Klæbo slått i prolog for første gang denne sesongen

Finn-Hågen Krogh ble beste nordmann i sprintprologen i VM. Samtlige nordmenn gikk greit videre.

VM ski 2019. Langrenn prolog

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer fem i sprintprologen i VM i Seefeld.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
 • Se kvartfinaleoppsettet nederst i saken!

Johannes Høsflot Klæbo har vunnet samtlige syv sprintprologer han har stilt opp i denne sesongen. Han begynte allerede i Ruka, og har holdt det gående helt til sprinten i Lahti den 9. februar.

Prologen i VM ble dermed den første som den norske skiyndlingen ikke vant. Til det var han et snaut sekund for sent ute.

– Det er interessant, når det først gjelder her. Det er nok ikke en trygghet for Klæbo dette, han gikk rett gjennom intervjusonen etterpå. Men det er lite som skiller, sier NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland.

– Jeg er litt overrasket. Jeg syns han så bra ut, sier landslagsløper Eirik Brandsdal om Klæbo.

Fem seiere på rad

Klæbo leder både sprintverdenscupen og verdenscupen sammenlagt før VM. Han har vært særlig overlegen i sprint denne sesongen. Faktisk har han vunnet de fem siste sprintene han har gått.

Sist Klæbo ikke vant en sprint han stilte i, var tilbake i november.

Da den regjerende olympiske mesteren la ut i prologen, var det med en voldsom intensitet og frekvens. Snaut tre minutter senere passerte han målstreken, men var 91 hundredeler bak Viktor Thorn som vant prologen.

Finn-Hågen Krogh ble nummer tre, Klæbo nummer fem, Emil Iversen nummer syv og Sindre Bjørnestad Skar er foreløpig nummer 13.

– Det var en tung løype, en av de tyngste prologene jeg har gått. Jeg må komme meg til hektene før jeg vet hvordan jeg skal legge opp finalene, sier Krogh til NRK.

Ustjugov herjet

Så godt som alle favorittene gikk videre i prologen. De fire nordmennene var trygt inne blant de 30 beste.

Det største skremmeskuddet var det nok den russiske bjørnen Sergej Ustjugov som sto for.

Russeren har ikke vært i god gammel form tidligere i år, men da det gjaldt som mest, var han hundredelet bak Viktor Thorn som vant prologen.

– Vi skal se opp for Ustjugov. Han vet hvordan man kommer i form til mesterskap. De har studert løypa fra prøve-VM i fjor, og studert Klæbo. Det er ikke tilfeldig at han gjør det bra, han har trent godt med denne sprinten, sier Aukland.

Kvartfinale 1: Krogh, Klæbo, Ustjugov, Bolger, Zelger, Schaad.

Kvartfinale 2: Halfvarsson, Pellegrino, Clugnet, Bjørnestad Skar, Gros, Jay.

Kvartfinale 3: Thorn, De Fabiani, Chanavat, Hamilton, Wang, Bolshunov.

Kvartfinale 4: Iversen, Maeki, Jouve, Maltsev, Miyazawa, Voranau.

Kvartfinale 5: Retivykh, Svensson, Young, Harvey, Hanneman, Hakola.

Siste nytt

 • Ståhl mistet seieren etter protest

  Daniel Ståhl trodde han hadde vunnet diskoskonkurransen under Diamond League-stevnet i Rabat med et kast på 69,94 meter. Noen minutter før midnatt kom kontrabeskjeden. Da kunngjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) på Twitter at den svenske utøveren er fratatt seieren etter at Fedrick Dacres' kast på 70,78 meter i tredje runde, som først ikke ble godkjent, er godkjent etter at jamaicaneren la inn protest. Kastet er også ny Diamond League-rekord.

  Fedrick Dacres i aksjon under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Rosenborg slo Vålerenga

  På dagen da statuen av Nils Arne Eggen ble avduket utenfor Lerkendal, hedret dagens Rosenborg-lag den legendariske Rosenborg-treneren med en 3-0-seier over Vålerenga. Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund scoret målene.

  Eggen-statue Lerkendal
  Foto: Morten Andersen / NRK
 • Isene nest sist i Rabat

  Ola Stunes Isene kastet 61,43 meter i første forsøk under Diamond League-stevnet i Rabat. Det ble Isenes eneste tellende resultat, og han endte nest sist. Daniel Ståhl vant diskoskonkurransen med et kast på 69,94.

  Ola Stunes Isene under herrenes diskos under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal