Hopp til innhold

Tok sin første seier ett år etter omfattende hjerteoperasjon: – Veldig takknemlig

Sivert Bakken knuste Sturla Holm Lægreid i spurten, og tok sin aller første verdenscupseier på hjemmebane i Holmenkollen. Det står i sterk kontrast til tilværelsen på operasjonsbordet i forkant av forrige sesong.

OVERRASKENDE SEIER: Etter 20 treff gikk Sivert Bakken inn til seier på fellesstarten i Holmenkollen etter en spurt mot lagkameraten.

Selv om Lægreid bommet på begge de stående skytingene hadde han et strålende tempo i sporet. På siste runde tok han igjen lagkamerat Sivert Bakken, som hadde smelt ned samtlige 20 blinker.

De to fulgte hverandre inn på stadion, og det endte i et dramatisk spurtoppgjør. Der hadde Bakken et tempo lagkameraten ikke kunne følge.

– Det var vilt. Jeg vet ikke om det har gått helt opp for meg ennå. Det var en tett duell på slutten. Jeg var så sliten. Da jeg klarte å henge med til siste bakken der, tenkte jeg bare «nå må jeg bare gå for det», forteller Bakken til NRK.

– Jeg var helt ferdig. Det var ikke noen rå spurt, hvor alt stemmer. Jeg gikk kun på vilje, og prøvde å ikke snuble.

Nå priser verdenscupvinneren seg lykkelig for hjerteoperasjonen han tok for ett år siden.

Bakken smalt ned 20 blinker.

– Avgjørende

Vinneren er mildt sagt overrasket over prestasjonen han leverte i årets siste konkurranse. Seieren gjorde også at han, som rekrutt, fikk sammenlagtkula i fellesstartcupen, og det etter en dag hvor kroppen kjentes tung og sliten ut.

Før i dag så tenkte jeg at jeg får prøve å gjøre et verdig punktum på sesongen. Gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg kjente meg litt tung på oppvarming og tenkte jeg fikk ta det som det kommer. Så avsluttet jeg med seier, kule og møte med Kongen. Det er en opplevelse, sier Bakken.

Skiskyting: Menn 15km km fellesstart

STOLT: Sivert Bakken med fellesstart-kula.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

For ett år siden måtte 23-åringen gjennomgå en omfattende hjerteoperasjon. Han har i flere år slitt med hjerteflimmer ved høy puls, og har måttet avbryte treninger og konkurransen om pulsen ble for høy.

Det operasjonen mener han har spilt en stor rolle i prestasjonene han nå leverer.

– Det har utvilsomt vært avgjørende for å holde på, på dette nivået her. Det gjør at jeg kan trene bedre og tyne mer i konkurranser. Jeg er veldig takknemlig for at det fungerer så bra som det har gjort nå, sier han.

Likevel er det alltid en viss usikkerhet hver gang han stiller i renn.

Rent fysisk har det fungert ganske bra hele veien, men mentalt er det litt opp og ned. Man er aldri helt sikker på om det fungerer etter en slik operasjon, sier Bakken.

Skiskyting: 15km fellesstart for menn

PALLEN: Sivert Bakken, Sturla Holm Lægreid og Emilien Jacquelin.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Klarte å omstille seg

Gjennom de to første skytingene ledet Lægreid an i tet med strålende skyting, og en fart i sporet få kunne matche. Men Sivert Bakken var aldri langt etter, og lurte som gjedda i sivet.

Da Lægreid igjen fikk en bom på den siste stående skytingen benyttet Bakken muligheten. Han smalt ned fem blinker der alle andre bommet, og gikk ut i tet.

Dermed endte Sturla Holm Lægreid opp med en andreplass i årets siste konkurranse, og tok dermed også andreplassen i sammendraget.

Skiskyting: Menn 15km km fellesstart

NUMMER TO: Sturla Holm Lægreid klarte ikke å hamle opp mot lagkameraten.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det trodde han ikke kom til å skje for noen måneder siden.

– Det var utrolig deilig å avslutte sesongen slik. Det var ganske hardt og tungt midtveis i sesongen, da jeg lå ganske langt nede på sammenlagtlista. Det var utrolig deilig å klarte til andreplass sammenlagt, sier han til NRK.

Særdeles skuffet var skiskytteren etter OL.

Jeg hadde lagt alt mitt fokus på OL, og da det ikke gikk som det skulle, da er det lett å grave seg ned og lure på om man skulle prioritert annerledes. Jeg brukte perioden etter OL til å omstille, gå gode løp og bygge motivasjon til sommeren. Og det klarte jeg, og fikk tre pallplasser nå. Det er helt vanvittig, sier Holm Lægreid.

Les også Tok avgjørende hjerteinngrep i sommer – nå slår han verdenseliten

Sesongstart skiskyting

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal