Klæbo åpner for å gå Tour de Ski

DAVOS/OSLO (NRK): Etter sprintseieren i Davos innrømmer Klæbo at Tour de Ski frister. – Det blir en avgjørelse som blir tatt de neste dagene, men det er ingen tvil om at jeg kunne tenke meg å gå, sier han.

Klæbo

SIKRET SEIEREN: Johannes Høsflot Klæbo tok sin første verdenscupseier for sesongen.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Det vil i så fall bli første gang Klæbo deltar, etter at han stod over i fjor grunnet satsing mot OL i Pyeongchang.

– Det hadde vært artig, men jeg må se an belastningen. Det er ingen tvil om at jeg kunne tenke meg å gå. Det blir en avgjørelse jeg skal ta i løpet av de neste dagene, sier han.

Overbevisende seier

Etter en tøff start på sesongen, preget av utenomsportslige saker og mållinje-tabber, var Johannes Høsflot Klæbo tilbake på toppen av pallen i sprinten i sveitsiske Davos lørdag,

– Det smaker godt å vinne her nå, etter stang ut i starten av sesongen. Det betyr mye å komme tilbake på rett spor, sier han til NRK.

Opp siste bakke dro Klæbo fra alt og alle og gikk inn 39 hundredeler foran sin italienske rival, og over ett sekund foran tredjeplasserte Baptiste Gros.

– Det er jo dette vi trener for hele våren og hele sommeren – så nå er jeg der jeg vil være. Det er en fantastisk følelse, for det beste jeg vet er å vinne skirenn, sier Klæbo.

Hvor revansjelysten var du i dag?

– Jeg hadde lyst til å gjøre det bra, og jeg fikk vist at jeg kan være med i toppen. Og holde meg unna uhell, sier Klæbo.

– Han var rasshøl der

Finaleheatet kunne derimot sett ganske annerledes ut, for TV2s kommentatorer mente Pellegrino burde vært diskvalifisert. På oppløpssiden i semifinaleheat to gikk Sondre Turvoll Fossli i bakken etter å ha blitt hektet av italieneren.

Hovedpersonen selv var heller ikke i tvil om at det burde vært tre nordmenn i finalen.

– Jeg ligger jo foran han, så han burde bli diska. Han var rasshøl der. Uansett kommer det nok ikke til å skje noe, for de tør ikke å diske de beste, sa en tydelig frustrert Fossli etter heatet.

Mistet skien i semifinalen

På kvinnesiden gikk det derimot dårligere sett med norske øyne. Maiken Caspersen Falla røk ut allerede i kvartfinalen, det samme gjorde Kathrine Rolsted Harsem. Dermed ble det opp til Ingvild Flugstad Østberg og Udnes Weng-søstrene Tiril og Lotta i semifinalene.

World Cup i Langrenn på Beitostølen 2018

MISTET SKIEN: Tiril Udnes Weng mistet den ene skien i den siste bakken.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingen av de tre maktet å komme seg til finaleheatet, men spesielt Tiril Udnes Weng har grunn til å føle seg snytt.

Etter å ha gått et kjempeløp var hun på vei opp siste bakke da skien plutselig løsnet. Dermed var hun helt ute av kampen om en finaleplass.

– Jeg har aldri opplevd det før, og det skjer én av en million ganger. Jeg blir så irritert. Det er ikke hver dag jeg går til en semifinale. Jeg liker å tro at jeg kunne gått til finalen, sier Udnes Weng.

Det var Stina Nilsson som vant sprinten for kvinnene.

Siste nytt

 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Chelsea videre i Europaligaen

  Andreas Vindheim og Malmö tapte 3-0 mot Chelsea på Stamford Bridge torsdag kveld. Engelskmennene vant dermed 5-1 sammenlagt, og er videre i Europaligaen. Olivier Giroud, Ross Barkley og Callum Hudson-Odoi stod for hjemmelagets nettkjenninger.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - Chelsea v Malmo
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Storhamar slo Vålerenga

  Storhamar vant torsdag 4-3 over Vålerenga etter spilleforlengelse, og holder dermed liv i håpet om å bli seriemester i ishockey. Fire poeng skiller de to lagene før serieinnspurten. Storhamar har tre kamper igjen å spille, mens Vålerenga har fire.

  ISHOCKEY: Eliteserien menn 50 runde. Vålerenga Storhamar.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal