Klæbo raste i målområdet etter kjempetabbe: – Jeg håper ikke dere fikk det på film

Johannes Høsflot Klæbo rotet bort seieren da han stoppet opp i spurten. Etter målgang lot han frustrasjonen gå ut over en palle.

Johannes Høsflot Klæbo skadet fingeren i frustrasjon etter tabben i sprintfinalen.

Johannes Høsflot Klæbo skadet fingeren i frustrasjon etter tabben i sprintfinalen.

I bilder som NRK snappet opp etter målgang koker det over for Johannes Høsflot Klæbo. 22-åringen lot en palle smake frustrasjonen etter at han rotet bort seieren på målstreken.

– Jeg liker ikke å tape skirenn, og hvert fall ikke på den måten der.

Men det gikk en kule varmt der?

– Ja, jeg håper ikke dere fikk det på film.

– Jo da, vi har det på film.

– Ja, man har lyst til å være for seg selv, og man har lyst til å slå noe. Da gikk det utover en palle som stod der, forteller Klæbo.

– Hva er det han driver med?

Inn på oppløpet stod det, som så mange ganger før, mellom Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo, men nordmannen hadde et par meter å gå på. Han snudde seg til venstre, og så ingen bak seg.

Da stoppet Klæbo opp for å feire det han trodde var en enkel seier. Men bak høyre skulder lurte Bolsjunov. Russeren fortsatte å spurte, og snappet seieren foran en overrasket Klæbo.

– Hva er det han driver med inne på oppløpet der? spurte NRKs kommentator Jann Post.

Johannes Høsflot Klæbo ser seg feil vei og mister seieren på sprinten.

Johannes Høsflot Klæbo ser seg feil vei og mister seieren på sprinten.

Etter løpet la Klæbo seg paddeflat.

– Det er en juniorfeil. Det er ikke annet å si. Men det er bedre at det kommer her, og ikke i et mesterskap. Jeg tror jeg hadde vunnet hvis jeg hadde gått helt til mål, men det får vi aldri vite.

– Får du sove i natt?

– Jeg vet ikke helt. Jeg har litt vondt i en finger, så vi får se, sier Klæbo.

– Det er bare tull

Etter målgang stormet unggutten gjennom pressesonen, uten å snakke med noen, før han returnerte etter premieseremonien.

– Jeg blir bare forbanna, og har lyst til å være for meg selv. Det var urutinert, og så får man prøve igjen i morgen.

Lagkameratene var ikke nådige i dommen av 22-åringens manøver.

– Han får kanskje litt som fortjent, det begynner å bli litt vel mange sånne. Han liker å være litt cocky så han fikk smake litt på sine egne erfaringer, sier Emil Iversen.

– Det her er en solid lærepenge. Det der er bare tull. Det må ikke skje flere ganger, sier landslagssjef Arild Monsen.

Han forteller at Klæbo var skuffet etter feilen.

– Vi jubler ikke før vi har sikret oss seieren. Det er en lærepenge, og jeg håper den er så viktig at det aldri skjer igjen. Jeg sa til han at jeg kom til å si dette til media, og han var helt enig, forteller Monsen.

I finalen hadde Norge fire representanter. I tillegg til Klæbo var Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Sondre Turvoll Fossli med. Brandsdal snappet tredjeplassen i finalen, mens Iversen havnet på fjerdeplass. Fossli endte sist i finalen.

Siste nytt

 • 82-5. Er det håndballrekord?

  Det er ikke bare i Europa det spilles håndballmesterskap for tiden. Det aller første i Sør-Amerika startet i dag og Argentina leverte noe av en verdensrekord da Bolivia ble slått 82-7. Ved pause sto det 42-5!

 • City sleit seg til siger

  Sergio Agüero scora fire minutt etter at han blei bytta inn og sikra Manchester City 1-0 borte mot Sheffield United. Tidlegare hadde Gabriel Jesus brent straffe for City.

  I botnen tok Aston Villa og Bournemouth viktige sigrar med høvesvis 2-1 over Watford og 3-1 over Brighton. Villas sigersmål kom fem minutt på overtid.

  Newcastle scora to mål på under eitt minutt langt inne i overtida og sikra 2-2 mot Everton. Southampton slo Carystal Palace 2-0 i Londnon.

  I kveldens siste kamp blei det 2-2 mellom Chelsea og Arsenal, etter at Arsenal utlikna to gonger.

  Sergio Agüero
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Sesongen over for Dominik Paris

  Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under super-G-trening i Kirchberg tirsdag. – Sesongen min er over, dessverre. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk, sa 30-åringen ifølge FIS' nettsted.

  -
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal