Rekdal: – Det bør tas et skikkelig oppgjør i Vålerenga

Kjetil Rekdal mener Vålerenga har hatt en fiasko-sesong. Ronny Deila erkjenner at mye må rettes på.

Ole Gunnar Solskjær smiler mens Vålerenga trener Ronny Deila

IKKE FORNØYD: Ronny Deila har slitt med poengfangsten de to siste kampene. Her etter tapet mot Molde søndag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter 0-2-tapet mot Sandefjord fredag var Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal svært kritisk. Da fyrte den tidligere VIF-treneren løs mot gamleklubben.

– De må se litt å hva de holder på med. I dag var det meget svakt. De hadde en god periode i sommer, men nå er det tilbake til gamle synder. Da de hadde troen på nedrykk ga de gass en periode, sa Rekdal på Max, og slo fast:

– Det bør tas et skikkelig oppgjør i Vålerenga.

Låste garderoben

Så dårlig var stemningen at Ronny Deila låste garderobedøren. Hverken Vålerenga-treneren eller spillere kom ut før en halvtime etter kampslutt.

Rekdal

KRITISK: Tidligere Vålerenga-trener og nå Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Garderobedøra er låst for tiende gang i år. De snakker om en god høst, men nå har de tatt 14 poeng på 13 kamper. Det er nedrykksform. De skal være glade for at de sto med 22 poeng etter vårsesongen, sier Rekdal til Max.

Da Deila omsider kom ut erkjente han at dette ikke er godt nok.

– Vi har vært opp og ned denne sesongen. Det har vært noen grusomme resultater og grusomme kamper. Vi må bli mer stabile. Vi må jobbe som bare det på trening og resten av sesongen for å gjøre oss klare til neste sesong, sier Deila.

Blant spillerne som er hentet denne sesongen er Fitim Azemi, Bård Finne, Daniel Berntsen, Abdi Ibrahim og Adam Larsen Kwarasey. Ingen av de fem har imponert nevneverdig i VIF-drakten.

– Sesongen er en fiasko

Med to kamper igjen er Vålerenga nummer åtte, men Oslo-klubben kan ramle flere plasseringer i løpet av helgen.

– Vi kan ikke ha sesonger som dette. Vi må reise oss, sier Christian Grindheim, som også stempler kampen mot Sandefjord som «trist».

– Totalt sett er sesongen en fiasko. Dette har jeg sagt mange ganger, men når du ser hvor mye de har investert, er det ikke godt nok, sier Rekdal.

Ronny Deila mente måten VIF tapte på i Sandefjord er pinlig, og krever endringer foran 2018-sesongen. To kamper gjenstår av årets sesong for den tidligere Celtic- og Strømsgodset-treneren.

– Folk må gå i seg sjøl og ta mer ansvar. Vi kan ikke holde på sånn, da blir det ikke mye resultater, konstaterer Deila.

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Takling

Kristiansund-treneren raser etter takling: – Det går ikke an

Mjøndalen, som ikke hadde vunnet på 13 kamper, måtte vinne mot medaljekandidat Kristiansund for å holde liv i håpet om å unngå nedrykk fra Eliteserien. Men Christian Michelsen mener Mjøndalen-spiller burde fått rødt kort.

Siste nytt

 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Bayern-flause i den tyske cupen

  Et toppet Bayern München gikk onsdag kveld på en skikkelig smell i andre runde av den tyske cupen.

  Borte mot Borussia Mönchengladbach endte det med et utrolig 0-5-tap på Borussia-Park.

  To mål av Ramy Bensebaini, to mål av Breel Embolo og ett av Kouadio Koné sørget for seieren.

  Bayerns prestasjon vekker oppsikt verden over. Bayern stilte med sitt tilnærmet beste lag, men den tyske serielederen kollapset totalt foran øynene på lamslåtte tilskuere.

  dmvrr2IWgSs
  Foto: INA FASSBENDER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal