Hopp til innhold

Kjempetabber knuste drømmen om poengrekord

To grove forsvarsblemmer gjorde at Jürgen Klopp og Liverpool kan se langt etter ny poengrekord i Premier League.

Laster innhold, vennligst vent..

Med tre seire på de tre siste kampene kunne Liverpool passere Manchester City og sette ny rekord for antall poeng i en Premier League-sesong.

Men slik blir det ikke etter at et Liverpool-lag på halv maskin tapte for et redusert Arsenal-mannskap. Jürgen Klopp stirret med vantro på hva forsvaret hans hadde gjort da vertene tok ledelsen 2-1.

Til tross for dominans i banespillet og en skuddstatistikk hvor de hadde 23 skudd mot 3 for Arsenal, klarte aldri Liverpool å utligne. Jürgen Klopp forklarte tapet slik til Sky Sports i et intervju vist på TV 2.

– Vi gjorde mye bra, men du kan ikke vinne kamper når du slipper inn sånne mål. Vi mistet konsentrasjon, vi tok en pause etter vi tok ledelsen, og det kan man ikke gjøre i Premier League.

Alisson gjorde feilen på Liverpools andre baklengs.

– Vi hadde to individuelle feil fra meg og Virgil. Vi gjør sjelden slike feil, men normalt er laget der for oss og kan fikse for oss. I dag var ikke laget der og det må vi lære av, så vi ikke blir straffet igjen, sier Alisson til TV 2.

For Liverpool er seriegullet for lengst i boks, men Arsenal har en FA-cupsemifinale på lørdag. Det virket som om begge lag hadde tankene andre steder enn på å prestere maksimalt i onsdagens oppgjør.

Feriefotball

Begge lag ga bort store sjanser gjennom sløvt forsvarsspill og ukonsentrerte forsøk på å spille seg ut bakfra.

Den første sjansen falt til Liverpool. Ballen traff stolpen da Arsenal-keeper Emi Martinez brukte for lang tid på et utspill og skjøt rett i Roberto Firmino.

Arsenal slapp billig unna da, men etter 20 minutter var Liverpool kliniske da Arsenal mistet ballen på egen halvdel. Firmino spilte gjennom Robertson, som fant Mané helt umarkert foran mål. Senegaleseren hadde en enkel oppgave med å trille ballen i mål fra fem meter.

Begge lagene virker å ha tatt sommerferie defensivt. Vanligvis så bunnsolide Virgil van Dijk ble satt under press og spilte en slapp støttepasning som Alexandre Lacazette plukket opp, rundet Alisson og satte i mål.

Rett før pause var Lacazette igjen på ferten og plukket en unøyaktig pasning fra Alisson. Franskmannen fant Reiss Nelson foran mål, og Arsenal-talentet satte inn sitt aller første Premier League-mål.

Laca

Alexandre Lacazette runder keeper og utligner mot Liverpool.

Foto: Glyn Kirk / AP

Press til ingen nytte

Etter pause tok seriemesterne tak i oppgjøret. Arsenal måtte forsvare seg, men gjestene kom til flere sjanser. Alexander-Arnold, Salah og innbytter Minamino kom alle til gode sjanser.

Jürgen Klopp

MÅPTE: Jürgen Klopp var tom for ord da han så eget lags forsvarsspill.

Foto: PAUL CHILDS

Liverpool ropte på straffe da Minamino gikk overende i duell med Keiran Tierney, men dommer Paul Tierney ristet bare på hodet.

Arsenal hevet seg nok en gang etter å ha fått en teamtalk fra Mikel Arteta under drikkepausen, og hadde bedre kontroll på Liverpool i sluttminuttene.

På overtid kastet Liverpool alle kluter overbord, men et langskudd fra Trent Alexander-Arnold ble stoppet på fantastisk vis av Emi Martinez.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal