Klæbo slått i prolog for første gang denne sesongen

Finn-Hågen Krogh ble beste nordmann i sprintprologen i VM. Samtlige nordmenn gikk greit videre.

VM ski 2019. Langrenn prolog

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer fem i sprintprologen i VM i Seefeld.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
 • Se kvartfinaleoppsettet nederst i saken!

Johannes Høsflot Klæbo har vunnet samtlige syv sprintprologer han har stilt opp i denne sesongen. Han begynte allerede i Ruka, og har holdt det gående helt til sprinten i Lahti den 9. februar.

Prologen i VM ble dermed den første som den norske skiyndlingen ikke vant. Til det var han et snaut sekund for sent ute.

– Det er interessant, når det først gjelder her. Det er nok ikke en trygghet for Klæbo dette, han gikk rett gjennom intervjusonen etterpå. Men det er lite som skiller, sier NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland.

– Jeg er litt overrasket. Jeg syns han så bra ut, sier landslagsløper Eirik Brandsdal om Klæbo.

Fem seiere på rad

Klæbo leder både sprintverdenscupen og verdenscupen sammenlagt før VM. Han har vært særlig overlegen i sprint denne sesongen. Faktisk har han vunnet de fem siste sprintene han har gått.

Sist Klæbo ikke vant en sprint han stilte i, var tilbake i november.

Da den regjerende olympiske mesteren la ut i prologen, var det med en voldsom intensitet og frekvens. Snaut tre minutter senere passerte han målstreken, men var 91 hundredeler bak Viktor Thorn som vant prologen.

Finn-Hågen Krogh ble nummer tre, Klæbo nummer fem, Emil Iversen nummer syv og Sindre Bjørnestad Skar er foreløpig nummer 13.

– Det var en tung løype, en av de tyngste prologene jeg har gått. Jeg må komme meg til hektene før jeg vet hvordan jeg skal legge opp finalene, sier Krogh til NRK.

Ustjugov herjet

Så godt som alle favorittene gikk videre i prologen. De fire nordmennene var trygt inne blant de 30 beste.

Det største skremmeskuddet var det nok den russiske bjørnen Sergej Ustjugov som sto for.

Russeren har ikke vært i god gammel form tidligere i år, men da det gjaldt som mest, var han hundredelet bak Viktor Thorn som vant prologen.

– Vi skal se opp for Ustjugov. Han vet hvordan man kommer i form til mesterskap. De har studert løypa fra prøve-VM i fjor, og studert Klæbo. Det er ikke tilfeldig at han gjør det bra, han har trent godt med denne sprinten, sier Aukland.

Kvartfinale 1: Krogh, Klæbo, Ustjugov, Bolger, Zelger, Schaad.

Kvartfinale 2: Halfvarsson, Pellegrino, Clugnet, Bjørnestad Skar, Gros, Jay.

Kvartfinale 3: Thorn, De Fabiani, Chanavat, Hamilton, Wang, Bolshunov.

Kvartfinale 4: Iversen, Maeki, Jouve, Maltsev, Miyazawa, Voranau.

Kvartfinale 5: Retivykh, Svensson, Young, Harvey, Hanneman, Hakola.

Siste nytt

 • God start for Storhamar

  Storhamar valset over Stavanger Oilers, og vant den første NM-semifinalen 5–2. Hamar-laget vant både serie og NM-sluttspillet forrige sesong. Neste kamp mellom de to lagene spilles søndag i Stavanger.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Norge tapte mot Finland

  Det norske U21 landslaget i fotball er i Spania for å spille privatlandskamper mot Finland. I møte med Finland fikk de nordmennene det tøft. Til tross for tre mål, tapte laget 8–3. Mandag venter Russland på stadion Dama de Noche i Málaga.

  U21 fotball
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant prologen i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som er hans nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Åtte nordmenn gikk til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal