Klæbo åpner for å gå Tour de Ski

DAVOS/OSLO (NRK): Etter sprintseieren i Davos innrømmer Klæbo at Tour de Ski frister. – Det blir en avgjørelse som blir tatt de neste dagene, men det er ingen tvil om at jeg kunne tenke meg å gå, sier han.

Klæbo

SIKRET SEIEREN: Johannes Høsflot Klæbo tok sin første verdenscupseier for sesongen.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Det vil i så fall bli første gang Klæbo deltar, etter at han stod over i fjor grunnet satsing mot OL i Pyeongchang.

– Det hadde vært artig, men jeg må se an belastningen. Det er ingen tvil om at jeg kunne tenke meg å gå. Det blir en avgjørelse jeg skal ta i løpet av de neste dagene, sier han.

Overbevisende seier

Etter en tøff start på sesongen, preget av utenomsportslige saker og mållinje-tabber, var Johannes Høsflot Klæbo tilbake på toppen av pallen i sprinten i sveitsiske Davos lørdag,

– Det smaker godt å vinne her nå, etter stang ut i starten av sesongen. Det betyr mye å komme tilbake på rett spor, sier han til NRK.

Opp siste bakke dro Klæbo fra alt og alle og gikk inn 39 hundredeler foran sin italienske rival, og over ett sekund foran tredjeplasserte Baptiste Gros.

– Det er jo dette vi trener for hele våren og hele sommeren – så nå er jeg der jeg vil være. Det er en fantastisk følelse, for det beste jeg vet er å vinne skirenn, sier Klæbo.

Hvor revansjelysten var du i dag?

– Jeg hadde lyst til å gjøre det bra, og jeg fikk vist at jeg kan være med i toppen. Og holde meg unna uhell, sier Klæbo.

– Han var rasshøl der

Finaleheatet kunne derimot sett ganske annerledes ut, for TV2s kommentatorer mente Pellegrino burde vært diskvalifisert. På oppløpssiden i semifinaleheat to gikk Sondre Turvoll Fossli i bakken etter å ha blitt hektet av italieneren.

Hovedpersonen selv var heller ikke i tvil om at det burde vært tre nordmenn i finalen.

– Jeg ligger jo foran han, så han burde bli diska. Han var rasshøl der. Uansett kommer det nok ikke til å skje noe, for de tør ikke å diske de beste, sa en tydelig frustrert Fossli etter heatet.

Mistet skien i semifinalen

På kvinnesiden gikk det derimot dårligere sett med norske øyne. Maiken Caspersen Falla røk ut allerede i kvartfinalen, det samme gjorde Kathrine Rolsted Harsem. Dermed ble det opp til Ingvild Flugstad Østberg og Udnes Weng-søstrene Tiril og Lotta i semifinalene.

World Cup i Langrenn på Beitostølen 2018

MISTET SKIEN: Tiril Udnes Weng mistet den ene skien i den siste bakken.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingen av de tre maktet å komme seg til finaleheatet, men spesielt Tiril Udnes Weng har grunn til å føle seg snytt.

Etter å ha gått et kjempeløp var hun på vei opp siste bakke da skien plutselig løsnet. Dermed var hun helt ute av kampen om en finaleplass.

– Jeg har aldri opplevd det før, og det skjer én av en million ganger. Jeg blir så irritert. Det er ikke hver dag jeg går til en semifinale. Jeg liker å tro at jeg kunne gått til finalen, sier Udnes Weng.

Det var Stina Nilsson som vant sprinten for kvinnene.

Siste nytt

 • Ødegaard herjet igjen

  Martin Ødegaard storspilte for Vitesse i den nederlandske europaligakvalifiseringen tirsdag kveld. Nordmannen vartet opp med både scoring og to målgivende og var sterkt delaktig i at Vitesse tok seg videre etter 3-1 (4-3 sammenlagt) mot Groeningen. I finalen venter Utrecht.

  ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • OL-sølvvinner tatt for doping

  Eunice Jepkirui Kirwa (35) er suspendert etter en positiv dopingprøve med spor av stoffet EPO. Hun tok sølv på maraton i OL i 2016. Der konkurrerte hun for Bahrain, men hun er opprinnelig fra Kenya.

  2016 Rio Olympics - Athletics - Women's Marathon - Sambodromo - Rio de Janeiro, Brazil
  Foto: Pool / Reuters
 • Cech blir sportsdirektør i Chelsea

  Keeperveteranen Petr Cech returnerer til Chelsea i en nyopprettet rolle som sportsdirektør fra sommeren. Det melder Sky Sports. Arsenal avslutter sesongen mot nettopp Chelsea i finalen av europaligaen. Den spilles onsdag neste uke.

  Petr Cech
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal