NRK Meny
Normal

Klæbo: – Jeg vet ikke om Arild eller morfar er så fornøyd med den fotballspillinga

Hverken morfar Kåre Høsflot eller landslagstrener Arild Monsen er fornøyd med Johannes Høsflot Klæbos karriere for Astor 2 i 6.-divisjon.

Johannes Høsflot Klæbo

FERIE: Johannes Høsflot Klæbo forsøker å gå så lite på ski som mulig.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg vet ikke om Arild Monsen eller morfar er så fornøyd med den fotballspillinga. Jeg spilte fotballkamp i går, og det er skrubbsår på knærne og vondt å gå. De er ikke så «happy» med det, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK.

Han har gjentatte ganger fortalt at han gleder seg til å koble av fra langrenn med fotball. Det er tydeligvis ikke trenerne like happy med.

– Oppførte meg som en gal

Klæbo «rykket ned» fra verdenseliten til 6. divisjon da han ikledde seg Astor 2-drakten søndag, men han virker ikke veldig redd for å bli skadet i dueller, taklinger eller annet.

– Hvis jeg er uheldig, får man kanskje se på det til neste gang. Søsteren min så meg spille kamp i går, og hun spurte hvorfor jeg oppførte meg som jeg var gal. Jeg går ikke rundt og tenker at jeg skal bli skadet, sier Klæbo.

– Holder du litt igjen da? Er du bekymret?

– Nei, jeg føler det ikke sånn selv. Jeg er nok ikke blant dem som holder igjen mest. Hvis du trekker deg i en takling, er det du som får vondt, svarer Klæbo.

Verdenscupvinneren har droppet en del skirenn i det siste for å prioritere ferie. Han har slappet av og tatt livet med to etter at han sikret «kula» i Falun i verdenscupfinalen.

– Jeg kjenner at jeg snart er motivert for å begynne å trene igjen. Så får jeg bare passe på at jeg ikke starter for tidlig. jeg har gått minst mulig på ski, så får jeg begynne igjen når mai går mot slutten, sier Klæbo.

Vidar Løfshus , Finn Hågen Krogh, Petter Northug jr., Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar

SPRINTLANDSLAGET: Finn-Hågen Krogh, Petter Northug, Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo utgjør sprintlandslaget.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Northug: – Spennende

Da starter sesongoppkjøringen mot 2018/2019-sesongen, og da er Klæbo på lag med Petter Northug.

– Motivasjonen min er på å prestere neste vinter, men det er også motiverende å være i treningsgruppa med Johannes. Han har tatt steget de siste to årene, og har gjort ting sin egen vei. Det er spennende, sa Northug på mandagens pressekonferanse.

– Det er umulig å si hvem av oss som er raskest på et oppløp. Det kommer til å bli noen tette dueller på hurtighet på rulleski, sier Klæbo om vinterens superduell.

Klæbo spiller fotball for Astor 2 i 6. divisjon, og søndagens kamp var hans sesongdebut. Da vant Astor 2 5–1 borte mot Trondheim Internasjonal Fotballklubb. Klæbo & co. står nå med to seirer på to kamper, og leder 6.-divisjonsavdelingen.

Se Johannes Høsflot Klæbos utrolige scoring.

ØNSKEREPRISE: Johannes Høsflot Klæbo viste fotballkunster i fjor.

Siste nytt

 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal