Klæbo vil bytte lag – forbundet kan ikke love at ønsket oppfylles

Johannes Høsflot Klæbo (23) ønsker seg tilbake på sprintlandslaget etter kun én sesong på allroundlandslaget. Men skikometen må vente på et svar.

Klæbo

VIL TILBAKE: Johannes Høsflot Klæbo vil bytte fra allround- til sprintlandslaget.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Det er det jeg har mest lyst til, og som jeg føler passer meg best, sier Johannes Høsflot Klæbo i en pressemelding.

Johannes og pappa Haakon opplyser at de har brukt de siste dagene til å oppsummere forrige sesong, samt til å identifisere hva som vil være best for skiesset den kommende sesongen hvor verdenscup og VM står på planen.

– Ikke noe misnøye

Klæbo forklarer pressemeldingen med at det har vært flere spørsmål om hva han tenker og ønsker fremover.

– Dette er en beslutning jeg gjør basert på lyst og glede, ikke noe misnøye, fordi jeg tror dette vil være riktig som basis for å realisere de målsettinger jeg har.

– Jeg har vært tilfreds med opplegg og samarbeid med Norges Skiforbund, allroundlandslaget og miljøet. Vi har nå gode samtaler og diskusjoner med landslagsledelsen og trenerteamet med fokus på at jeg har enda mer lyst til å trene med sprintlandslaget. Det tror og mener både morfar og jeg passer min utvikling bedre, forklarer Klæbo.

Må vente på svar

Langrennssjef Espen Bjervig kan imidlertid ikke love Klæbo at han får viljen sin akkurat nå.

– Johannes har ytret ønske om å bytte tilbake til sprintlandslaget, og når en av verdens beste skiløpere ytrer det, må vi lytte og ha respekt for det. Men til sjuende og sist er det vi som setter sammen et lag, og som vi har sagt noen ganger, vil de lagene bli offentliggjort i slutten av april eller slutten av mai, sier Bjervig til NTB.

Det er langrennskomiteen som til syvende og sist tar avgjørelsen etter å ha mottatt en innstilling fra Bjervig og landslagstrenerne.

Komitéleder Torbjørn Skogstad sier til NRK at en avgjørelse trolig må vente til 1. mai.

– Vi går ut fra at det er en god vurdering på dette før vi skal behandle det, sier Skogstad, som ikke kan huske at komiteen ikke har lyttet til en innstilling.

– Vanskelig å si

Klæbo sier han ikke misfornøyd med utviklingen på distanse, men at han gjerne skulle ha «vært noen hakk høyere oppe» i distansecupen med tanke på sammenlagtseieren.

«Manglende stabilitet har gjort dette vanskelig», heter det i pressemeldingen.

– Vi har god erfaring med å samarbeide med Arild (sprinttrener, Monsen). Samarbeidet mellom morfar og han har også fungert bra tidligere, sier Klæbo i pressemeldingen.

Treneren på allroundlandslaget, Eirik Myhr Nossum, understreker at dialogen med Klæbo har vært god og løpende senest mandag kveld.

Nossum

VIL FINNE GOD LØSNING: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Nossum påpeker også at Klæbo har et godt grunnlag for vurderingen etter å ha vært en del av begge landslagene de siste to sesongene.

– Burde noe vært gjort annerledes?

– Det er vanskelig å si. Han har vunnet ti verdenscuprenn denne sesongen. Det er vanskelig å si at det har vært dårlig, men jeg er enig med ham i at han har vært ustabil. Sprintmessig har han jo aldri gått fortere, så det er litt spesielt. Det er marginalt i toppidretten, så det er vanskelig å sette fingeren på detaljer som kunne vært gjort annerledes, sier Nossum til NRK.

– Er det et nederlag at Klæbo vil bytte etter én sesong?

– Det er ikke noe prestisje i det. Dialogen mellom meg og Johannes har vært veldig bra. Det var uproblematisk den andre veien i fjor. Jeg og Arild (Monsen) kjenner hverandre ekstremt godt. Vi ønsker å ha de beste troppene, så det spiller ingen rolle om de er på det ene eller det andre laget. Det handler til sjuende og sist om tryggheten, som han har funnet i større grad på sprint- enn allroundlaget, sier Nossum.

Sportsnyheter

Britain Soccer Premier League

Lagkameraten beinet ballen i eget nett – Firmino holdt liv i Liverpool-håpet

Premier League-sesongen svinner hen, det samme så Liverpools drøm om mesterligaen neste år ut til å gjøre. Så leverte Roberto Firmino to uhyre viktige mål.

Siste nytt

 • Johnsen helt i Italia

  Venezia og Dennis Johnsen slo ut Chievo fra kvartfinalen i kampen om opprykk til Serie A.

  Johnsen blei bytta inn etter 55 minutt og scoret det avgjørende 3-2-målet.

  I semifinalen venter Lecce som endte på plassen over Venezia i ligaspillet.

  U21-landskamp i fotball, Norge - Aserbadsjan 1 - 1
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Berget scoret årets første

  Jo Inge Berget åpnet endelig scoringskontoen i Malmös 1-1-kamp borte mot AIK.

  Torsdagens toppkamp i svensk fotball mellom Malmö og AIK var 24 minutter gammel da Berget satte hodet på et presist slått frispark fra Anders Christiansen. Ballen gikk inn via bakerste stolpe.

  Scoringen var nordmannens første i den nye Allsvenskan-sesongen. I fjor stoppet han på seks seriemål for MFF.

  Fotball, svensk eliteserie.
  Foto: Andreas Hillergren / NTB
 • Rotet bort ny Europa-sjanse

  Everton kunne ha styrket egne sjanser til å spille i Europa neste sesong, men måtte nøye seg med 0–0 borte mot Aston Villa i Premier League torsdag.

  Dermed kan europacupspill glippe for Liverpool-klubben.

  Carlo Ancelottis menn imponerte ikke stort i borteoppgjøret mot Villa, og skapte få farligheter.

  Poengdelingen gjør at åttendeplasserte Everton er forbi Arsenal på tabellen, men de blåkledde er fortsatt utenfor europaplass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Carl Recine / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal