Hopp til innhold

Klæbo glemte kula på flyet: – Tror ikke mamma er overrasket

Johannes Høsflot Klæbo er ikke vant med å reise med for mye håndbagasje. Det endte med at han glemte det synlige beviset på at han vant sprintverdenscupen.

Johannes Høsflot Klæbo

TOMMEL NED: Johannes Høsflot Klæbo depper etter at han glemte kula på flyet.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg bruker ikke å være så veldig glemsk, men litt sløv på enkelte ting er jeg nok. Jeg tror ikke mamma er overrasket, sier Johannes Høsflot Klæbo.

På vei hjem fra Montreal glemte Klæbo kula han fikk for sammenlagtseieren i sprintverdenscupen.

– Blir for mye med en sølvkoffert i tillegg

NRK treffer stjerneskuddet på flyplassen i Brussel. Der forklarer han hva som skjedde.

– Det var fint og rolig da jeg våknet. Jeg sov hele turen. Da vi landet tok jeg med meg sekken og for å gå videre. Så kom jeg på da jeg skulle gjennom sikkerhetskontrollen at jeg hadde glemt kula. Den får seg en ekstra natt i Brussel på vei hjem.

– Hva gjorde du da du oppdaget at du ikke hadde den?

– Jeg måtte prøve å få tak i den, men det var ikke så mye jeg kunne gjøre. Den kommer til rette om ikke så altfor lenge tenker jeg, forteller Klæbo.

Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla

POSERER: Her poserer Johannes Høsflot Klæbo med kula etter at de to vant verdenscupen i sprint.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sesongens store komet har ikke for vane å dra med seg de største prisene hjem ennå. Vanligvis pleier han å reise litt lettere.

– Jeg er ikke vant med å reise med to håndbagasjer. Jeg er egentlig vant med kun å ha med meg sekk. Når jeg må ha med meg en sølvkoffert i tillegg, blir det for mye, sier Klæbo.

– Klønete

Maiken Caspersens Falla

KULA: Maiken Caspersen Falla husket sammenlagtkula i sprintcupen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Heidi Weng hadde også med seg hjem to kuler. Hun delegerer ansvaret til andre med få med seg kula til Norge. Også Maiken Caspersen Falla fikk med seg hjem kula for sammenlagtseieren i sprintverdenscupen.

– Ja, det er nok lurt det. Nå har jeg delegert det til vaskedamene på flyet, slik at den får seg en ekstra natt her. Den kommer nok helt sikkert til rette, fortsetter Klæbo.

– Hva tenkte du da du innså at du ikke hadde den?

– Det er klønete. Det er ikke så mye å få gjort noe med.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal