NRK Meny
Normal

Bjørndalen nummer fem: – Jeg var helt tom

Martin Fourcade var det ingenting å gjøre med på søndagens fellesstart. Beste norske ble Ole Einar Bjørndalen som måtte nøye seg med femteplassen.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen var fornøyd med løpet sitt og forteller at han ga alt han hadde. Det holdt til femteplass.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Andrejs Rastorgujevs

Andrejs Rastorgujevs fra latvia hadde seieren innen rekkevidde, men sprakk på siste skyting og endte på 7. plass.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

– Vi lover bot og bedring med tanke på de dårlige resultatene de andre dagene, sa Emil Hegle Svendsen til NRK før søndagens fellesstart i Holmenkollen.

Slik gikk det ikke helt. Ole Einar Bjørndalen var aller nærmest pallen av de norske, men helt inn holdt det ikke.

Sprakk på siste

På siste skyting hadde latviske Andrej Rastorgujevs en glimrende mulighet til å avgjøre og vinne mennenes fellesstart i Holmenkollen. Men, som på lørdagens jaktstart, sprakk han på siste skyting.

Den muligheten utnyttet franske Martin Fourcade, som skjøt fullt hus og viste hvorfor det er akkurat han som står som vinner av verdenscupen sammenlagt.

Ole Einar Bjørndalen – som kom inn på standplass et snaut minutt bak Rastorgujevs – skjøt fullt og kjempet lenge om tredjeplassen, men slovenske Jakov Fak var pigg og gikk ifra på sisterunden.

Dermed måtte Bjørndalen og Simon Desthiux spurte om fjerdeplassen, en kamp sistnevnte vant. Dermed ble det femteplass på Bjørndalen.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet. Perfekt, egentlig. Jeg fikk maks ut av formen, sier 40-åringen til NRK etter målgang.

Fourcade

Franske Martin Fourcade viste mesterlige takter på siste skyting.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Hadde ikke mer

Han legger derimot ikke skjul på at kroppen er sliten på tampen av sesongen, og at han ikke hadde mer å gi.

– Jeg sparte meg til sisterunden, men jeg hadde ikke noe mer å gå med. Jeg var helt tom. Det har vært mange renn i det siste og jeg er sliten i huet og formen har falt.

Nå gleder Bjørndalen – som egentlig hadde planer om å legge opp etter sesongen, men som ombestemte seg og tar to nye år – til å ta fatt på neste sesong.

– Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Det blir både litt nytt, men også gammel oppskrift, sier han entusiastisk.

Hegle Svendsen vant duellen

Emil Hegle Svendsen, som hadde håpet å være med å kjempe om pallplass på hjemmebane, ble nest beste norske på 14. plass – med tre bom og 1,18 bak Fourcade.

– Det var litt bedre av meg i dag, sier trønderen og legger til at det var deilig å se at Johannes Thingnes Bø var bak ham da han gikk i mål.

– Jeg må inrømme at det var godt å se at han var bak meg, sier Hegle Svendsen.

Johannes Thingnes Bøs 22. plass med fire bom innebærer at Hegle Svendsen vant deres interne kamp om å kapre andreplassen i verdenscupen sammenlagt.

– Fourcade rykket til på starten, og vi kunne ikke la ham gå. Så allerede der kjente jeg at jeg var på grensen min, men jeg måtte gi det et forsøk, forteller lillebror Bø om løpet.

20-åringen innrømmer også at duellen mot lagkamerat Hegle Svendsen påvirket ham.

– Jeg tror faktisk jeg tenkte litt for mye på det.

Fornøyd Berger

Med tre bom – to på liggende og én på stående– gikk Lars Berger i mål til 18. plass – 1,34 minutter etter vinneren. Det er Lesja-mannen greit fornøyd med.

– Det føles bra skytemessig. Jeg fikk meg en opptur på standplass, mens skimessig var det på det jevne, oppsummerte han overfor NRK.

34-åringen fikk også spørsmål om lillesøsteren Tora Berger, som avsluttet verdenscupkarrieren etter kvinnenes fellesstart. – Litt for tidlig, synes broren.

– Hun gir seg litt for tidlig, men gubben vil vel ha henne i avl, spøker en lattermild Lars Berger.

Martin Fourcade og Lars Berger

Lars Berger var fornøyd med egen innsats på standplass på fellesstarten i kollen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Podkast
Sport i dag