Oppgitt Klemetsen: – Det er for mye surr om dagen

Veteran Håvard Klemetsen (37) vil ha bort alt tullet som har preget kombinertsporten den siste tiden.

Klemetsen Riiber

KLAR TALE: Kombinertveteran Håvard Klemetsen er lei alt tullet som har preget det norske landslaget denne sesongen. Her sammen med Jarl Magnus Riiber i fjor.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det er blitt lite å juble over for kombinertlandslaget under prøve-VM i Lahti denne helgen.

De fleste vil vel huske Jarl Magnus Riiber (18) som gikk feil på vei mot seier fredag, og deretter fikk skulderen ut av ledd på siste etappe av lagsprinten og måtte bryte i kamp om førsteplassen dagen etter.

– Det er litt for mye surr om dagen. Det er blitt litt mye stang ut, og det må vi lære litt av. De småflokene må løses. Det er for mye poeng som går tapt på grunn av surr, diskvalifikasjoner og skader, sier Håvard Klemetsen til NTB.

Vil unngå dumme feil

Også tidligere denne sesongen har det vært diskvalifiseringer.

– Dette går på alle mann. Vi har litt å gå på. Vi må bli mer samkjørte, få mer system i sysakene og kommunisere bedre slik at det ikke blir så mange misforståelser, forklarer han videre.

Ekspert til uheldige Riiber: – Bytt til hopping dersom skuldera ikkje blir bra.

Bjørn Kåre Ingebrigtsen

ØNSKER FORBEDRING: Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen håper dumme feil lukes bort.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen sier seg enig, og tror laget kan lære av alle tabbene.

– Vi får for guds skyld håpe vi unngår dumme feil i fremtiden. Vi skal gjøre det vi kan for det, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Det er viktig å ha god struktur, så det ikke blir rot. For eksempel å være flinkere til å følge reglene, som å gå riktig løype og ha på riktig utstyr. Men det er lite vi får gjort med helgen akkurat nå, legger han til.

– Uslepen diamant

Norge har hatt flere pallplasser denne sesongen. Og både Riiber, Magnus Krog, Jørgen Graabak og Magnus Moan har vunnet renn denne sesongen. Norge har seks menn blant de 15 beste i verdenscupen totalt. Men det kunne vært bedre.

– Jeg er veldig fornøyd med det de yngste har prestert hele veien. Vi er jevnt gode hele sesongen. Mern vi har fortsatt mer å gå på.

Det mener også Klemetsen, som ble nummer fire fredag og kom på 13. plass søndag.

– Som lag er vi en uslepen diamant. Vi har mange gode utøvere med stort potensial og med et bredt spekter av spisskompetanse. Med en liten opprydning her og der, bedring av opplegg og økonomi og klar strategi så tror jeg vi kan livsfarlige i årene som kommer, mener Klemetsen.

Under neste års VM tror landslagssjefen man får se et enda bedre norsk lag i Lahti.

– Jeg tror det blir medaljer og at Norge blir veldig bra i VM. Det har ofte vist seg for oss at mesterskapet blir bra når det ikke klaffer i et prøve-VM, sier Ingebrigtsen.

Lahti-forbannelsen vil ingen ende ta for Jarl Magnus Riiber. I dag gikk skulderen ut av ledd da han ledet rennet. Reporter: Halvor Ekeland og Patrick Rowlands.
Jarl Magnus Riiber er veldig frustrert etter kjempetabben.

Siste nytt

 • Dyrhaug kan gå på Beitostølen

  På grunn av skader i både skulder og legg, hadde Niklas Dyrhaug bestemt seg for å droppe både nasjonal åpning på Beitostølen og verdenscupåpninga i Ruka. Etter en test på Beitostølen i dag, kan planenen bli endret.

  – Han forbereder seg som om han skal gå skirenn i helga, så tar vi ei vurdering inn mot fredagens 15-kilometer, sier landslagstrener Eirik Myhr Nosum til NRK.

  Niklas Dyrhaug
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Costa kan miste Barcelona-kampen

  Atlético Madrid-spissen Diego Costa er satt på sidelinjen med en fotskade. Han risikerer å gå glipp av toppkampen mot Barcelona om halvannen uke. Også kaptein Diego Godin står i fare for å miste kampen grunnet en lårskade.

  Diego Godin og Diego Costa
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4
VM sjakk: Parti 4 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Pressekonferanse - sjakk-VM