Rekdal: – Det bør tas et skikkelig oppgjør i Vålerenga

Kjetil Rekdal mener Vålerenga har hatt en fiasko-sesong. Ronny Deila erkjenner at mye må rettes på.

Ole Gunnar Solskjær smiler mens Vålerenga trener Ronny Deila

IKKE FORNØYD: Ronny Deila har slitt med poengfangsten de to siste kampene. Her etter tapet mot Molde søndag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter 0-2-tapet mot Sandefjord fredag var Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal svært kritisk. Da fyrte den tidligere VIF-treneren løs mot gamleklubben.

– De må se litt å hva de holder på med. I dag var det meget svakt. De hadde en god periode i sommer, men nå er det tilbake til gamle synder. Da de hadde troen på nedrykk ga de gass en periode, sa Rekdal på Max, og slo fast:

– Det bør tas et skikkelig oppgjør i Vålerenga.

Låste garderoben

Så dårlig var stemningen at Ronny Deila låste garderobedøren. Hverken Vålerenga-treneren eller spillere kom ut før en halvtime etter kampslutt.

Rekdal

KRITISK: Tidligere Vålerenga-trener og nå Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Garderobedøra er låst for tiende gang i år. De snakker om en god høst, men nå har de tatt 14 poeng på 13 kamper. Det er nedrykksform. De skal være glade for at de sto med 22 poeng etter vårsesongen, sier Rekdal til Max.

Da Deila omsider kom ut erkjente han at dette ikke er godt nok.

– Vi har vært opp og ned denne sesongen. Det har vært noen grusomme resultater og grusomme kamper. Vi må bli mer stabile. Vi må jobbe som bare det på trening og resten av sesongen for å gjøre oss klare til neste sesong, sier Deila.

Blant spillerne som er hentet denne sesongen er Fitim Azemi, Bård Finne, Daniel Berntsen, Abdi Ibrahim og Adam Larsen Kwarasey. Ingen av de fem har imponert nevneverdig i VIF-drakten.

– Sesongen er en fiasko

Med to kamper igjen er Vålerenga nummer åtte, men Oslo-klubben kan ramle flere plasseringer i løpet av helgen.

– Vi kan ikke ha sesonger som dette. Vi må reise oss, sier Christian Grindheim, som også stempler kampen mot Sandefjord som «trist».

– Totalt sett er sesongen en fiasko. Dette har jeg sagt mange ganger, men når du ser hvor mye de har investert, er det ikke godt nok, sier Rekdal.

Ronny Deila mente måten VIF tapte på i Sandefjord er pinlig, og krever endringer foran 2018-sesongen. To kamper gjenstår av årets sesong for den tidligere Celtic- og Strømsgodset-treneren.

– Folk må gå i seg sjøl og ta mer ansvar. Vi kan ikke holde på sånn, da blir det ikke mye resultater, konstaterer Deila.

Siste nytt

 • Liverpool tapte mot Atletico Madrid

  Liverpool tapte den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag kveld.

  Hjemmelagets Saúl Ñíguez scoret etter et hjørnespark allerede etter fire minutter.

  Målet ble kampens eneste, til tross for at Liverpool presset voldsomt mot slutten. De fikk også et mål korrekt annullert for offside.

  Dermed vant Atletico 1-0. Returoppgjøret spilles på Anfield 11. mars.

  Vi fulgte kampen her.

 • Klæbo parkerte konkurrentene

  Johannes Høsflot Klæbo parkerte all motstand med et monsterrykk da han vant tirsdagens sprint i Åre. Federico Pellegrino ble nummer to, mens Renaud Jay endte på 3.-plass. Ski Tour-leder Pål Golberg ble nummer fire, mens Erik Valnes endte sist.

  Ski Tour 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Johaug vant sin første sprint

  Therese Johaug tok sin første verdenscupseier i sprint da hun var suveren opp alpinbakken i Åre. Johaug vant foran Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og økte dermed også sammenlagtledelsen i Ski Tour.

  Therese Johaug vant sin første sprint i verdenscupen da hun knuste konkurrentene i Åre
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal