Rekdal: – Det bør tas et skikkelig oppgjør i Vålerenga

Kjetil Rekdal mener Vålerenga har hatt en fiasko-sesong. Ronny Deila erkjenner at mye må rettes på.

Ole Gunnar Solskjær smiler mens Vålerenga trener Ronny Deila

IKKE FORNØYD: Ronny Deila har slitt med poengfangsten de to siste kampene. Her etter tapet mot Molde søndag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter 0-2-tapet mot Sandefjord fredag var Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal svært kritisk. Da fyrte den tidligere VIF-treneren løs mot gamleklubben.

– De må se litt å hva de holder på med. I dag var det meget svakt. De hadde en god periode i sommer, men nå er det tilbake til gamle synder. Da de hadde troen på nedrykk ga de gass en periode, sa Rekdal på Max, og slo fast:

– Det bør tas et skikkelig oppgjør i Vålerenga.

Låste garderoben

Så dårlig var stemningen at Ronny Deila låste garderobedøren. Hverken Vålerenga-treneren eller spillere kom ut før en halvtime etter kampslutt.

Rekdal

KRITISK: Tidligere Vålerenga-trener og nå Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Garderobedøra er låst for tiende gang i år. De snakker om en god høst, men nå har de tatt 14 poeng på 13 kamper. Det er nedrykksform. De skal være glade for at de sto med 22 poeng etter vårsesongen, sier Rekdal til Max.

Da Deila omsider kom ut erkjente han at dette ikke er godt nok.

– Vi har vært opp og ned denne sesongen. Det har vært noen grusomme resultater og grusomme kamper. Vi må bli mer stabile. Vi må jobbe som bare det på trening og resten av sesongen for å gjøre oss klare til neste sesong, sier Deila.

Blant spillerne som er hentet denne sesongen er Fitim Azemi, Bård Finne, Daniel Berntsen, Abdi Ibrahim og Adam Larsen Kwarasey. Ingen av de fem har imponert nevneverdig i VIF-drakten.

– Sesongen er en fiasko

Med to kamper igjen er Vålerenga nummer åtte, men Oslo-klubben kan ramle flere plasseringer i løpet av helgen.

– Vi kan ikke ha sesonger som dette. Vi må reise oss, sier Christian Grindheim, som også stempler kampen mot Sandefjord som «trist».

– Totalt sett er sesongen en fiasko. Dette har jeg sagt mange ganger, men når du ser hvor mye de har investert, er det ikke godt nok, sier Rekdal.

Ronny Deila mente måten VIF tapte på i Sandefjord er pinlig, og krever endringer foran 2018-sesongen. To kamper gjenstår av årets sesong for den tidligere Celtic- og Strømsgodset-treneren.

– Folk må gå i seg sjøl og ta mer ansvar. Vi kan ikke holde på sånn, da blir det ikke mye resultater, konstaterer Deila.

Siste nytt

 • Minnesota Wild tapte på straffeslag

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild ble først fullstendig overkjørt av gjestene Anaheim Ducks, men reiste seg på slutten. Likevel tapte de kampen 2-3 på straffe. Mats Zuccarello var 20 minutter og 23 sekunder på isen.

  Mats Zuccarello
  Foto: Tom Olmscheid / AP
 • Gigstad Fauske ut, Breistøl inn

  Helene Gigstad Fauske skiftes ut av den norske VM-troppen i håndball. Inn kommer Kristine Breistøl før møtet med Tyskland onsdag. Det er siste kamp i hovedrunden. Breistøl var en av tre VM-reserver som reiste til Japan for vel tre uker siden.

  Kristine Breistøl
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Ancelotti fikk sparken etter seier

  Napoli kom seg videre i mesterligaen med 4-0 over Genk tirsdag. Etter kampen fikk trener Carlo Ancelotti sparken. Italienske medier meldte allerede før kampen at klubbledelsen hadde bestemt seg for å bytte ut Ancelotti med Gennaro Gattuso.

  SKUFFET:
  Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal