Hopp til innhold

Halfvarsson reagerer på Klæbos oppførsel etter stavbrekk: – Barnslig

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo (22) knekte staven under fredagen semifinale. Konkurransen var over for hans del. Etterpå raste han mot Calle Halfvarsson, svensken som forårsaket stavknekken.

IRRITERT: Klæbo kastet den ene staven han hadde igjen etter stavbrekket.

– Det er jævlig unødvendig. Jeg trenger ikke snakke med ham med det første, sier Klæbo om sin svenske rival.

Meldte på svensken i målområdet

For Klæbo betydde uhellet hvor Halfvarsson kjørte over staven hans i semifinalen at fredagens sprint var over for hans del.

I stedet var det italienske Federico Pellegrino som litt senere vant finalen foran Emil Iversen og Alex Harvey fra Canada.

Men 22-åringen så råsterk ut i både prolog og kvartfinale. Ikke rart han var mektig irritert over hendelsen med svensken. Selv om han først ikke ønsket å snakke med Halfvarsson, ble det servert noen gloser i hans retning i målområdet.

– Jeg sa at det var unødvendig å gå på den måten der, sier Klæbo.

FORBANNET: Johannes Høsflot Klæbo var kraftig irritert etter semifinalen.

Kaller Klæbo «barnslig»

Halfvarsson mener han er så dårlig i norsk når «det bare mumles». Han skal derfor ikke ha oppfattet budskapet til nordmannen. Svensken er imidlertid ikke imponert over Klæbos reaksjon etter rennet, hvor den norske skistjernen hevdet at Halfvarsson var dårlig til å gå i felt. Halfvarsson synes det var unødvendig.

– Det er sånn som skjer i sprint. Han får ta det som han vil. Jeg forstår at han er forbanna, men jeg synes det er litt barnslig oppførsel, sier Halfvarsson til NRK.

Selv om svensken, som til slutt ble nummer syv i konkurransen, mener Klæbos oppførsel er barnslig, så innrømmer han at stavbrekket var hans feil og unødvendig fra hans side.

– Man handler litt i affekt, og det er mye adrenalin, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen om Klæbos kraftsalve mot Halfvarsson.

– BARNSLIG: Calle Halfvarsson mener Johannes Høsflot Klæbo oppførte seg barnslig.

Tabbe og uhell to helger på rad

Starten på sprintsesongen har uansett vært spesiell for OL-gull-vinneren. I verdenscupåpningen forærte Klæbo seieren i sprinten i Ruka til russiske Aleksandr Bolsjunov da han sluttet å spurte like før slutt.

I dag brakk altså staven og sørget for en tidlig exit.

– Nå har jeg hatt stang ut i to helger. Det er irriterende. Nå må jeg bare prøve igjen i morgen, og bruke det til revansje, sier Klæbo.

– Ingen gjør det med vilje

Verdenscup langrenn

STERK OM DAGEN: Emil Iversen, her på pallen etter fredagens sprint på Lillehammer.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Emil Iversen hadde nok en god dag på jobben. Meråker-gutten ble nummer to på sprinten fredag. Han står nå med fire pallplasser på fem forsøk på Beitostølen, Ruka og nå Lillehammer. Han har følgende å si om Klæbos stavknekk.

– Det er kjipt når uhell skjer. Det gikk rolig i det heatet og da er sjansen for uhell større. Men det er ikke vits å grave seg ned.

– Hvis det var Calle sin feil så er det greit å være sur på ham. Men ingen gjør det med vilje, minner Iversen om.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • LIV-stjernen Smith vant på hjemmebane på europatouren

  Cameron Smith var til slutt sterkest og stakk av med seieren i det australske PGA-mesterskapet på europatouren søndag. Han spiller til vanlig på LIV-touren.

  – Det er fantastisk. Jeg trodde ikke jeg hadde det i meg denne uken. Jeg startet veldig ujevnt, men spillet ble bedre og bedre etter hvert, sa han etter seieren, ifølge NTB.

  Cameron Smith med pokalen
  Foto: Jono Searle / AP
 • Kombinert: Dobbelt norsk før hopprennet

  Jarl Magnus Riiber spurtet inn til seier i langrennsdelen av dagens kombinertrenn. Konkurransen avsluttes med hopping senere søndag.

  Jens Lurås Oftebro ble nummer to, og Johannes Rydzek havnet på plassen bak.

  – Det blir et utrolig spennende hopprenn, oppsummerer NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

  Jarl Magnus Riiber i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Samtalen med samboeren hjalp Granerud til seier: – Fikk beskjed om at jeg var dust

  Halvor Egner Granerud og Stefan Kraft endte opp med nøyaktig like mange poeng under stor bakke-rennet i Ruka og delte seieren.

  – Nå har jeg det bra. Det var en morsom dag i bakken, det føles godt å slå tilbake med dette, sier Granerud til NRK.

  Seieren var en solid opptur for nordmannen, som ble disket i lørdagens renn. Årsaken var at han hadde en hoppdress med for mye luftgjennomstrømming.

  Granerud var langt nede i går, men klarte å snu om hodet til søndagens renn. Mye takket være samboeren.

  – Jeg fikk klar beskjed av samboeren at jeg ikke kunne gå rundt å sippe, at jeg måtte ta meg sammen. Jeg fikk besked om at jeg var en dust, at jeg skulle ta meg sammen og vise hva jeg var god for i dag, forteller Granerud.

  Før søndagens renn måtte støtteapparatet sy en ny dress til hopperen.

  – Det smakte ekstremt godt etter det som skjedde i går. Dt var i grenseland til å være en disk, så fikk vi laget en ny dress som faktisk holder til seier, sier trener Alexander Stöckl.

  – Vi måtte prette opp den gamle hoppdressen, og lage en ny. Det var verdt den jobben, fortsetter han.

  Granerud og Kraft jublet sammen nede på sletta da David Kubacki, som ledet etter første omgang, ikke klarte å følge opp i samme stil i andre omgang.

  Granerud satte bakkerekord med 150,5 meter i kvalifiseringen. I konkurransen hoppet han 139 og 145 meter. Det siste hoppet sørget for at han klatret fra 5. plass til seier.

  Naoki Nakamura fra Japan endte på 3. plass og knep den siste pallplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste