Hopp til innhold

Halfvarsson reagerer på Klæbos oppførsel etter stavbrekk: – Barnslig

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo (22) knekte staven under fredagen semifinale. Konkurransen var over for hans del. Etterpå raste han mot Calle Halfvarsson, svensken som forårsaket stavknekken.

IRRITERT: Klæbo kastet den ene staven han hadde igjen etter stavbrekket.

– Det er jævlig unødvendig. Jeg trenger ikke snakke med ham med det første, sier Klæbo om sin svenske rival.

Meldte på svensken i målområdet

For Klæbo betydde uhellet hvor Halfvarsson kjørte over staven hans i semifinalen at fredagens sprint var over for hans del.

I stedet var det italienske Federico Pellegrino som litt senere vant finalen foran Emil Iversen og Alex Harvey fra Canada.

Men 22-åringen så råsterk ut i både prolog og kvartfinale. Ikke rart han var mektig irritert over hendelsen med svensken. Selv om han først ikke ønsket å snakke med Halfvarsson, ble det servert noen gloser i hans retning i målområdet.

– Jeg sa at det var unødvendig å gå på den måten der, sier Klæbo.

FORBANNET: Johannes Høsflot Klæbo var kraftig irritert etter semifinalen.

Kaller Klæbo «barnslig»

Halfvarsson mener han er så dårlig i norsk når «det bare mumles». Han skal derfor ikke ha oppfattet budskapet til nordmannen. Svensken er imidlertid ikke imponert over Klæbos reaksjon etter rennet, hvor den norske skistjernen hevdet at Halfvarsson var dårlig til å gå i felt. Halfvarsson synes det var unødvendig.

– Det er sånn som skjer i sprint. Han får ta det som han vil. Jeg forstår at han er forbanna, men jeg synes det er litt barnslig oppførsel, sier Halfvarsson til NRK.

Selv om svensken, som til slutt ble nummer syv i konkurransen, mener Klæbos oppførsel er barnslig, så innrømmer han at stavbrekket var hans feil og unødvendig fra hans side.

– Man handler litt i affekt, og det er mye adrenalin, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen om Klæbos kraftsalve mot Halfvarsson.

– BARNSLIG: Calle Halfvarsson mener Johannes Høsflot Klæbo oppførte seg barnslig.

Tabbe og uhell to helger på rad

Starten på sprintsesongen har uansett vært spesiell for OL-gull-vinneren. I verdenscupåpningen forærte Klæbo seieren i sprinten i Ruka til russiske Aleksandr Bolsjunov da han sluttet å spurte like før slutt.

I dag brakk altså staven og sørget for en tidlig exit.

– Nå har jeg hatt stang ut i to helger. Det er irriterende. Nå må jeg bare prøve igjen i morgen, og bruke det til revansje, sier Klæbo.

– Ingen gjør det med vilje

Verdenscup langrenn

STERK OM DAGEN: Emil Iversen, her på pallen etter fredagens sprint på Lillehammer.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Emil Iversen hadde nok en god dag på jobben. Meråker-gutten ble nummer to på sprinten fredag. Han står nå med fire pallplasser på fem forsøk på Beitostølen, Ruka og nå Lillehammer. Han har følgende å si om Klæbos stavknekk.

– Det er kjipt når uhell skjer. Det gikk rolig i det heatet og da er sjansen for uhell større. Men det er ikke vits å grave seg ned.

– Hvis det var Calle sin feil så er det greit å være sur på ham. Men ingen gjør det med vilje, minner Iversen om.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal