Hopp til innhold

Rekdal: – Det bør tas et skikkelig oppgjør i Vålerenga

Kjetil Rekdal mener Vålerenga har hatt en fiasko-sesong. Ronny Deila erkjenner at mye må rettes på.

Ole Gunnar Solskjær smiler mens Vålerenga trener Ronny Deila

IKKE FORNØYD: Ronny Deila har slitt med poengfangsten de to siste kampene. Her etter tapet mot Molde søndag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter 0-2-tapet mot Sandefjord fredag var Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal svært kritisk. Da fyrte den tidligere VIF-treneren løs mot gamleklubben.

– De må se litt å hva de holder på med. I dag var det meget svakt. De hadde en god periode i sommer, men nå er det tilbake til gamle synder. Da de hadde troen på nedrykk ga de gass en periode, sa Rekdal på Max, og slo fast:

– Det bør tas et skikkelig oppgjør i Vålerenga.

Låste garderoben

Så dårlig var stemningen at Ronny Deila låste garderobedøren. Hverken Vålerenga-treneren eller spillere kom ut før en halvtime etter kampslutt.

Rekdal

KRITISK: Tidligere Vålerenga-trener og nå Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Garderobedøra er låst for tiende gang i år. De snakker om en god høst, men nå har de tatt 14 poeng på 13 kamper. Det er nedrykksform. De skal være glade for at de sto med 22 poeng etter vårsesongen, sier Rekdal til Max.

Da Deila omsider kom ut erkjente han at dette ikke er godt nok.

– Vi har vært opp og ned denne sesongen. Det har vært noen grusomme resultater og grusomme kamper. Vi må bli mer stabile. Vi må jobbe som bare det på trening og resten av sesongen for å gjøre oss klare til neste sesong, sier Deila.

Blant spillerne som er hentet denne sesongen er Fitim Azemi, Bård Finne, Daniel Berntsen, Abdi Ibrahim og Adam Larsen Kwarasey. Ingen av de fem har imponert nevneverdig i VIF-drakten.

– Sesongen er en fiasko

Med to kamper igjen er Vålerenga nummer åtte, men Oslo-klubben kan ramle flere plasseringer i løpet av helgen.

– Vi kan ikke ha sesonger som dette. Vi må reise oss, sier Christian Grindheim, som også stempler kampen mot Sandefjord som «trist».

– Totalt sett er sesongen en fiasko. Dette har jeg sagt mange ganger, men når du ser hvor mye de har investert, er det ikke godt nok, sier Rekdal.

Ronny Deila mente måten VIF tapte på i Sandefjord er pinlig, og krever endringer foran 2018-sesongen. To kamper gjenstår av årets sesong for den tidligere Celtic- og Strømsgodset-treneren.

– Folk må gå i seg sjøl og ta mer ansvar. Vi kan ikke holde på sånn, da blir det ikke mye resultater, konstaterer Deila.

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Strand Larsen scoret i Celta-seier

  Jørgen Strand Larsen gjorde 1-0-målet da Celta slo Betis 4-3 borte i spansk La Liga lørdag kveld.

  Scoringen til den norske landslagsspissen kom etter bare seks spilte minutter av 1. omgang. Senere snudde hjemmelaget til 2-1 før Celta reduserte til 2-2 til pause etter at Strand Larsen hadde assistert ved scoringen.

  Gabriel Veiga gjorde både 2-2 og 3-2 til Celta. Joseph Aidoo la på til 4-2 før Betis reduserte med seks minutter igjen å spille. Hjemmelaget fikk også forsvarsspilleren Luiz Felipe utvist etter 90 spilte minutter.

  Jørgen Strand Larsen har scoret to mål på 16 kamper i årets La Liga-sesong. Han står også med tre assists inkludert den han hadde lørdag kveld. (NTB)

  Fotball, privatlandskamp: Irland - Norge (1-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

  Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

  Oilers har dermed gått på to kjempesmeller de siste kampene. Sist runde røk de 1-5 for Storhamar, og i Oslo gikk det ikke bedre.

  Mika Partanen scoret hele fire mål, mens Rasmus Ahlholm og Andreas Martinsen også tegnet seg på scoringslisten for Vålerenga. Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen sent i første periode, men deretter var gjestene sjanseløse.

  Vålerenga er dermed bare fire poeng bak Oilers, men også Sparta og Storhamar kjemper om tetplassen. Storhamar er to poeng bak Oilers etter 7-0-seier over Grüner. Sparta måtte ha straffeslagskonkurranse for å slå Ringerike 2-1 lørdag.

  Manglerud Stars Steffen Thoresen ble historisk lørdag. Han spilte sin kamp nummer 914 i norsk toppdivisjon da Oslo-laget røk 2-6 for Stjernen. Thoresen passerte Storhamar-ikonet Pål Johnsen på listen over de med flest kamper i eliteserien i ishockey.

  Frisk Asker kjørte over Lillehammer og vant 9-3 på hjemmeis. Mats Frøshaug, Thomas Olsen og Fredrik Bjørndal scoret alle to mål hver.

  K1RAzK5D9Cc
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ruud og Killi tok hver sin seier i slopestyle

  Friskikjørerne Birk Ruud og Sebastian Schjerve sørget for norsk dobbeltseier på herrenes slopestyle i USA. Johanne Killi vant nok en gang i kvinneklassen.

  Triumfen var Ruuds tolvte i verdenscupen. Vinnersummen ble på 94,80, mens Schjerve tok annenplassen med 93,40 poeng. Sveitsiske Andri Ragettli endte som nummer tre med 92,80 poeng. Ruud og Schjerve fikk begge sine beste poengsummer i første forsøk.

  – Det er en fantastisk følelse. Jeg var sliten siden jeg kom rett fra X-games, men jeg greide å komme meg, sa Ruud til arrangøren.

  Ruud har vunnet fire verdenscupkonkurranser denne sesongen. Han har to seirer i slopestyle og to i big air.

  df
  Foto: Privat

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste