Sandefjord kan fortsatt rykke ned – markerer likevel med kjempefest

SANDEFJORD (NRK): Sandefjord Fotball la opp til en real fest etter 2-0-seieren mot Vålerenga fredag. Men guttene fra Vestfold kan fortsatt spille 1.-divisjon i 2018.

Sandefjord feirer etter 2-0-seier mot Vålerenga.

FULL FEST: Sandefjord-spillerne sang og danset i garderoben etter seieren. Etterpå er det lagt opp til fest i byen.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Her i klubben har man lagt opp til en skikkelig fest i byen i kveld. Av en eller annen grunn velger vi å feire før vi vet om man er klare eller ikke, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen til Max.

– Det blir en skikkelig fest, legger Bohinen til.

Stemningen var uansett svært god etter at Vålerenga ble beseiret med 2-0 fredag kveld. Etter tre strake tap nærmet nedrykksstreken seg i skummel fart, men tre poeng mot Vålerenga berger langt på vei plassen.

Med tre serierunder igjen for de fleste lagene i bunnstriden kan Sandefjord dårligst ende på kvalifiseringsplass. Da skal mye gå galt, men det betyr at de blåkledde fortsatt kan rykke ned.

– Det er ikke matematisk sikkert, så vi skal ikke feire altfor hardt, sier Bohinen til NRK.

Lars Bohinen intervjues av NRK

SANDEFJORD-TRENER: Lars Bohinen intervjues av NRK

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Bohinen var bekymret

Lars Bohinen innrømmer dog at den siste tiden har vært tung. Særlig 0-5-tapet mot Sarpsborg 08 sist fikk uroen til å spre seg.

– Jeg var litt bekymret, men vi har vist gang på gang at vi klarer å komme tilbake etter å ha tapt kamper. Humøret, fokus og konsentrasjonen har vært bra, sier Bohinen til Max.

Dermed var det mye lettelse å spore i gangene på stadion fredag kveld. Eliteseriekontrakt i 2018 betyr penger i kassa for daglig leder Per Ketil Berg.

– Det ser sånn ut nå. Det har vært et viktig mål lenge. Nå ser det ut som det er mulig. Det er en teoretisk mulighet for at vi går ned, sier Berg.

Heller ikke fotballekspert Kjetil Rekdal tør å gratulere Sandefjord med ny kontrakt i eliteserien

– Det har skjedd under i fotball før, men det skal ekstremt mye til. De er sikret minst kvalifisering, men jeg er nesten helt sikker på at de klarer det, sier Rekdal på Max.

Deila: – Pinlig

Vålerenga røk 0-2 fredag, og etter kampen låste Ronny Deila garderobedøren i lang tid før han kom ut for å gi intervjuer. Da var det en slagen VIF-gjeng som møtte pressen.

– Måten vi taper på er pinlig. Vi utstråler ingenting, og det ser ut som vi har gitt opp, sier Deila til NRK.

– Dette var trist. Vi har en god start, men etter det dør vi litt hen, sier Christian Grindheim.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • City sleit seg til siger

  Sergio Agüero scora fire minutt etter at han blei bytta inn og sikra Manchester City 1-0 borte mot Sheffield United. Tidlegare hadde Gabriel Jesus brent straffe for City.

  I botnen tok Aston Villa og Bournemouth viktige sigrar med høvesvis 2-1 over Watford og 3-1 over Brighton. Villas sigersmål kom fem minutt på overtid.

  Newcastle scora to langt inne i overtida og sikra 2-2 mot Everton. Southampton slo Carystal Palace 2-0 i Londnon.

  Sergio Agüero
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Sesongen over for Dominik Paris

  Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under super-G-trening i Kirchberg tirsdag. – Sesongen min er over, dessverre. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk, sa 30-åringen ifølge FIS' nettsted.

  -
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Evjen debuterte for AZ Alkmaar

  Håkon Evjen fikk sin debut for AZ Alkmaar da laget hans slo Oss 2-0 på bortebane i åttendedelsfinalen i den nederlandske cupen tirsdag. Jonas Svensson spilte hele kampen, mens Fredrik Midtsjø ble avløst av Evjen 20 minutter før slutt.

  FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras (12-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal