Halfvarsson reagerer på Klæbos oppførsel etter stavbrekk: – Barnslig

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo (22) knekte staven under fredagen semifinale. Konkurransen var over for hans del. Etterpå raste han mot Calle Halfvarsson, svensken som forårsaket stavknekken.

IRRITERT: Klæbo kastet den ene staven han hadde igjen etter stavbrekket.

– Det er jævlig unødvendig. Jeg trenger ikke snakke med ham med det første, sier Klæbo om sin svenske rival.

Meldte på svensken i målområdet

For Klæbo betydde uhellet hvor Halfvarsson kjørte over staven hans i semifinalen at fredagens sprint var over for hans del.

I stedet var det italienske Federico Pellegrino som litt senere vant finalen foran Emil Iversen og Alex Harvey fra Canada.

Men 22-åringen så råsterk ut i både prolog og kvartfinale. Ikke rart han var mektig irritert over hendelsen med svensken. Selv om han først ikke ønsket å snakke med Halfvarsson, ble det servert noen gloser i hans retning i målområdet.

– Jeg sa at det var unødvendig å gå på den måten der, sier Klæbo.

FORBANNET: Johannes Høsflot Klæbo var kraftig irritert etter semifinalen.

Kaller Klæbo «barnslig»

Halfvarsson mener han er så dårlig i norsk når «det bare mumles». Han skal derfor ikke ha oppfattet budskapet til nordmannen. Svensken er imidlertid ikke imponert over Klæbos reaksjon etter rennet, hvor den norske skistjernen hevdet at Halfvarsson var dårlig til å gå i felt. Halfvarsson synes det var unødvendig.

– Det er sånn som skjer i sprint. Han får ta det som han vil. Jeg forstår at han er forbanna, men jeg synes det er litt barnslig oppførsel, sier Halfvarsson til NRK.

Selv om svensken, som til slutt ble nummer syv i konkurransen, mener Klæbos oppførsel er barnslig, så innrømmer han at stavbrekket var hans feil og unødvendig fra hans side.

– Man handler litt i affekt, og det er mye adrenalin, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen om Klæbos kraftsalve mot Halfvarsson.

– BARNSLIG: Calle Halfvarsson mener Johannes Høsflot Klæbo oppførte seg barnslig.

Tabbe og uhell to helger på rad

Starten på sprintsesongen har uansett vært spesiell for OL-gull-vinneren. I verdenscupåpningen forærte Klæbo seieren i sprinten i Ruka til russiske Aleksandr Bolsjunov da han sluttet å spurte like før slutt.

I dag brakk altså staven og sørget for en tidlig exit.

– Nå har jeg hatt stang ut i to helger. Det er irriterende. Nå må jeg bare prøve igjen i morgen, og bruke det til revansje, sier Klæbo.

– Ingen gjør det med vilje

Verdenscup langrenn

STERK OM DAGEN: Emil Iversen, her på pallen etter fredagens sprint på Lillehammer.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Emil Iversen hadde nok en god dag på jobben. Meråker-gutten ble nummer to på sprinten fredag. Han står nå med fire pallplasser på fem forsøk på Beitostølen, Ruka og nå Lillehammer. Han har følgende å si om Klæbos stavknekk.

– Det er kjipt når uhell skjer. Det gikk rolig i det heatet og da er sjansen for uhell større. Men det er ikke vits å grave seg ned.

– Hvis det var Calle sin feil så er det greit å være sur på ham. Men ingen gjør det med vilje, minner Iversen om.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Jansrud konstantert korsbåndskade

  Kjetil Jansrud falt stygt under super-G-rennet i Beaver Creek. Nå bekrefter Skiforbundet skade i kneet til alpinisten.

  – Vi har foreløpig fått konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd. Kjetil reiser hjem med laget mandag, der vil han få en ny vurdering, sier alpinlandslagets lege Marc Strauss i en pressemelding.

  – Det er for tidlig å si noe om eventuell operasjon og skadeomfang, fortsetter han.

  Jansrud kjørte ut i super-G-rennet torsdag og holdt seg til kneet etter å ha kjørt inn i nettet. Etter hvert tok han på seg skiene igjen og kom seg ned til målområdet på egen hånd.

  WCup Mens Super G Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Djokovic og Serbia ute av Davis Cup

  Novak Djokovic og Serbia klarte ikke å komme seg forbi Kroatia i semifinalen i Davis Cup og tapte 2-1.

  Borna Gojo startet den gode dagen for Kroatia da han slo Dusan Lajovic i tre sett. Deretter utlignet verdensstjernen Djokovic med seier mot Marin Cilic i strake sett.

  Djokovic har hatt en strålende sesong i single og har vunnet fem titler på ATP-touren. I ATP-finalen i Torino nylig fikk han det imidlertid ikke helt til å stemme. Han ble slått ut av tyske Alexander Zverev i semifinalen.

  Spain Davis Cup Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Wiklund tok ny norsk rekord

  Skøytekometen Ragne Wiklund smadret den norske rekorden på 3000 meter i Salt Lake City. Hun gikk inn til tiden 3.55,51.

  Hun gikk i par med tsjekkiske Martina Sablikova.

  – Det var helt perfekt, Jeg hadde tenkt å åpne på 30-lav-runder, det var veldig deilig at jeg fikk til rundetidene. Jeg synes jeg løste det bra, sier Wiklund til Viaplay.

  Den forrige rekorden hadde også Wiklund, og var på 3.58,95. Det betyr med andre ord at hun slo sin gamle rekord med over tre sekunder.

  World cup speed skating
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal