NRK Meny
Normal

Klæbo: – Jeg vet ikke om Arild eller morfar er så fornøyd med den fotballspillinga

Hverken morfar Kåre Høsflot eller landslagstrener Arild Monsen er fornøyd med Johannes Høsflot Klæbos karriere for Astor 2 i 6.-divisjon.

Johannes Høsflot Klæbo

FERIE: Johannes Høsflot Klæbo forsøker å gå så lite på ski som mulig.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg vet ikke om Arild Monsen eller morfar er så fornøyd med den fotballspillinga. Jeg spilte fotballkamp i går, og det er skrubbsår på knærne og vondt å gå. De er ikke så «happy» med det, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK.

Han har gjentatte ganger fortalt at han gleder seg til å koble av fra langrenn med fotball. Det er tydeligvis ikke trenerne like happy med.

– Oppførte meg som en gal

Klæbo «rykket ned» fra verdenseliten til 6. divisjon da han ikledde seg Astor 2-drakten søndag, men han virker ikke veldig redd for å bli skadet i dueller, taklinger eller annet.

– Hvis jeg er uheldig, får man kanskje se på det til neste gang. Søsteren min så meg spille kamp i går, og hun spurte hvorfor jeg oppførte meg som jeg var gal. Jeg går ikke rundt og tenker at jeg skal bli skadet, sier Klæbo.

– Holder du litt igjen da? Er du bekymret?

– Nei, jeg føler det ikke sånn selv. Jeg er nok ikke blant dem som holder igjen mest. Hvis du trekker deg i en takling, er det du som får vondt, svarer Klæbo.

Verdenscupvinneren har droppet en del skirenn i det siste for å prioritere ferie. Han har slappet av og tatt livet med to etter at han sikret «kula» i Falun i verdenscupfinalen.

– Jeg kjenner at jeg snart er motivert for å begynne å trene igjen. Så får jeg bare passe på at jeg ikke starter for tidlig. jeg har gått minst mulig på ski, så får jeg begynne igjen når mai går mot slutten, sier Klæbo.

Vidar Løfshus , Finn Hågen Krogh, Petter Northug jr., Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar

SPRINTLANDSLAGET: Finn-Hågen Krogh, Petter Northug, Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo utgjør sprintlandslaget.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Northug: – Spennende

Da starter sesongoppkjøringen mot 2018/2019-sesongen, og da er Klæbo på lag med Petter Northug.

– Motivasjonen min er på å prestere neste vinter, men det er også motiverende å være i treningsgruppa med Johannes. Han har tatt steget de siste to årene, og har gjort ting sin egen vei. Det er spennende, sa Northug på mandagens pressekonferanse.

– Det er umulig å si hvem av oss som er raskest på et oppløp. Det kommer til å bli noen tette dueller på hurtighet på rulleski, sier Klæbo om vinterens superduell.

Klæbo spiller fotball for Astor 2 i 6. divisjon, og søndagens kamp var hans sesongdebut. Da vant Astor 2 5–1 borte mot Trondheim Internasjonal Fotballklubb. Klæbo & co. står nå med to seirer på to kamper, og leder 6.-divisjonsavdelingen.

Se Johannes Høsflot Klæbos utrolige scoring.

ØNSKEREPRISE: Johannes Høsflot Klæbo viste fotballkunster i fjor.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag