Hopp til innhold

Langet ut mot Stöckl – nå legger Forfang seg flat

Johann André Forfang beskyldte Alexander Stöckl for avtalebrudd fredag kveld. Nå angrer han på uttalelsene.

Alexander Stöckl og Johann André Forfang

KRITIKK: Landslagstrener Alexander Stöckl fikk knallhard kritikk fra landslagshopper Johann André Forfang i går.

Foto: NRK/NTB

– Den var jo ikke nødvendig for noe fremgang i noen som helst prosesser, det var den ikke. Ja, nei, jeg ble lokka litt utpå der, sier Johann André Forfang til Viaplay.

Bakgrunnen er en uttalelse han kom med fredag kveld, da han fikk spørsmål fra NRK om hva han tenkte om at hopptrener Alexander Stöckl stilte opp i Dagsnytt 18. Forfang reagerte sterkt på at Stöckl stilte opp.

– Det var ikke avtalen. Så han får nå styre på. Vanskelig å synse noe rundt det før man vet hva han skal si. Han er på en sympatirunde i media. Han har et behov for det. Det får være opp til han, uttalte Forfang.

Da Stöckl ble konfrontert med Forfangs uttalelser rett etter opptredenen på Dagsnytt 18, måtte han tenke seg om noen sekunder før han svarte.

Det syns jeg er veldig urettferdig. Jeg stiller opp for media, sånn jeg alltid har gjort. Jeg har stilt opp i media om det går bra eller dårlig. Jeg ble bedt om å komme hit og det er derfor jeg kom. Det er noe jeg bare må gjøre, det er en del av jobben min. Det syns jeg er veldig urettferdig å si. Det føles vondt, rett og slett, svarer Stöckl.

Fikk kritikk i sosiale medier

På X (tidligere Twitter), får Forfang kritikk for uttalelsen fredag kveld. Blant dem som var kritiske var VGs sportskommentator, Leif Welhaven. Welhaven skriver der at det er «et unødvendig spark fra Forfang å beskylde Stöckl for en «sympatirunde» i media». Til det svarer Forfang:

Johann Andre Forfang

UTØVERREPRESENTANT: Johann André Forfang.

Foto: NTB

– Etter – møtet vårt på Gardermoen ble vi enige om at vi skulle uttale oss om sport i media og fortsette praten internt hva angår brevet. Så da jeg gikk fra å stå på pallen i dagens konkurranse til å bli spurt om hva jeg tenker om at Alex sitter på dax18, da ble jeg skuffet, skrev Forfang tilbake.

I Dagsnytt-studio var det en tydelig preget Stöckl som satt og svarte på spørsmål.

– Det er flere ting som ikke har fungert. Men det er også påstander mot meg personlig som er veldig belastende. Jeg ser ikke på meg selv sånn som det står i det brevet, sier Alexander Stöckl i Dagsnytt 18.

Det har den siste tiden stormet rundt hopptreneren. Etter VM i januar, sendte nemlig utøverne på landslaget et brev hvor de pekte på flere ting som ikke fungerer i trenerteamet til hopplandslaget.

For Stöckl har de siste ukene vært en enorm påkjenning.

– Jeg er i utgangspunktet veldig motivert til å fortsette, men utfordringen er at det for meg personlig går utover helsen min. For øyeblikket er jeg ganske langt nede i kjelleren og jeg tror jeg må ta vare på meg selv og familien min for øyeblikket, sier Stöckl.

– Intens runde

Samtidig som de norske hopperne Johann André Forfang og Kristoffer Eriksen Sundal feiret andreplassen i lagkonkurransen i Oberstdorf, satte altså landslagstreneren seg ned i Dagsnytt 18-studio i Oslo.

– Situasjonen er ikke sånn den burde være, jeg burde være der med utøverne. Vi har fått inn et brev som jeg fikk beskjed om rett før avreise til USA, som var på et veldig sent tidspunkt, så jeg valgte å stå over de rennene for å finne ut av situasjonen, sier Stöckl.

Det begynner å bli noen uker siden sist han var med landslaget på tur. Rett etter VM i skiflyging i slutten av januar sendte nemlig de norske hopperne et brev til hoppkomiteen. Der kritiserte de landslagstreneren og ønsket hans avgang. I ettertid har Stöckl bekreftet at han har takket nei til en sluttpakke.

Alexander Stöckl

LANDSLAGSTRENER: Alexander Stöckl.

Foto: ISMAIL BURAK AKKAN / NRK

Stöckl ønsker ikke å si noe konkret om hva som står i brevet fra utøverne, men syns det var synd at det tok to uker før han i det hele tatt fikk lese brevet.

– Jeg synes håndteringen av selve saken ble gjort på en veldig spesiell måte, for å si det mildt. Men jeg fikk pratet med dem, det var en god dialog, det var en intens runde rundt utøvernes misnøye med hvordan vi jobber som et team, sier Stöckl.

Treneren sier han per dags dato ikke har kontakt med noen av hopperne, men at han likevel er motivert for å fortsette som landslagstrener. Han mener man nå må få snakket enda mer med hverandre.

– Utfordringen per dags dato er at vi må komme tilbake til der vi var, at vi snakker med hverandre, ikke om hverandre. Det har vært en utfordring de siste ukene. Jeg føler meg ganske alene. Det gjør jeg. Jeg har støtte fra trenerteamet og de ansatte, men ellers føler jeg meg veldig alene, sier Stöckl.

Les også Utrensningene er i full gang i «Skiforbundet»

Pressekonferanse med sportssjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen

Tar selvkritikk

Mandag denne uken møttes landslagshopperne og Stöckl til et møte på Gardermoen.

– Vi fikk pratet sammen, vi fikk startet en dialog, men det er en prosess vi er i nå. Man må egentlig bare gi det tid. Samtidig har jeg hatt et møte med alle de ansatte dagen etter møtet med utøverne, og vi sammen skal prøve å få til en god avslutning på sesongen. Det er det ene, men det andre er den prosessen som jeg er veldig misfornøyd med, sier treneren.

Samtidig som Stöckl har det svært tungt, tar han selvkritikk på flere ting. Blant annet hvordan han har fulgt opp hoppere som ikke har blitt med til verdenscuprenn.

Jeg føler jeg kunne vært bedre med tanke på teknisk oppfølging og å holde kontakt med de som har vært ute av verdenscupen, sier hovedtreneren.

Alexander Stöckl etter Dagsnytt 18.

SELVKRITISK: Alexander Stöckl innrømmer at han ikke har gjort alt perfekt, men legger samtidig ansvaret på flere.

Foto: ISMAIL BURAK AKKAN / NRK

Han mener de i trenerteamet burde fordelt oppgavene bedre, men at det også har vært krevende på grunn av få trenere i støtteapparatet.

Vi har utfordringen med at vi har begrensede ressurser. står på sletta med fem stykker når det er premieseremoni, mens Tyskland, Østerrike, Slovenia og Polen står der med 15 personer. Det er utrolig vanskelig å opprettholde et system som fungerer når vi er så få, mener Stöckl.

Jeg kan si at jeg sikkert har gjort feil i min tid som trener, men vi som system har også gjort veldig mye riktig. Jeg tror ikke ansvaret kun ligger på meg. Ansvaret ligger hos alle. Vi har ikke klart å kommunisere, vi har ikke klart å følge opp utøverne på en optimal måte, sier Stöckl.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal