Klæbo: – Jeg vet ikke om Arild eller morfar er så fornøyd med den fotballspillinga

Hverken morfar Kåre Høsflot eller landslagstrener Arild Monsen er fornøyd med Johannes Høsflot Klæbos karriere for Astor 2 i 6.-divisjon.

Johannes Høsflot Klæbo

FERIE: Johannes Høsflot Klæbo forsøker å gå så lite på ski som mulig.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg vet ikke om Arild Monsen eller morfar er så fornøyd med den fotballspillinga. Jeg spilte fotballkamp i går, og det er skrubbsår på knærne og vondt å gå. De er ikke så «happy» med det, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK.

Han har gjentatte ganger fortalt at han gleder seg til å koble av fra langrenn med fotball. Det er tydeligvis ikke trenerne like happy med.

– Oppførte meg som en gal

Klæbo «rykket ned» fra verdenseliten til 6. divisjon da han ikledde seg Astor 2-drakten søndag, men han virker ikke veldig redd for å bli skadet i dueller, taklinger eller annet.

– Hvis jeg er uheldig, får man kanskje se på det til neste gang. Søsteren min så meg spille kamp i går, og hun spurte hvorfor jeg oppførte meg som jeg var gal. Jeg går ikke rundt og tenker at jeg skal bli skadet, sier Klæbo.

– Holder du litt igjen da? Er du bekymret?

– Nei, jeg føler det ikke sånn selv. Jeg er nok ikke blant dem som holder igjen mest. Hvis du trekker deg i en takling, er det du som får vondt, svarer Klæbo.

Verdenscupvinneren har droppet en del skirenn i det siste for å prioritere ferie. Han har slappet av og tatt livet med to etter at han sikret «kula» i Falun i verdenscupfinalen.

– Jeg kjenner at jeg snart er motivert for å begynne å trene igjen. Så får jeg bare passe på at jeg ikke starter for tidlig. jeg har gått minst mulig på ski, så får jeg begynne igjen når mai går mot slutten, sier Klæbo.

Vidar Løfshus , Finn Hågen Krogh, Petter Northug jr., Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar

SPRINTLANDSLAGET: Finn-Hågen Krogh, Petter Northug, Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo utgjør sprintlandslaget.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Northug: – Spennende

Da starter sesongoppkjøringen mot 2018/2019-sesongen, og da er Klæbo på lag med Petter Northug.

– Motivasjonen min er på å prestere neste vinter, men det er også motiverende å være i treningsgruppa med Johannes. Han har tatt steget de siste to årene, og har gjort ting sin egen vei. Det er spennende, sa Northug på mandagens pressekonferanse.

– Det er umulig å si hvem av oss som er raskest på et oppløp. Det kommer til å bli noen tette dueller på hurtighet på rulleski, sier Klæbo om vinterens superduell.

Klæbo spiller fotball for Astor 2 i 6. divisjon, og søndagens kamp var hans sesongdebut. Da vant Astor 2 5–1 borte mot Trondheim Internasjonal Fotballklubb. Klæbo & co. står nå med to seirer på to kamper, og leder 6.-divisjonsavdelingen.

Se Johannes Høsflot Klæbos utrolige scoring.

ØNSKEREPRISE: Johannes Høsflot Klæbo viste fotballkunster i fjor.

Siste nytt

 • Tønnesen med nytt brudd

  Kent Robin Tønnesen, som sto over VM i håndball med brukket finger tidligere i år, har fått et nytt brudd. Denne gangen i høyrehånden. Skaden fikk han på trening.

  – Jeg har aldri brukket noe før i mitt liv. Nå skjer det to ganger på tre måneder, det er ganske spesielt, sier han.

  Tønnesen håper å være klar til å spille igjen i løpet av et par måneder.

  Tønnesen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal