Hopp til innhold

Sønderknust Østigård angrer på valg etter kjempesmell

Leo Skiri Østigård (23) forteller at han ble helt satt ut av krampe da Skottland startet snuoperasjonen. Nå angrer stopperen på at han ikke sa tydeligere ifra.

Leo Østigård

LANGT NEDE: Leo Østigård.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Det er meget tungt, selvfølgelig. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre noe med den situasjonen, men jeg får krampe i begge leggene og klarer ikke å bevege meg. Jeg må bare beklage for det. Kroppen min sier stopp, og da klarer jeg ikke å gjøre noe, forteller en slukøret Østigård til NRK etter totalkollapsen.

Midtstopperen er svært nedtrykt når han møter NRK i pressesonen. I sluttminuttene, på stillingen 1–0 til Norge, ga Østigård bort ballen til Lyndon Dykes, som utlignet for et ellers anonymt Skottland.

skuffet østigård

PREGET: Leo Østigård under intervjuet med NRK.

– Dumt valg

Bare to minutter senere fullførte Skottland en lynrask snuoperasjon, og spente dermed langt på vei bein på det norske EM-håpet.

Østigård, som ble Norges svakeste spiller på NRK-børsen, satte seg ned i gresset og fikk noen trøstende ord fra Erling Braut Haaland og lagkameratene.

Landslagskaptein Martin Ødegaard sier til NRK at han er lei av å få spørsmål om Østigård.

– Dette handler ikke om Leo, det handler om laget. Vi vinner sammen og taper sammen. Jeg orker ikke å høre noe mer snakk om Leo. Det er vi som lag som taper i dag, sier midtbanespilleren.

Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Skottland

KONTRASTER: Landslagskaptein Martin Ødegaard fortviler. I bakgrunnen jubler skottene.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

En fortvilet Østigård forteller til NRK at han begynte å få krampe allerede etter 60 minutter, og at han sa ifra om at han sleit.

– Jeg sier jo ifra. Jeg vil jo aldri være en spiller som sier at jeg vil bli bytta ut, men jeg skjønner jo selv at det er noe som ikke stemmer helt og at jeg sliter, sier Østigård.

Han fortsetter:

– Jeg sier ifra 3–4 ganger. Det kan selvfølgelig være enda tydeligere på at de på sidelinja kan ta meg ut. Det burde vi kanskje gjort i dag, men nå har det skjedd. Det var et dumt valg, sier Østigård.

– Det norske folk fortjener mye mer enn det her, og jeg kunne ønske jeg kunne gjort noe med det, legger en tydelig preget Østigård til.

Solbakken svarer

Men Østigårds trøbbel ble ikke oppfattet av landslagssjef Ståle Solbakken som et ønske om å bytte.

På pressekonferansen etter tapet svarer Solbakken følgende på om Østigård signaliserte at han ville bli byttet ut:

– Nei, det gjorde han ikke. Hvis du ber om å bytte, så gjør du jo sånn, sier Solbakken og ruller hendene rundt.

– Men hvis det er noe som ble gærent, så var det jo det. Jeg hadde et godt inntrykk av at han kunne stå distansen. Han spilte også ferdig, sier Solbakken.

Landslagssjefen er imidlertid klar på at Østigård burde vært byttet ut – sett i ettertid.

Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Skottland

SKUFFET: Ståle Solbakken var, i likhet med de norske spillerne, svært skuffet etter kollapsen mot Skottland.

Foto: Heiko Junge / NTB

Solbakken måtte tåle en rekke kritiske spørsmål for byttene som ble gjort mot tampen av kampen. Han fikk i likhet med Østigård en treer på børsen.

Landslagssjefen kalte kollapsen «det jævligste vi har opplevd». Tapet betyr at håpet om en direktebillett til EM så godt som visnet på Ullevaal.

Tirsdag venter Kypros foran et utsolgt Ullevaal. Solbakken erkjenner at det blir tøft å reise seg i tide til den kampen.

Dette var en psykisk knekk av en annen verden, sier landslagssjefen.

Ødegaard legger heller ikke skjul på at spillerne er veldig langt nede.

Det er tøft nå. Det er blytungt og vanskelig å sette ord på hva vi føler. Vi må stå mer sammen enn noen gang. Og backe hverandre og sørge for at vi står sammen, sier landslagskapteinen til NRK.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal