Myrhol sentral då Noreg skaffa OL-billett: – Eg skal gjere alt for å behalde plassen

Noreg varta opp med effektivt og vakkert angrepsspel då dei etter 49 år skaffa seg ein billett til OL. Bjarte Myrhol blei kåra til kampens beste spelar, og no skal han gjere alt for å bli med.

r90_d9VbaFo

STORSPELTE: Bjarte Myrhol viste gamle takter frå sin strekposisjon.

– Det er fantastisk. Vi viser klasse og gjer jobben frå dag ein. No gler eg meg berre til OL skal starte. Det er det største ein kan oppleve i den norske drakta. OL kan ikkje komme fort nok, seier ein jublande glad Sander Sagosen til MAX etter kampen.

Magnus Abelvik Rød er rørt. Han måtte stå over VM grunna handskade, men var med denne gongen.

– Det er ein gutedraum som går i oppfylling, seier han.

Noreg scora 44 mål mot Sør-Korea sine 31, og tok dermed tre av tre sigrar i kvalifiseringsrunden i Montenegro.

– Det er alle sin draum å reise til OL. Det har vore lenge i mine tankar og no er vi endeleg der. Det skal bli ein vanvitig interessant sommar, seier landslagstrenar Christian Berge.

IZz9OYNWAoE

JUBEL: Noreg er klare for OL.

Skal gjere alt for å kome med

Bjarte Myrhol blei kåra til kampens beste spelar, og han var tydeleg rørt av at han no, etter alle solemerke, får oppleve eit OL i karrieren.

Han har slite lenge med ei skulder, og har frå før varsla at dette fort kan vere sitt siste meisterskap.

Bjarte Myrhol og Sander Sagosen

GLEDE: Bjarte Myrhol og Sander Sagosen.

– Det er først eit laguttak. Eg må vere så ærleg å seie at med alle dei plagene eg har hatt, så tek eg ingenting for gitt. Det er mykje jobb som skal gjerast før eg i det heile tatt kjem meg dit, seier Myrhol på pressekonferanse etter kampen.

Han gler seg, men påpeiker at han aldri set seg målsetjingar. Difor vil han ikkje svare på om Noreg går for gull. Målet er alltid å vinne kvar einaste kamp. Og no er neste mål å komme seg til OL.

Eg må først kome meg inn i troppen. Det er mange strekspelarar som vil vere med, men eg kjem til å gjere alt eg kan for å behalde den plassen, seier Myrhol.

Og om dette faktisk blir hans siste meisterskap, svarer han dette:

– Det står att å sjå. Det er ikkje umogleg. Det er nokre ting som skal vurderast, så får vi sjå.

Geir Oustorp, Discovery sin ekspert, er sikker på at han vil bli tatt ut.

Geir Oustorp

EKSPERT: Geir Oustorp.

– I dag var han verkeleg god. Vi skal ikkje gløyme at Bjarte Myrhol nyt stor respekt i handballverda. Skuldra blir berre betre og betre, og eg er sikker at i eit OL vil han vere i godt, gammalt slag, seier Oustorp og fortset:

– Betydinga av Bjarte Myrhol når han er frisk, gjer at han må med, seier Oustorp.

Store utfordringar

Kven som blir tatt ut, er nemleg eit spørsmål. Troppen er stor og ekspertane trur landslagstrenar Christian Berge har ein vanskeleg jobb føre seg.

– Berge må ta eit val om korleis han ynskjer å komponere sjølve laget. Han har ein jobb å gjere, og må nok velje vekk nokre veldig gode spelarar. Eg er usikker på om han vil ta ut fire kantspelarar, seier Oustorp.

Håvard Tvedten, som sjølv aldri har opplevd å spele eit OL, rettar peikepinnen mot ein anna utfordring. Nemleg tidspunkt. Han er spent på korleis utøvarane vil takle å spele eit meisterskap på det tidspunktet.

Tvedten

EKSPERT: Håvard Tvedten.

OL i Tokyo startar 23. juli og endar 8. august.

I sommarmånadane har handballspelarane ofte fri, og er ikkje vande med å konkurrere så tidleg i sesongen.

Difor må oppkøyringsperioden starte tidlegare enn normalt.

– OL er ein spesiell turnering, og det blir ei utfordring. Dei blir nøydd til å halde forma i gong. Kven er gode til å halde forma i august? Det er på eit tidspunkt ein ikkje er vant til å vere i form, seier Håvard Tveten til NRK.

Slik blir puljane

Handballjentene har vore til stade i ni av dei ti siste olympiske leikane, medan herrane ikkje har delteke sidan 1972. Då var det tyske München som arrangerte sommarleikane, og det er det einaste OL-arrangementet som handballherrane har delteke i.

OL i Tokyo spelast med to grupper med seks deltakarar.

Med seier mot Sør-Korea tek Noreg førsteplassen, og går dermed inn i puljen mot Japan, Bahrain, Egypt og to lag til som enno ikkje er klare.

– Det er ei finare pulje, seier Oustorp.

Regjerande verdsmeister Danmark, Spania, som er tittelforsvarar i EM, Argentina og Brasil dannar den andre gruppa. Her kjem ytterlegare to lag til.

Dei fire beste i kvar pulje går vidare til kvartfinale.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Hete hoder og bråk i NHL-kamp

Det haglet med utvisninger i den andre kvartfinalekampen i NHL-sluttspillet mellom Florida Panthers og Boston Bruins. I alt ble det utdelt flere timer med tid i fryseboksen.

Panthers vant til slutt kampen 6-1 og utlignet kampserien til 1-1, men best vil kanskje utvisningskaoset i tredje periode bli husket.

Superstjernene Matthew Tkachuk (Boston) og David Pastrnak (Florida) endte blant annet i en regelrett nevekamp ​​og fikk inn flere solide treffere på hverandre. De ble ilagt til sammen 30 minutter i utvisningsboksen.

– Vi snakker om to stjerner. Det litt hett og de ville utfordre hverandre. Jeg synes det var kjempebra. De så OK ut da det hele var over. Kanskje noen ble opprørt av det, men jeg beklager – jeg syntes det var kjempebra, sa Panthers -trener Paul Maurice til AP etter kampen.

Totalt ble det delt ut til sammen 157 minutter i onsdagens kamp. 146 av dem kom i tredje periode. Hele tolv spillere fikk kampstraff.

Lagene møtes til den tredje kampen i best av sju-serien allerede fredag.

uVWot711Ngk
  • Frida Karlsson har satt sluttdato for skikarrieren

Det røper den svenske skiyndlingen i et intervju med avisen Expressen. Der sier Karlsson at planen er å legge opp allerede i 2027. Som 27-åring.

– Ja, det er det jeg har sagt til meg selv. Jeg trodde at jeg hadde fortalt det til dere også? Sier hun til avisen.

Når Expressens journalist svarer avkreftende på det spørsmålet, fortsetter langrennsstjernen.

– Greit. Men jeg liker å ha deadlines. Det er da jeg jobber best. Det har alltid vært sånn, helt siden jeg gikk på skolen. Det handler litt om egen motivasjon. Å føle at det jeg gjør ikke varer evig, og å utnytte det til fulle. At jeg skal gjøre alt jeg kan på disse tre årene, sier Karlsson.

24-åringen erkjenner deretter at ingenting er hugget i stein. Hun vil ikke bombastisk fastslår at hun er langrennspensjonist om tre år. Men det er likevel slik planen ser ut nå.

Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

– Det er mer i livet.

Frida Karlsson
  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)