Hopp til innhold

Halfvarsson reagerer på Klæbos oppførsel etter stavbrekk: – Barnslig

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo (22) knekte staven under fredagen semifinale. Konkurransen var over for hans del. Etterpå raste han mot Calle Halfvarsson, svensken som forårsaket stavknekken.

IRRITERT: Klæbo kastet den ene staven han hadde igjen etter stavbrekket.

– Det er jævlig unødvendig. Jeg trenger ikke snakke med ham med det første, sier Klæbo om sin svenske rival.

Meldte på svensken i målområdet

For Klæbo betydde uhellet hvor Halfvarsson kjørte over staven hans i semifinalen at fredagens sprint var over for hans del.

I stedet var det italienske Federico Pellegrino som litt senere vant finalen foran Emil Iversen og Alex Harvey fra Canada.

Men 22-åringen så råsterk ut i både prolog og kvartfinale. Ikke rart han var mektig irritert over hendelsen med svensken. Selv om han først ikke ønsket å snakke med Halfvarsson, ble det servert noen gloser i hans retning i målområdet.

– Jeg sa at det var unødvendig å gå på den måten der, sier Klæbo.

FORBANNET: Johannes Høsflot Klæbo var kraftig irritert etter semifinalen.

Kaller Klæbo «barnslig»

Halfvarsson mener han er så dårlig i norsk når «det bare mumles». Han skal derfor ikke ha oppfattet budskapet til nordmannen. Svensken er imidlertid ikke imponert over Klæbos reaksjon etter rennet, hvor den norske skistjernen hevdet at Halfvarsson var dårlig til å gå i felt. Halfvarsson synes det var unødvendig.

– Det er sånn som skjer i sprint. Han får ta det som han vil. Jeg forstår at han er forbanna, men jeg synes det er litt barnslig oppførsel, sier Halfvarsson til NRK.

Selv om svensken, som til slutt ble nummer syv i konkurransen, mener Klæbos oppførsel er barnslig, så innrømmer han at stavbrekket var hans feil og unødvendig fra hans side.

– Man handler litt i affekt, og det er mye adrenalin, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen om Klæbos kraftsalve mot Halfvarsson.

– BARNSLIG: Calle Halfvarsson mener Johannes Høsflot Klæbo oppførte seg barnslig.

Tabbe og uhell to helger på rad

Starten på sprintsesongen har uansett vært spesiell for OL-gull-vinneren. I verdenscupåpningen forærte Klæbo seieren i sprinten i Ruka til russiske Aleksandr Bolsjunov da han sluttet å spurte like før slutt.

I dag brakk altså staven og sørget for en tidlig exit.

– Nå har jeg hatt stang ut i to helger. Det er irriterende. Nå må jeg bare prøve igjen i morgen, og bruke det til revansje, sier Klæbo.

– Ingen gjør det med vilje

Verdenscup langrenn

STERK OM DAGEN: Emil Iversen, her på pallen etter fredagens sprint på Lillehammer.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Emil Iversen hadde nok en god dag på jobben. Meråker-gutten ble nummer to på sprinten fredag. Han står nå med fire pallplasser på fem forsøk på Beitostølen, Ruka og nå Lillehammer. Han har følgende å si om Klæbos stavknekk.

– Det er kjipt når uhell skjer. Det gikk rolig i det heatet og da er sjansen for uhell større. Men det er ikke vits å grave seg ned.

– Hvis det var Calle sin feil så er det greit å være sur på ham. Men ingen gjør det med vilje, minner Iversen om.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Strand Larsen reddet sårt tiltrengt Celta Vigo-poeng

  Celta Vigo har ikke vunnet en ligakamp på ti strake ligakamper siden 1. september. Mandag ble det 1-1 og ett poeng mot Cadiz takket være landslagsspiss Jørgen Strand Larsen.

  Celta Vigo er i akutt poengnød i spansk fotball. Åtte poeng på de første 14 kampene var fasiten foran mandagens hjemmekamp. Sist det så like mørkt ut på samme tidspunkt i sesongen var helt tilbake i 1943.

  Mandag havnet Strand Larsen og lagkameratene også bakpå da Christopher Ramos sendte gjestene Cadiz i ledelsen etter kun 16 minutters spill.

  Tolv minutter etter pause satt utligningen signert Strand Larsen. Et innlegg inn foran mål havnet hos nordmannen på bakerste stolpe, og østfoldingen skled ballen inn i nettet.

  Nordmannen ble byttet ut på overtid.

  Det ene poenget betyr at Celta Vigo fortsatt er under nedrykksstreken. Trøsten er at det skiller kun to poeng opp til Mallorca på trygg grunn.

  (©NTB)

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Fanny Jahre er død

  Konen til Espen «Shampo» Knutsen, Fanny Jahre, er død.

  Det kommer frem i en dødsannonse i Aftenposten. Hun døde uventet 28. november, 45 år gammel.

  «Et hjerte av godhet har sluttet å slå. Savnet og minnene vil for alltid bestå.», skriver familien.

  Paret giftet seg 30. desember i 2012 og flyttet tidligere i år til Sveits, hvor Jahre døde. Sammen har de barna Marius (11) og Mille (9).

  Knutsen er en av tidenes beste norske ishockeyspillerne og spilte nesten 200 NHL-kamper for Columbus Blue Jackets og Anaheim Mighty Ducks. Senere har han vært trener for Vålerenga Hockey i to perioder.

  Jahre er datter av skipsreder Jørgen Jahre jr. og Kari Anette Jacobsen og spilte tidligere håndball for Runar.

 • Ny prestisjefull pris til Haaland

  Erling Braut Haaland ble under en fotballgalla i italienske Torino mandag kåret til den beste spilleren i europeisk fotball over 21 år.

  Bak den årlige kåringen står den italienske fotballavisen Tuttosport.

  – For en stor ære å få denne prisen. Stort tusen takk for den, skriver Haaland på Instagram mandag kveld med et bilde av prisen.

  I juryen som stemte fram vinneren satt legender som Edvin Van Der Sar, Alessandro Costacurta, Samuel Eto'o, Andrej Sjevtsjenko, Manuel Rui Costa og Pavel Nedved.

  Haaland var ikke tilstede under fotballgallaen i Italia, men takket for prisen i en forhåndsinnspilt videohilsen.

  Karim Benzema stakk av med prisen i fjor, mens Robert Lewandowski gikk til topps i 2020 og 2021.

  (©NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal