Hopp til innhold

Klæbo åpner for å gå Tour de Ski

DAVOS/OSLO (NRK): Etter sprintseieren i Davos innrømmer Klæbo at Tour de Ski frister. – Det blir en avgjørelse som blir tatt de neste dagene, men det er ingen tvil om at jeg kunne tenke meg å gå, sier han.

Klæbo

SIKRET SEIEREN: Johannes Høsflot Klæbo tok sin første verdenscupseier for sesongen.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Det vil i så fall bli første gang Klæbo deltar, etter at han stod over i fjor grunnet satsing mot OL i Pyeongchang.

– Det hadde vært artig, men jeg må se an belastningen. Det er ingen tvil om at jeg kunne tenke meg å gå. Det blir en avgjørelse jeg skal ta i løpet av de neste dagene, sier han.

Overbevisende seier

Etter en tøff start på sesongen, preget av utenomsportslige saker og mållinje-tabber, var Johannes Høsflot Klæbo tilbake på toppen av pallen i sprinten i sveitsiske Davos lørdag,

– Det smaker godt å vinne her nå, etter stang ut i starten av sesongen. Det betyr mye å komme tilbake på rett spor, sier han til NRK.

Opp siste bakke dro Klæbo fra alt og alle og gikk inn 39 hundredeler foran sin italienske rival, og over ett sekund foran tredjeplasserte Baptiste Gros.

– Det er jo dette vi trener for hele våren og hele sommeren – så nå er jeg der jeg vil være. Det er en fantastisk følelse, for det beste jeg vet er å vinne skirenn, sier Klæbo.

Hvor revansjelysten var du i dag?

– Jeg hadde lyst til å gjøre det bra, og jeg fikk vist at jeg kan være med i toppen. Og holde meg unna uhell, sier Klæbo.

– Han var rasshøl der

Finaleheatet kunne derimot sett ganske annerledes ut, for TV2s kommentatorer mente Pellegrino burde vært diskvalifisert. På oppløpssiden i semifinaleheat to gikk Sondre Turvoll Fossli i bakken etter å ha blitt hektet av italieneren.

Hovedpersonen selv var heller ikke i tvil om at det burde vært tre nordmenn i finalen.

– Jeg ligger jo foran han, så han burde bli diska. Han var rasshøl der. Uansett kommer det nok ikke til å skje noe, for de tør ikke å diske de beste, sa en tydelig frustrert Fossli etter heatet.

Mistet skien i semifinalen

På kvinnesiden gikk det derimot dårligere sett med norske øyne. Maiken Caspersen Falla røk ut allerede i kvartfinalen, det samme gjorde Kathrine Rolsted Harsem. Dermed ble det opp til Ingvild Flugstad Østberg og Udnes Weng-søstrene Tiril og Lotta i semifinalene.

World Cup i Langrenn på Beitostølen 2018

MISTET SKIEN: Tiril Udnes Weng mistet den ene skien i den siste bakken.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingen av de tre maktet å komme seg til finaleheatet, men spesielt Tiril Udnes Weng har grunn til å føle seg snytt.

Etter å ha gått et kjempeløp var hun på vei opp siste bakke da skien plutselig løsnet. Dermed var hun helt ute av kampen om en finaleplass.

– Jeg har aldri opplevd det før, og det skjer én av en million ganger. Jeg blir så irritert. Det er ikke hver dag jeg går til en semifinale. Jeg liker å tro at jeg kunne gått til finalen, sier Udnes Weng.

Det var Stina Nilsson som vant sprinten for kvinnene.

Siste nytt

 • Tennisspiller knuste racketen etter sjokktap i Asialekene – legger seg flat i brev

  Den sørkoreanske tennisspilleren Kwon Soon-woo la seg tirsdag flat i brevs form etter å på spektakulært vis ha mistet hodet etter et sjokktap i Asialekene

  Langt lavere rangerte Kasidit Samrej fra Thailand slo Kwon 6-3, 5-7, 6-4 i andre runde av tennisturneringen i Hangzhou. Det førte til et raseriutbrudd fra den 25 år gamle sørkoreaneren.

  Bilder av Kwon som slår racketen sin i bakken ni ganger mot slutten av kampen har gått viralt, og Kwon nektet også å ta motstanderen i hånden.

  Sørkoreaneren, som er rangert som nummer 112 i verden, var blant de klare medaljekandidatene under Asialekene. Oppførselen hans skapte store overskrifter og fordømmelse i hjemlandet.

  I etterkant av kampen oppsøkte Kwon leiren til det thailandske laget og beklaget episoden, melder nyhetsbyrået Yonhap. Unnskyldningen skal angivelig ha blitt akseptert.

  Det koreanske idrettsforbundet har også utstedt et håndskrevet unnskyldningsbrev fra Kwon. Sørkoreaneren har tatt to ATP-titler i karrieren. I brevet skriver Kwon at han angrer på det som omtales som «en uforsiktig handling».

  «Jeg beklager oppriktig til det koreanske folk som støtter landslaget og til fansen på arenaen. Jeg beklager,» skriver han.

  «Jeg ber nok en gang om unnskyldning til Samrej, som ble fornærmet av min uhøflige oppførsel. Jeg angrer oppriktig på det, og reflekterer over mine handlinger etter kampen.», fortsetter han. (NTB)

 • Disse skal dømme håndball-EM for menn

  De norske dommerparet Lars Jørum og Håvard Kleven er av Det europeiske håndballforbundet tatt ut å dømme EM for menn i Tyskland i januar.

  Totalt er 18 dommerpar tatt ut av EHF til å dømme det kommende EM-sluttspillet i Tyskland fra 10. til 28. januar.

  Jørum og Kleven er rangert som Norges beste dommerpar. Dommerparet har erfaring fra flere mesterskap, og har blant annet dømt tre verdensmesterskap på rad.

  Etter å ha dømt de to siste europamesterskapene på herresiden i 2020 og 2022, får de nå fornyet tillit i EM i 2024.

  De norske håndballgutta med i EM og spiller i gruppe D i Berlin hvor de møter Polen (11/1), Færøyene (13/1) og Slovenia (15/1). (NTB)

  Eliteserien håndball 2022: Drammen - ØIF Arendal (32-26)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Liverpool-stjerne tilbake i trening – aktuell for cupkamp

  Liverpool kan ha Trent Alexander-Arnold tilbake på banen i løpet av kort tid. Han er i trening foran ligacupmøtet med Leicester onsdag.

  Tirsdag uttalte assistenttrener Pep Lijnders seg om høyrebacken som har vært ute med en lårskade.

  – Han er tilbake på lagtrening. Jeg vet ikke om han blir klar. Vi får se (på trening) i dag, sa nederlenderen.

  Foruten Thiago Alcântara er Alexander-Arnold eneste navn på Liverpools skadeliste per nå. Backen har gått glipp av lagets tre siste kamper. (NTB)

  Premier League - Leicester City v Liverpool
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste