Kjempetabber knuste drømmen om poengrekord

To grove forsvarsblemmer gjorde at Jürgen Klopp og Liverpool kan se langt etter ny poengrekord i Premier League.

Laster innhold, vennligst vent..

Med tre seire på de tre siste kampene kunne Liverpool passere Manchester City og sette ny rekord for antall poeng i en Premier League-sesong.

Men slik blir det ikke etter at et Liverpool-lag på halv maskin tapte for et redusert Arsenal-mannskap. Jürgen Klopp stirret med vantro på hva forsvaret hans hadde gjort da vertene tok ledelsen 2-1.

Til tross for dominans i banespillet og en skuddstatistikk hvor de hadde 23 skudd mot 3 for Arsenal, klarte aldri Liverpool å utligne. Jürgen Klopp forklarte tapet slik til Sky Sports i et intervju vist på TV 2.

– Vi gjorde mye bra, men du kan ikke vinne kamper når du slipper inn sånne mål. Vi mistet konsentrasjon, vi tok en pause etter vi tok ledelsen, og det kan man ikke gjøre i Premier League.

Alisson gjorde feilen på Liverpools andre baklengs.

– Vi hadde to individuelle feil fra meg og Virgil. Vi gjør sjelden slike feil, men normalt er laget der for oss og kan fikse for oss. I dag var ikke laget der og det må vi lære av, så vi ikke blir straffet igjen, sier Alisson til TV 2.

For Liverpool er seriegullet for lengst i boks, men Arsenal har en FA-cupsemifinale på lørdag. Det virket som om begge lag hadde tankene andre steder enn på å prestere maksimalt i onsdagens oppgjør.

Feriefotball

Begge lag ga bort store sjanser gjennom sløvt forsvarsspill og ukonsentrerte forsøk på å spille seg ut bakfra.

Den første sjansen falt til Liverpool. Ballen traff stolpen da Arsenal-keeper Emi Martinez brukte for lang tid på et utspill og skjøt rett i Roberto Firmino.

Arsenal slapp billig unna da, men etter 20 minutter var Liverpool kliniske da Arsenal mistet ballen på egen halvdel. Firmino spilte gjennom Robertson, som fant Mané helt umarkert foran mål. Senegaleseren hadde en enkel oppgave med å trille ballen i mål fra fem meter.

Begge lagene virker å ha tatt sommerferie defensivt. Vanligvis så bunnsolide Virgil van Dijk ble satt under press og spilte en slapp støttepasning som Alexandre Lacazette plukket opp, rundet Alisson og satte i mål.

Rett før pause var Lacazette igjen på ferten og plukket en unøyaktig pasning fra Alisson. Franskmannen fant Reiss Nelson foran mål, og Arsenal-talentet satte inn sitt aller første Premier League-mål.

Laca

Alexandre Lacazette runder keeper og utligner mot Liverpool.

Foto: Glyn Kirk / AP

Press til ingen nytte

Etter pause tok seriemesterne tak i oppgjøret. Arsenal måtte forsvare seg, men gjestene kom til flere sjanser. Alexander-Arnold, Salah og innbytter Minamino kom alle til gode sjanser.

Jürgen Klopp

MÅPTE: Jürgen Klopp var tom for ord da han så eget lags forsvarsspill.

Foto: PAUL CHILDS

Liverpool ropte på straffe da Minamino gikk overende i duell med Keiran Tierney, men dommer Paul Tierney ristet bare på hodet.

Arsenal hevet seg nok en gang etter å ha fått en teamtalk fra Mikel Arteta under drikkepausen, og hadde bedre kontroll på Liverpool i sluttminuttene.

På overtid kastet Liverpool alle kluter overbord, men et langskudd fra Trent Alexander-Arnold ble stoppet på fantastisk vis av Emi Martinez.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zucca er ett tap unna sesongslutt

  Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild tapte 0-3 for Vancouver Canucks i NHL-sluttspillet etter svakt overtallsspill. Ett tap til, så er sesongen over.

  Wild vant den første kampen i førsterundeoppgjøret i best av fem, men har nå tapt de to siste. Torsdag scoret Brock Boeser Canucks' ledermål i overtallsspill i midtperioden. Antoine Roussel doblet ledelsen tidlig i 3. periode, mens Elias Pettersson satte punktum med et nytt overtallsmål i sluttminuttene.

  NHL: Western Conference Qualifications-Vancouver Canucks at Minnesota Wild
  Foto: Perry Nelson / Reuters
 • Wolves møter Sevilla i kvartfinalen

  Wolverhampton er klare for kvartfinale i europaligaen. Der møter de Sevilla, som vant sin kamp mot Roma tidligere torsdag kveld. Kvartfinalebilletten fikk de etter at de vant 2–1 sammenlagt over Omar Elabdellaouis Olympiakos.

  Laget scoret tidlig mot den greske seriemesteren og sto senere imot et til dels voldsomt press fra Elabdellaoui og hans lagkamerater. Laget fikk også hjelp fra VAR-dommerne da Olympiakos fikk ballen i mål.

  Åttedelsfinalen mellom Basel og Eintracht Frankfurt ble spilt samtidig, og den endte 4–0 sammenlagt. Dermed er Basel også videre. De møter Sjakhtar Donetsk i kvartfinalen.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Søderlund ble tomålsscorer

  Alexander Søderlund ble tomålsscorer og matchvinner da Häcken vant 2-1 over Norrköping.

  Det første målet kom etter 16 minutter og det andre scoret han 63 minutter ut i kampen.

  Alexander Söderlund innehar 5. plass med 21. poeng etter 13. spilte kamper. Norrköping ligger på 2. plass med 25. poeng.

  C6is
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Sendeplan

Kl. Program Kanal