Klæbo vil bytte lag – forbundet kan ikke love at ønsket oppfylles

Johannes Høsflot Klæbo (23) ønsker seg tilbake på sprintlandslaget etter kun én sesong på allroundlandslaget. Men skikometen må vente på et svar.

Klæbo

VIL TILBAKE: Johannes Høsflot Klæbo vil bytte fra allround- til sprintlandslaget.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Det er det jeg har mest lyst til, og som jeg føler passer meg best, sier Johannes Høsflot Klæbo i en pressemelding.

Johannes og pappa Haakon opplyser at de har brukt de siste dagene til å oppsummere forrige sesong, samt til å identifisere hva som vil være best for skiesset den kommende sesongen hvor verdenscup og VM står på planen.

– Ikke noe misnøye

Klæbo forklarer pressemeldingen med at det har vært flere spørsmål om hva han tenker og ønsker fremover.

– Dette er en beslutning jeg gjør basert på lyst og glede, ikke noe misnøye, fordi jeg tror dette vil være riktig som basis for å realisere de målsettinger jeg har.

– Jeg har vært tilfreds med opplegg og samarbeid med Norges Skiforbund, allroundlandslaget og miljøet. Vi har nå gode samtaler og diskusjoner med landslagsledelsen og trenerteamet med fokus på at jeg har enda mer lyst til å trene med sprintlandslaget. Det tror og mener både morfar og jeg passer min utvikling bedre, forklarer Klæbo.

Må vente på svar

Langrennssjef Espen Bjervig kan imidlertid ikke love Klæbo at han får viljen sin akkurat nå.

– Johannes har ytret ønske om å bytte tilbake til sprintlandslaget, og når en av verdens beste skiløpere ytrer det, må vi lytte og ha respekt for det. Men til sjuende og sist er det vi som setter sammen et lag, og som vi har sagt noen ganger, vil de lagene bli offentliggjort i slutten av april eller slutten av mai, sier Bjervig til NTB.

Det er langrennskomiteen som til syvende og sist tar avgjørelsen etter å ha mottatt en innstilling fra Bjervig og landslagstrenerne.

Komitéleder Torbjørn Skogstad sier til NRK at en avgjørelse trolig må vente til 1. mai.

– Vi går ut fra at det er en god vurdering på dette før vi skal behandle det, sier Skogstad, som ikke kan huske at komiteen ikke har lyttet til en innstilling.

– Vanskelig å si

Klæbo sier han ikke misfornøyd med utviklingen på distanse, men at han gjerne skulle ha «vært noen hakk høyere oppe» i distansecupen med tanke på sammenlagtseieren.

«Manglende stabilitet har gjort dette vanskelig», heter det i pressemeldingen.

– Vi har god erfaring med å samarbeide med Arild (sprinttrener, Monsen). Samarbeidet mellom morfar og han har også fungert bra tidligere, sier Klæbo i pressemeldingen.

Treneren på allroundlandslaget, Eirik Myhr Nossum, understreker at dialogen med Klæbo har vært god og løpende senest mandag kveld.

Nossum

VIL FINNE GOD LØSNING: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Nossum påpeker også at Klæbo har et godt grunnlag for vurderingen etter å ha vært en del av begge landslagene de siste to sesongene.

– Burde noe vært gjort annerledes?

– Det er vanskelig å si. Han har vunnet ti verdenscuprenn denne sesongen. Det er vanskelig å si at det har vært dårlig, men jeg er enig med ham i at han har vært ustabil. Sprintmessig har han jo aldri gått fortere, så det er litt spesielt. Det er marginalt i toppidretten, så det er vanskelig å sette fingeren på detaljer som kunne vært gjort annerledes, sier Nossum til NRK.

– Er det et nederlag at Klæbo vil bytte etter én sesong?

– Det er ikke noe prestisje i det. Dialogen mellom meg og Johannes har vært veldig bra. Det var uproblematisk den andre veien i fjor. Jeg og Arild (Monsen) kjenner hverandre ekstremt godt. Vi ønsker å ha de beste troppene, så det spiller ingen rolle om de er på det ene eller det andre laget. Det handler til sjuende og sist om tryggheten, som han har funnet i større grad på sprint- enn allroundlaget, sier Nossum.

Siste nytt

 • Molde tapte mot Sogndal

  Regjerende seriemester Molde måtte ble slått 2-1 av 1.-divisjonsklubben Sogndal i en treningskamp søndag.

  – Det var nok en liten vekker for oss, sier Molde-trener Erling Moe til Romsdals Budstikke.

  Selv om Molde byttet ut så å si hele laget i pausen, mener treneren det ikke finnes noen unnskyldning for nederlaget.

  – Jeg forventer ikke at vi ikke vinner hjemme mot Sogndal, sier Moen.

  Kristoffer Hoven og Per-Magnus Steiring scoret for Sogndal, mens Leke James puttet for Molde.

  Erling Moe
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Ighalo nærmer seg forlenget avtale

  Odion Ighalo skal nærme seg en forlengelse av utlånsavtalen til Manchester United, det bekrefter agenten hans, Atta Aneke, til VG.

  Spissen var i utgangspunktet på lån til Manchester United frem til 1. juni 2020, men nå skal spissen muligens bli i United frem til 30. januar 2020, skriver avisen.

  FA Cup Fifth Round - Derby County v Manchester United
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • PSG kjøper Mauro Icardi

  Mauro Icardi har signert en fireårskontrakt med PSG. 27-åringen har vært lånt ut til den franske storklubben fra Inter siden september.

  Det bekrefter klubbene på sine nettsteder søndag.

  Ifølge storavisen L'Equipe betaler PSG snaut 650 millioner kroner for å sikre seg spissens tjenester på permanent basis. Summen er 100 millioner kroner lavere enn opsjonen klubbene avtalte i september, og årsaken er koronapandemien.

  FILE PHOTO: Coupe de France - Round of 16 - Pau v Paris St Germain
  Foto: Regis Duvignau / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal