NRK Meny
Normal

Klemetsen falt fra topplass etter kjempehopp

Håvard Klemetsen hoppet lengst av alle i hoppdelen av lørdagens kombinertkonkurranse, men et fall ødela topplassering for nordmannen.

Her faller Klemetsen

Håvard Klemetsen landet på 146,5 meter, men klarte ikke å holde seg på beina i landingen. Han er dermed på 21. plass etter hoppdelen av kombinertkonkurransen.

Håvard Klemetsen hoppet hele 146,5 meter, men landingen satt ikke for nordmannen.

Klemetsen ski skled ut til hver sin side da de møtte bakken, og nordmannen falt.

Hadde han holdt seg på beina kunne han blandet seg helt i toppen etter hoppdelen. Istedenfor er han nummer 21 etter hoppdelen, og går ut 1.13 minutter bak lederen.

Landslagstrener Kristian Hammer var oppgitt over at Klemetsen ikke fikk lavere fart.

– Vi har sagt tusen ganger til FIS at de må ta hensyn til Klemetsen, uten at det har hjulpet. Juryen sender han uansett nedover uten å justere farten. Det er tragisk, sa Hammer til NTB.

Det er franskmannen Jason Lamy Chappuis som leder rennet etter hoppkonkurransen. Marjan Jelenko og Yoshito Watabe følger henholdsvis 15 og 17 sekunder etter franskmannen.

Moan misfornøyd

Beste nordmann etter hopprennet er Thomas Kjelbotn. Med et hopp på 137,5 meter går han ut som nummer sju i langrennet. Han er 33 sekunder bak franskmannen.

Magnus Krog og Jan Schmid deler 14.-plassen. De går ut 57 sekunder bak Chappuis.

Magnus Moan hadde en fantastisk åpning på verdenscupsesongen med to seiere av to mulige sist helg.

Moan fikk det ikke helt til å stemme i hoppbakken lørdag. Med et hopp på 124,5 meter går han ut som nummer 26 på langrennsdelen, 1.45 minutter bak Chappius.

Verdenscuplederen var tydelig ikke fornøyd med hoppet. Han viste tommelen ned da han så resultatet.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal