Hopp til innhold

Klæbo raste i målområdet etter kjempetabbe: – Jeg håper ikke dere fikk det på film

Johannes Høsflot Klæbo rotet bort seieren da han stoppet opp i spurten. Etter målgang lot han frustrasjonen gå ut over en palle.

Johannes Høsflot Klæbo skadet fingeren i frustrasjon etter tabben i sprintfinalen.

Johannes Høsflot Klæbo skadet fingeren i frustrasjon etter tabben i sprintfinalen.

I bilder som NRK snappet opp etter målgang koker det over for Johannes Høsflot Klæbo. 22-åringen lot en palle smake frustrasjonen etter at han rotet bort seieren på målstreken.

– Jeg liker ikke å tape skirenn, og hvert fall ikke på den måten der.

Men det gikk en kule varmt der?

– Ja, jeg håper ikke dere fikk det på film.

– Jo da, vi har det på film.

– Ja, man har lyst til å være for seg selv, og man har lyst til å slå noe. Da gikk det utover en palle som stod der, forteller Klæbo.

– Hva er det han driver med?

Inn på oppløpet stod det, som så mange ganger før, mellom Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo, men nordmannen hadde et par meter å gå på. Han snudde seg til venstre, og så ingen bak seg.

Da stoppet Klæbo opp for å feire det han trodde var en enkel seier. Men bak høyre skulder lurte Bolsjunov. Russeren fortsatte å spurte, og snappet seieren foran en overrasket Klæbo.

– Hva er det han driver med inne på oppløpet der? spurte NRKs kommentator Jann Post.

Johannes Høsflot Klæbo ser seg feil vei og mister seieren på sprinten.

Johannes Høsflot Klæbo ser seg feil vei og mister seieren på sprinten.

Etter løpet la Klæbo seg paddeflat.

– Det er en juniorfeil. Det er ikke annet å si. Men det er bedre at det kommer her, og ikke i et mesterskap. Jeg tror jeg hadde vunnet hvis jeg hadde gått helt til mål, men det får vi aldri vite.

– Får du sove i natt?

– Jeg vet ikke helt. Jeg har litt vondt i en finger, så vi får se, sier Klæbo.

– Det er bare tull

Etter målgang stormet unggutten gjennom pressesonen, uten å snakke med noen, før han returnerte etter premieseremonien.

– Jeg blir bare forbanna, og har lyst til å være for meg selv. Det var urutinert, og så får man prøve igjen i morgen.

Lagkameratene var ikke nådige i dommen av 22-åringens manøver.

– Han får kanskje litt som fortjent, det begynner å bli litt vel mange sånne. Han liker å være litt cocky så han fikk smake litt på sine egne erfaringer, sier Emil Iversen.

– Det her er en solid lærepenge. Det der er bare tull. Det må ikke skje flere ganger, sier landslagssjef Arild Monsen.

Han forteller at Klæbo var skuffet etter feilen.

– Vi jubler ikke før vi har sikret oss seieren. Det er en lærepenge, og jeg håper den er så viktig at det aldri skjer igjen. Jeg sa til han at jeg kom til å si dette til media, og han var helt enig, forteller Monsen.

I finalen hadde Norge fire representanter. I tillegg til Klæbo var Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Sondre Turvoll Fossli med. Brandsdal snappet tredjeplassen i finalen, mens Iversen havnet på fjerdeplass. Fossli endte sist i finalen.

Siste nytt

 • Supporter tiltalt for overfall på Sheffield United-kapteinen

  En Nottingham Forest-supporter må i retten for å ha skallet ned Sheffield United-kaptein Billy Sharp i tirsdagens kamp i den engelske opprykkskvalifiseringen.

  Forest vant oppgjøret etter straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt og stormet banen. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter. Morgenen etter opplyste politiet om at en mann var pågrepet og mistenkt.

  Torsdag er det klart at den 30 år gamle mannen er tiltalt og skal møte i retten i Nottingham senere samme dag, skriver Yorkshire Post. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP
 • Solberg stiller med leiebil i VM-runde

  Sponsorer hjelper Oliver Solberg til start i Rally Portugal. 20-åringen skulle egentlig stå over årets fjerde VM-runde.

  Den svensknorske rallyprofilen fikk før sesongen beskjed fra Hyundai om å dele bil med spanjolen Daniel Sordo i den ypperste VM-klassen. Solberg kjørte de tre første rundene, mens stallkameraten tar over på portugisisk grus.

  Opprinnelig betød det kjørefri for Solberg, men tre av hans sponsorer har steppet inn og leid en Hyundai i20. Det gjør at han likevel kan delta de neste dagene.

  – Jeg er evig takknemlig overfor sponsorene mine som gir meg denne sjansen. I rally betyr erfaring med de forskjellige løpene svært mye, og nå sørger de for at jeg ikke går glipp av denne muligheten i Portugal, sier Solberg i en pressemelding. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • BA: Bayern ønsker seg Brann-sjef Straus

  Bayern München har siktet seg inn på Brann-trener Alexander Straus og vil hente ham til den tyske klubbens kvinnelag, skriver Bergensavisen.

  Jens Scheuer var nylig ferdig som Bayern-trener etter tre år i jobben. Ifølge BA skal Brann ha blitt kontaktet med formål om å få Straus til Tyskland.

  Straus har de siste sesongene ledet Brann-kvinnene til suksess i ligaen. I fjor ble det seriegull og cupfinaletap for Vålerenga.

  – Et lag som opplever suksess har attraktive trenere og spillere, og det er klart at det er interesser rundt dem. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier styreleder for Brann-damene, Pål Hafstad Thorsen, til BA.

  Straus har ikke villet kommentere opplysningene overfor avisen. Brann står med åtte seirer og én uavgjort på de første ni kampene av årets sesong i Toppserien. (NTB)

  Toppserien 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste