Oppgitt Klemetsen: – Det er for mye surr om dagen

Veteran Håvard Klemetsen (37) vil ha bort alt tullet som har preget kombinertsporten den siste tiden.

Klemetsen Riiber

KLAR TALE: Kombinertveteran Håvard Klemetsen er lei alt tullet som har preget det norske landslaget denne sesongen. Her sammen med Jarl Magnus Riiber i fjor.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det er blitt lite å juble over for kombinertlandslaget under prøve-VM i Lahti denne helgen.

De fleste vil vel huske Jarl Magnus Riiber (18) som gikk feil på vei mot seier fredag, og deretter fikk skulderen ut av ledd på siste etappe av lagsprinten og måtte bryte i kamp om førsteplassen dagen etter.

– Det er litt for mye surr om dagen. Det er blitt litt mye stang ut, og det må vi lære litt av. De småflokene må løses. Det er for mye poeng som går tapt på grunn av surr, diskvalifikasjoner og skader, sier Håvard Klemetsen til NTB.

Vil unngå dumme feil

Også tidligere denne sesongen har det vært diskvalifiseringer.

– Dette går på alle mann. Vi har litt å gå på. Vi må bli mer samkjørte, få mer system i sysakene og kommunisere bedre slik at det ikke blir så mange misforståelser, forklarer han videre.

Ekspert til uheldige Riiber: – Bytt til hopping dersom skuldera ikkje blir bra.

Bjørn Kåre Ingebrigtsen

ØNSKER FORBEDRING: Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen håper dumme feil lukes bort.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen sier seg enig, og tror laget kan lære av alle tabbene.

– Vi får for guds skyld håpe vi unngår dumme feil i fremtiden. Vi skal gjøre det vi kan for det, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Det er viktig å ha god struktur, så det ikke blir rot. For eksempel å være flinkere til å følge reglene, som å gå riktig løype og ha på riktig utstyr. Men det er lite vi får gjort med helgen akkurat nå, legger han til.

– Uslepen diamant

Norge har hatt flere pallplasser denne sesongen. Og både Riiber, Magnus Krog, Jørgen Graabak og Magnus Moan har vunnet renn denne sesongen. Norge har seks menn blant de 15 beste i verdenscupen totalt. Men det kunne vært bedre.

– Jeg er veldig fornøyd med det de yngste har prestert hele veien. Vi er jevnt gode hele sesongen. Mern vi har fortsatt mer å gå på.

Det mener også Klemetsen, som ble nummer fire fredag og kom på 13. plass søndag.

– Som lag er vi en uslepen diamant. Vi har mange gode utøvere med stort potensial og med et bredt spekter av spisskompetanse. Med en liten opprydning her og der, bedring av opplegg og økonomi og klar strategi så tror jeg vi kan livsfarlige i årene som kommer, mener Klemetsen.

Under neste års VM tror landslagssjefen man får se et enda bedre norsk lag i Lahti.

– Jeg tror det blir medaljer og at Norge blir veldig bra i VM. Det har ofte vist seg for oss at mesterskapet blir bra når det ikke klaffer i et prøve-VM, sier Ingebrigtsen.

Lahti-forbannelsen vil ingen ende ta for Jarl Magnus Riiber. I dag gikk skulderen ut av ledd da han ledet rennet. Reporter: Halvor Ekeland og Patrick Rowlands.
Jarl Magnus Riiber er veldig frustrert etter kjempetabben.

Siste nytt

 • Tre Rosseli-assist i Frölunda-seier

  Mats Rosseli Olsen sto for tre assist da Frölunda slet seg til 6-5-seier etter forlengning mot tabelljumbo Växjö i ishockeyserien SHL torsdag. Nordmannen var nest sist på pucken både ved 2-1 og 3-2, og han fikk assist også på 4-3-målet.

  Mats Rosseli Olsen
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Graham Hansen i storform for Barca

  Caroline Graham Hansen var i storform da FC Barcelona slo Minsk 5–0 i den første av to åttedelsfinaler i Mesterligaen torsdag kveld. Den tidligere Wolfsburg-spilleren noterte seg for målgivende på Barcelonas to første nettkjenninger. Hun ble tatt av banen etter en snau time, sannsynligvis for å være uthvilt til større oppgaver. Returkampen mellom Barcelona og Minsk spilles 30. oktober. – Vi gikk utpå der for å få et godt utgangspunkt foran returmøtet. Vi vet at det blir en tøff bortekamp med tidsforskjell og kaldere vær, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: FC Barcelona Femení/Twitter
 • Remis for Carlsen på Isle of Man

  Verdensmester Magnus Carlsen ble presset av unge Kirill Aleksejenko, men kom aldri i virkelig trøbbel og spilte remis med svarte brikker på Isle of Man torsdag. Etter fire timer ved brettet og 55 trekk ble spillerne enige om remis.

  magnus carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal