadion viser at tsjekkerne deretter knelte foran supporterne. Slik satt de i en liten stund.

  Selv om hvittrøyene var skuffet etter poengdelingen, satt trolig Georgia og – Saba Lobzhanidze – igjen med samme følelse.

  På overtid fikk nevnte Lobzhanidze en enorm sjanse til å sikre seieren for georgierne, som kom tre mot en.

  En perfekt vektet pasning fant Lobzhanidze alene mot keeper, men innbytteren klarte å blåse ballen over mål, og da ble det poengdeling.

  – Han får ikke sove i natt etter den avslutningen, sier Åge Hareide i NRKs studio.

  Med dette resultatet står begge lag med ett poeng og har dermed et tøft utgangspunkt før den siste runden i gruppe F. Georgia møter Portugal, mens Tsjekkia skal bryne seg på Tyrkia.

  Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group F Georgia v Czech Republic
  Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal