NRK Meny
Normal

Knust Tviberg om fremtiden: – Virker håpløst å kaste inn håndkleet

Maria Therese Tviberg (23) har bestemt seg for å trene opp kneet igjen, men det er foreløpig for tidlig å si noe sikkert om videre satsing.

Tviberg

HENTET AV HELIKOPTER: Her blir Maria Therese Tviberg evakuert med helikopter etter å ha falt under trening i Lake Louise tirsdag.

Foto: Eric Bolte / Reuters

– Korsbåndet i seg selv blir like bra, men knærne går gjennom en enorm påkjenning. Det er ikke gjort en 100 prosent sjekk av knærne, men det som blir avgjørende, er om menisken er skadet eller ikke, sier Tviberg til NRK.

Tirsdag kveld norsk tid falt 23-åringen under utfortreningen i Lake Louise, og noen timer senere kom den nedslående beskjeden:

OL-sesongen ryker med et ødelagt korsbånd.

Tviberg

UHELDIG: Maria Therese Tviberg.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Skaden er ekstra tøff for uheldige Tviberg siden hun nå har ødelagt korsbåndet ikke mindre enn fire ganger – to ganger i hvert kne.

– Virker håpløst å kaste inn håndkleet

Nå venter en måneds hvile før hun skal opereres etter jul. Foreløpig vet hun ikke om skaden er karrieretruende.

– Korsbåndet blir rekonstruert, så det handler om den totale belastningen på knærne. Det er en avgjørelse jeg tar sammen med legene. De kommer med råd, men det er jeg som bestemmer det, sier Tviberg.

– Mitt liv er ski. Jeg er 23 år gammel og det virker håpløst å kaste inn håndkleet. Men av og til må man lytte til kroppen, så det er definitivt ikke en avgjørelse jeg kommer til å ta på en veldig, veldig lang stund.

– Ikke vits å synes synd på seg selv

Tirsdagens fall skjedde etter et hopp hvor Tviberg kom i ubalanse.

Mens hun svevde i lufta, rakk hun å tenke at hun måtte lande på beina og ikke ryggen.

– Jeg kjenner at høyre kne forsvinner under meg, og jeg faller ned på siden, sier Tviberg, som kort tid senere ble hentet av helikopter.

Samtidig som hun er lei seg for at OL ryker, er hun også glad for at det «bare» var kneet som ble ødelagt.

23-åringen påpeker selv at det har vært mange stygge ulykker i alpint. Tidligere i november var ulykken fatal da David Poisson omkom etter å ha krasjet med et tre.

– Det (kneet) er en bagatell, men man blir ekstremt lei seg. Spesielt når man har vært gjennom det så mange ganger før, er det tøft, sier Tviberg.

– Det er ikke vits å synes synd på meg selv. Uansett hva jeg tenker forsvinner ikke situasjonen. Jeg prøver å gjøre det beste ut av det og følge drømmen min. Drømmen er å bli verdens beste alpinist. Jeg skal i hvert fall gjøre knærne mine bra, og så får jeg ta avgjørelsen etter det. Vi kommer ikke til å ta noen avgjørelse nå når det nettopp har skjedd.

Siste nytt

 • Bendtner: – Klar til Brann-kampen

  Det ble ingen pinsefotball på Nicklas Bendtner, men Rosenborgs danske stjernespiss skriver på Instagram at han er tilbake til søndagens toppkamp mot Brann. – Vi jobber hardt. Tilbake mot Brann, skriver Bendtner til et Instagram-bilde.

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal