NRK Meny
Normal

– Northug som kan komme inn i 20 sekunder og late som han gjør en forskjell

Tirsdag kveld bytter langrennslandslaget ut langrennsski med hockeyutstyr. Der møter de jenter helt ned i 12-årsalderen.

Langrennsgutta møter hockeydamer

PROFILER: Petter Northug (fra venstre), Emil Iversen, Didrik Tønseth, Johannes Høsflot Klæbo og Niklas Dyrhaug.

Foto: Privat

– Det er mange som synes det er morsomt med ishockey, og når verdenscupen er ferdig er man lei av ski. Det er greit å holde seg i form og vi har mye tid på dagtid. Da er det ledig istid, sier Tønseth, som er lagets primus motor.

Tønseth har blant annet endret Instagram-bio til «eier av Byåsen XCbroilers @xcbroilers». Han skal selv i aksjon når Byåsen XC Broilers møter damelaget Wing i kveld. Det kan bli en severdig opplevelse.

– Vi stiller jo med jenter ned i aldersgruppa på 12 år, så at dem får en stor oppgave mot fullvoksne menn er det ingen tvil om. De er større og sterkere, så vi må utnytte oss av at jentene har mer erfaring på skøyter og med det å spille ishockey, sier lagets trener Kjetil Bauck til NRK.

Laster Instagram-innhold

– Kan late som han gjør en forskjell

Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo stilte opp på lagbildet, men er ikke med i kveldens kamp. «Broilers» mønstrer likevel et knallsterkt mannskap til kveldens kamp mot Wing. Didrik Tønseth, Emil Iversen, Tomas Northug, og Andrew Musgrave er blant dem som skal ta på seg den gule og sorte drakten.

– Emil Iversen er den beste, foreløpig. Han har god erfaring på å spille spillet, sier Didrik Tønseth.

Laster Instagram-innhold

Den ferske landslagstreneren Eirik Myhr Nossum har sett lagbildet, men ble ikke veldig redd av å se kvintetten i gult og sort.

– Johannes er jo programhelt, men er for «spjælet» til å gjøre noe på isen. Niklas har jo bare en hånd, så han er eventuelt å bare sette i mål. Emil har vært på ferie i Spania, så han tror jeg ikke har noe. Så er det Petter som kan komme inn i 20 sekunder å late som han gjør en forskjell. Jeg tror laget må sette sin lit til Tønseth, sier Nossum med et smil om munnen.

Tror du de får bank i kveld?

– Jeg er ganske sikker på at de får bank i kveld.

– De er livsfarlige

For Kjetil Bauck er det vanskelig å se for seg hva han møter. Herrene har vist seg sterke med ski på beina, men er ubeskrevne blad med kølle og puck.

– Hvem frykter du mest?

– Nå har jeg ikke fått sett dem før, men dem er jo konkurransemennesker. De er jo alle livsfarlige. Jeg kan jo se for meg at Didrik Tønseth er en kvass spiller i og med at han har gått i bresjen for dette.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal