Pellegrino refset Rosenborg – nå legger han seg flat: – Ikke min sak

Amahl Pellegrino viste ingen nåde etter seieren mot Rosenborg og mente trønderne alltid skylder på andre ting enn seg selv. En snau time etter uttalelsene legger han seg flat.

Eliteserien 2023: Bodø / Glimt - Rosenborg

ANGRER: Pellegrino legger seg «langflat» for uttalelsene han kom med etter kamp.

Pellegrino gikk nemlig knallhardt ut mot Rosenborg etter at Glimt slo trønderne 3-2 på Aspmyra.

– Det er deilig å sette skapet på plass og vise hvordan man skal spille ordentlig fotball. Ikke det derre måk og mæl-greiene der, sa Pellegrino blant annet til TV 2 like etter kampen.

Men kort tid etter tiraden legger han seg flat.

– Det er ingenting annet enn å legge seg langflat for de pinlige kommentarene mine rett etter kampslutt, så alt som blir sagt imot meg tar jeg! Så beklager så masse til Rosenborg og alle som bryr seg om klubben! Ikke min sak og kommentere noe som helst, masse lykke til videre!, skriver Pellegrino på Twitter.

Dermed fikk pipa plutselig en ganske så annen lyd enn like etter kampslutt.

Eliteserien fotball 2023: Rosenborg - Brann (0-2).

– Legger skylda på alt det andre

Både eksperter og supportere har stemplet Rosenborg som et lag i krise etter en vond start på sesongen. Og etter en hard batalje på Aspmyra var Pellegrino nådeløs mot motstanderen.

– Når man analyser den kampen her så er det Rosenborg sin skyld at de slipper inn tre mål og de er egentlig klart best. Det er vel sånn tankegangen deres er. Vi kan ikke si så mye. Vi gjør en dårlig kamp, sikkert, sa Amahl Pellegrino noe syrlig til TV 2 etter kampen.

– Hva legger du i det? spurte TV 2s reporter.

– Det er sånn de har snakket hele sesongen. De legger skylda på alt det andre, sa Pellegrino.

NY NEDTUR: Ting gikk ikke veien for Rekdal og co. denne gangen heller.

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal brukte ikke mange kaloriene når kanalen konfronterte ham med toppscorerens utspill.

Jeg bruker ikke tid på å svare på påstander fra andre lag, de får konsentrere seg om egne ting, sa Rekdal til TV 2.

– Ekstremt rotete

For Glimt-treneren virker det som kampen opplevdes mer kaotisk enn for Pellegrino:

Det er en av de mest rotete kampene jeg har vært med på. Vi lar oss stresse opp, vi klarer ikke lese kampbildet. Det blir en ekstremt rotete fotballkamp, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2.

For spesielt de siste minuttene av kampen ble dramatiske, da først Per Ciljan Skjelbred ble utvist for å sette knottene i ankelen på Fredrik Bjørkan, før også Marius Lode fikk sitt andre gule og tidlig dusj få minutter senere.

Ingen av lagene klarte å utnytte de kaotiske sluttminuttene i form av mål, men tabelltopp Glimt tettet igjen bak og sørget likevel for tre nye poeng på Aspmyra.

– Jeg er skuffet over at vi slipper inn tre mål, for det er billige baklengs. De har noen forsøk i stanga og så videre, men de har veldig få sjanser. Vi har to enorme på 1-1. Scorer vi der er det 1-2 og da ville vi vært i en veldig god situasjon ettersom Glimt slet med å skape noe på oss, sier Rekdal til NRK.

PÅ TOPP: Hugo Vetlesen feirer scoring sammen med Faris Pemi.

Rekdal overrasket med 16-åring

Før kampen var det historisk høy odds for Rosenborg-seier, og den så ikke ut til å bli særlig lavere da Glimt gikk opp i føringen etter bare syv minutter. Faris Pemi holdt hodet kaldt alene med André Hansen og sendte ballen rolig forbi Rosenborg-keeperen.

Likevel – Rosenborg sluknet ikke av den grunn.

Drøye tre minutter senere kom en 16-åring til gjestenes unnsetning. Sverre Nypan spilte sin første kamp fra start for Rosenborg i Eliteserien, og da han fikk innlegget fra Edvard Tagseth kunne han bare løpe inn utligningen.

FØRSTE SCORING: Sverre Nypan scoret sitt første mål for Rosenborg i sin første kamp fra start.

Overraskelsen fra Kjetil Rekdal. Ingen av spissene har scoret denne sesongen, så kommer Nypan inn og får sjansen og bruker 12 minutter på å utligne på Aspmyra mot selveste Bodø/Glimt, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter scoringen.

Scoringen gjorde 16 år gamle Nypan til tidenes yngste målscorer i Rosenborg.

Jeg fikk nettopp høre det for første gang. Det var jeg egentlig ikke klar over da jeg scoret, men det er artig det selvfølgelig, sier Nypan til NRK.

Svarte umiddelbart

Like før pause var det mye som skjedde i motsatt boks. Først var Glimt centimetere fra scoring da Hugo Vetlesen styrte ballen mot mål med hodet. Den gikk først i stolpen og så inn mot mållinjen, men Markus Henriksen fikk sparket unna og avverget scoring med et nødskrik.

VAR måtte til for å sjekke om ballen var over linja og konkluderte med at det ikke var mål. Men NRKs fotograf på Aspmyra fanget et bilde som sår tvil om det var riktig avgjørelse:

VAR-situasjon i Glimt-Rosenborg

OVER LINJA?: På bildet til NRKs fotograf kan det se ut til at ballen er over mållinja.

Men scoring ble det uansett før pause. Igjen var det Vetlesen som var på ball og sørget for at hjemmefansen kunne juble for ledelse inn i pausen.

Også etter hvilen gikk Glimt ut i høygir, men det ble bare nesten før Rosenborg igjen utlignet. Kristall Ingason var iskald da han tok seg god tid før han tuppet ballen i mål for trønderne.

Gleden varte likevel ikke lenge for de tilreisende, for Glimt svarte nesten umiddelbart på scoringen.

To minutter etter RBK-scoringen fikk Joel Mvuka muligheten for hjemmelaget. Glimt-spilleren kriget seg gjennom Rosenborg-forsvaret og satte ballen i åpent mål til 3–2 for de gulkledde.

• Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

– Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

– Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

Lucas Braathen
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

«Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

Japan F1 GP Auto Racing
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

– Nok er nok, avslutter han med.

Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)