Hopp til innhold

Rekdal: – Det bør tas et skikkelig oppgjør i Vålerenga

Kjetil Rekdal mener Vålerenga har hatt en fiasko-sesong. Ronny Deila erkjenner at mye må rettes på.

Ole Gunnar Solskjær smiler mens Vålerenga trener Ronny Deila

IKKE FORNØYD: Ronny Deila har slitt med poengfangsten de to siste kampene. Her etter tapet mot Molde søndag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter 0-2-tapet mot Sandefjord fredag var Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal svært kritisk. Da fyrte den tidligere VIF-treneren løs mot gamleklubben.

– De må se litt å hva de holder på med. I dag var det meget svakt. De hadde en god periode i sommer, men nå er det tilbake til gamle synder. Da de hadde troen på nedrykk ga de gass en periode, sa Rekdal på Max, og slo fast:

– Det bør tas et skikkelig oppgjør i Vålerenga.

Låste garderoben

Så dårlig var stemningen at Ronny Deila låste garderobedøren. Hverken Vålerenga-treneren eller spillere kom ut før en halvtime etter kampslutt.

Rekdal

KRITISK: Tidligere Vålerenga-trener og nå Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Garderobedøra er låst for tiende gang i år. De snakker om en god høst, men nå har de tatt 14 poeng på 13 kamper. Det er nedrykksform. De skal være glade for at de sto med 22 poeng etter vårsesongen, sier Rekdal til Max.

Da Deila omsider kom ut erkjente han at dette ikke er godt nok.

– Vi har vært opp og ned denne sesongen. Det har vært noen grusomme resultater og grusomme kamper. Vi må bli mer stabile. Vi må jobbe som bare det på trening og resten av sesongen for å gjøre oss klare til neste sesong, sier Deila.

Blant spillerne som er hentet denne sesongen er Fitim Azemi, Bård Finne, Daniel Berntsen, Abdi Ibrahim og Adam Larsen Kwarasey. Ingen av de fem har imponert nevneverdig i VIF-drakten.

– Sesongen er en fiasko

Med to kamper igjen er Vålerenga nummer åtte, men Oslo-klubben kan ramle flere plasseringer i løpet av helgen.

– Vi kan ikke ha sesonger som dette. Vi må reise oss, sier Christian Grindheim, som også stempler kampen mot Sandefjord som «trist».

– Totalt sett er sesongen en fiasko. Dette har jeg sagt mange ganger, men når du ser hvor mye de har investert, er det ikke godt nok, sier Rekdal.

Ronny Deila mente måten VIF tapte på i Sandefjord er pinlig, og krever endringer foran 2018-sesongen. To kamper gjenstår av årets sesong for den tidligere Celtic- og Strømsgodset-treneren.

– Folk må gå i seg sjøl og ta mer ansvar. Vi kan ikke holde på sånn, da blir det ikke mye resultater, konstaterer Deila.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

 • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

  Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

  Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

  Det bekrefter hun overfor NRK.

  Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

  – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

  Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

  Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

  Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

  Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

  PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

  Friidretts-VM 2023: Pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

  Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

  Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

  For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

  – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

  – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

  Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

  Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

  – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

  Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

  55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

  NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

  Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

  Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

  Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

  Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

  Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal