Hopp til innhold

Klæbo får spesiallagde rulleski – vil løpe «Klæbo-klyv» på asfalten

TOTEN/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo (22) er i gang med å utvikle en ny type rulleski. De skal gjøre ham enda bedre foran neste års VM-sesong.

Johannes Høsflot Klæbo

I AKSJON: Klæbo er så vidt i gang med rulleskiøktene foran neste års sesong.

Foto: Carl Andreas Wold

– Jeg må ta nye steg og være skjerpet. Det må jeg gjøre hele tiden, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK.

NRK møter langrennskometen på Toten i forbindelse med testing av nye rulleski. Sammen med fabrikanten IDT skal han utvikle en ny type rulleski.

Det blir ett av hans nye våpen i oppladningen til 2018/2019-sesongen, der VM i Seefeld er høydepunktet. Klæbo endret langrennssporten med sine karakteristiske «Klæbo-klyv», og vil gjerne komme med nye knep for å knekke konkurrentene neste sesong.

– Jeg er litt innovativ av natur, og synes det er artig å prøve nye ting. For min del har det vært viktig. Det er like viktig i år å ta nye steg. det blir både på teknikk og utstyr. Det trigger meg, sier Klæbo til NRK.

Johannes Høsflot Klæbo

ROSA: Klæbos Rulleski er rosa. – Det er en fordel at de ser bra ut, sier han.

Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Nye rulleski

Én del av å ta et steg videre er de nye rulleskiene, som foreløpig ikke er helt klare.

– Målet e at vi skal se på det i tiden som kommer. Jeg skal teste å gå med litt dårligere feste. Da kan du ha ordentlig trykk ned mot asfalten. Jeg tror det kan være en bra greie, og der kan det være noe å hente, sier Klæbo.

Det fungerer på skøyteskiene, men foreløpig ikke på klassisk-skiene. Han trenger en sperre, som er ganske lik den som er der i dag. Den må tilpasses, slik at den tåler Klæbos klyv, og han ser nå på muligheten for å utvikle det.

– Det kan hjelpe fordi det blir mer likt det vi gjør på vinteren. Du må gjøre ting så likt som mulig, da trenger jeg ikke vente til vinteren for å trene på det.

– Vi har snakket sammen i lang tid, og er veldig trygge på at vårt felles mål om utvikling vil gi ytterligere fremgang både for Johannes og oss, sier markedssjef i IDT, Morten Iversbakken, til langrenn.com.

– Ikke «blodseriøs» hele tiden

Ellers har 21-åringen en ganske enkel oppskrift på å bli bedre foran neste sesong: Ikke så mye tull og tøys.

– Jeg må ha mer fokus når jeg er ute på langtur. Det går mer på fokus på teknikk og det som skal skje. Der kan jeg ta steg, sier Klæbo.

– Men det er viktig med tull og tøys også. Jeg gjør det her fordi det er artig. Ski er ikke gøy hvis jeg skal være «blodseriøs» hele tiden.

Johannes Høsflot Klæbo

NYE SKI: Johannes Høsflot Klæbo under presentasjonen av de nye skiene.

Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal