Tviberg mister OL etter at korsbåndet røk for fjerde gang

Alpinisten Maria Therese Tviberg ødela korsbåndet under en utfortrening i Lake Louise tirsdag, og dermed ryker OL for den uheldige 23-åringen.

Tviberg

FRAKTET BORT: Maria Tviberg heises opp i et helikopter etter å ha falt under utfortreningen i Lake Louise tirsdag.

Foto: Frank Gunn / AP

Tviberg falt under første treningsomgang til helgens utforrenn i Lake Louise og ble hentet av helikopter med smerter i høyre kne.

Etter undersøkelser på Banff - Mineral Springs Hospital, ble det klart at hun har slitt av fremre korbånd i høyre kne, det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding onsdag morgen.

– Det er alvorlig. Det er klart at det å slite korsbåndet, dessverre i vår idrett skjer alt for ofte. Nå har hun røket det for andre gang i høyre kne. Det er to ganger på hvert kne. Men nå får hun bra hjelp fra vårt medisinske personell, sier sportssjef Claus Ryste til NRK.

Dermed mister 23-åringen vinterens OL i Pyeongchang.

– Korsbåndsskade har generelt sett rundt ni måneders opptreningsperiode. Så det ryker. Det gjør det dessverre, sier Ryste.

Nyheten om Tvibergs skade slår også hardt inn i alpintgruppa.

– Maria har jo vært fartsspesialisten vår, og har utgjort en del av det fartslaget som vi har klart å bygd opp sammen med Ragnhild. Når en er ute, så blir det laget veldig lite dessverre. Det slår hardt inn i gruppa. Det gjør det. Det er det ingen tvil om, sier Ryste.

Skadeforfulgt

Tviberg blir i nær framtid fraktet hjem til Norge fra Lake Louise for videre behandling.

– Det var ved landing etter et hopp, og hun var nok i ubalanse, sier landslagstrener Tron Moger om fallet.

SUPERKOMBINASJON DAMER ST. MORITZ

MAKS UHELDIG: Maria Tviberg har vært forfulgt av skader.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tviberg var 26. løper som satte utfor i den første av tre berammede treningsomganger i Lake Louise, og den første som falt.

Tirsdagens fall føyer seg inn i rekken av skader for uheldige Tviberg. I 2015 røk korsbåndet for tredje gang under en landslagssamling.

Da hadde hun allerede hatt seks-sju skader i det venstre kneet, men i 2015 var det korsbåndet i høyrekneet som ble ødelagt.

Mowinckel langt bak

Tina Weirather fra Liechtenstein noterte beste tid på utfortreningen, to hundredeler foran Elena Fanchini og tre foran Sofia Goggia.

Ragnhild Mowinckel tok seg helskinnet gjennom løypa, men var 3,29 sekunder bak bestetiden og ikke blant de 30 beste.

Det skal kjøres verdenscuprenn i utfor fredag og lørdag i Lake Louise, før helgen avsluttes med super-G søndag.

Siste nytt

 • McGregor sier han legger opp

  – Hallo folkens, en rask beskjed her: Jeg har bestemt meg for å forlate idretten som formelt går under navnet «mixed martial art». Jeg ønsker alle mine gamle konkurrenter lykke til videre med nye konkurranser, skriver den irske MMA-utøveren Conor McGregor på Twitter. Kunngjøringen kom svært overraskende etter at han ifølge MMAJunkie skal ha sagt at han var klar for å gå i ringen igjen i juli.

  FILE PHOTO - Conor McGregor of Ireland hits a heavy bag during a workout at the UFC Performance Center in Las Vegas
  Foto: Steve Marcus / Reuters
 • Zuccarello fortsatt ikke spilleklar

  Mats Zuccarello trente med Dallas Stars før de vant 5–2 over Jets mandag. Trener Jim Montgomery vet ennå ikke når han er spilleklar etter skaden. Zuccarello har fått operert inn en plate i armen etter bruddet han pådro seg i debutkampen for Dallas Stars i slutten av februar.

  Dallas Stars v Chicago Blackhawks
  Foto: Jonathan Daniel / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal