Hopp til innhold

Klæbo får spesiallagde rulleski – vil løpe «Klæbo-klyv» på asfalten

TOTEN/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo (22) er i gang med å utvikle en ny type rulleski. De skal gjøre ham enda bedre foran neste års VM-sesong.

Johannes Høsflot Klæbo

I AKSJON: Klæbo er så vidt i gang med rulleskiøktene foran neste års sesong.

Foto: Carl Andreas Wold

– Jeg må ta nye steg og være skjerpet. Det må jeg gjøre hele tiden, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK.

NRK møter langrennskometen på Toten i forbindelse med testing av nye rulleski. Sammen med fabrikanten IDT skal han utvikle en ny type rulleski.

Det blir ett av hans nye våpen i oppladningen til 2018/2019-sesongen, der VM i Seefeld er høydepunktet. Klæbo endret langrennssporten med sine karakteristiske «Klæbo-klyv», og vil gjerne komme med nye knep for å knekke konkurrentene neste sesong.

– Jeg er litt innovativ av natur, og synes det er artig å prøve nye ting. For min del har det vært viktig. Det er like viktig i år å ta nye steg. det blir både på teknikk og utstyr. Det trigger meg, sier Klæbo til NRK.

Johannes Høsflot Klæbo

ROSA: Klæbos Rulleski er rosa. – Det er en fordel at de ser bra ut, sier han.

Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Nye rulleski

Én del av å ta et steg videre er de nye rulleskiene, som foreløpig ikke er helt klare.

– Målet e at vi skal se på det i tiden som kommer. Jeg skal teste å gå med litt dårligere feste. Da kan du ha ordentlig trykk ned mot asfalten. Jeg tror det kan være en bra greie, og der kan det være noe å hente, sier Klæbo.

Det fungerer på skøyteskiene, men foreløpig ikke på klassisk-skiene. Han trenger en sperre, som er ganske lik den som er der i dag. Den må tilpasses, slik at den tåler Klæbos klyv, og han ser nå på muligheten for å utvikle det.

– Det kan hjelpe fordi det blir mer likt det vi gjør på vinteren. Du må gjøre ting så likt som mulig, da trenger jeg ikke vente til vinteren for å trene på det.

– Vi har snakket sammen i lang tid, og er veldig trygge på at vårt felles mål om utvikling vil gi ytterligere fremgang både for Johannes og oss, sier markedssjef i IDT, Morten Iversbakken, til langrenn.com.

– Ikke «blodseriøs» hele tiden

Ellers har 21-åringen en ganske enkel oppskrift på å bli bedre foran neste sesong: Ikke så mye tull og tøys.

– Jeg må ha mer fokus når jeg er ute på langtur. Det går mer på fokus på teknikk og det som skal skje. Der kan jeg ta steg, sier Klæbo.

– Men det er viktig med tull og tøys også. Jeg gjør det her fordi det er artig. Ski er ikke gøy hvis jeg skal være «blodseriøs» hele tiden.

Johannes Høsflot Klæbo

NYE SKI: Johannes Høsflot Klæbo under presentasjonen av de nye skiene.

Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal