Kjempetabber knuste drømmen om poengrekord

To grove forsvarsblemmer gjorde at Jürgen Klopp og Liverpool kan se langt etter ny poengrekord i Premier League.

Laster innhold, vennligst vent..

Med tre seire på de tre siste kampene kunne Liverpool passere Manchester City og sette ny rekord for antall poeng i en Premier League-sesong.

Men slik blir det ikke etter at et Liverpool-lag på halv maskin tapte for et redusert Arsenal-mannskap. Jürgen Klopp stirret med vantro på hva forsvaret hans hadde gjort da vertene tok ledelsen 2-1.

Til tross for dominans i banespillet og en skuddstatistikk hvor de hadde 23 skudd mot 3 for Arsenal, klarte aldri Liverpool å utligne. Jürgen Klopp forklarte tapet slik til Sky Sports i et intervju vist på TV 2.

– Vi gjorde mye bra, men du kan ikke vinne kamper når du slipper inn sånne mål. Vi mistet konsentrasjon, vi tok en pause etter vi tok ledelsen, og det kan man ikke gjøre i Premier League.

Alisson gjorde feilen på Liverpools andre baklengs.

– Vi hadde to individuelle feil fra meg og Virgil. Vi gjør sjelden slike feil, men normalt er laget der for oss og kan fikse for oss. I dag var ikke laget der og det må vi lære av, så vi ikke blir straffet igjen, sier Alisson til TV 2.

For Liverpool er seriegullet for lengst i boks, men Arsenal har en FA-cupsemifinale på lørdag. Det virket som om begge lag hadde tankene andre steder enn på å prestere maksimalt i onsdagens oppgjør.

Feriefotball

Begge lag ga bort store sjanser gjennom sløvt forsvarsspill og ukonsentrerte forsøk på å spille seg ut bakfra.

Den første sjansen falt til Liverpool. Ballen traff stolpen da Arsenal-keeper Emi Martinez brukte for lang tid på et utspill og skjøt rett i Roberto Firmino.

Arsenal slapp billig unna da, men etter 20 minutter var Liverpool kliniske da Arsenal mistet ballen på egen halvdel. Firmino spilte gjennom Robertson, som fant Mané helt umarkert foran mål. Senegaleseren hadde en enkel oppgave med å trille ballen i mål fra fem meter.

Begge lagene virker å ha tatt sommerferie defensivt. Vanligvis så bunnsolide Virgil van Dijk ble satt under press og spilte en slapp støttepasning som Alexandre Lacazette plukket opp, rundet Alisson og satte i mål.

Rett før pause var Lacazette igjen på ferten og plukket en unøyaktig pasning fra Alisson. Franskmannen fant Reiss Nelson foran mål, og Arsenal-talentet satte inn sitt aller første Premier League-mål.

Laca

Alexandre Lacazette runder keeper og utligner mot Liverpool.

Foto: Glyn Kirk / AP

Press til ingen nytte

Etter pause tok seriemesterne tak i oppgjøret. Arsenal måtte forsvare seg, men gjestene kom til flere sjanser. Alexander-Arnold, Salah og innbytter Minamino kom alle til gode sjanser.

Jürgen Klopp

MÅPTE: Jürgen Klopp var tom for ord da han så eget lags forsvarsspill.

Foto: PAUL CHILDS

Liverpool ropte på straffe da Minamino gikk overende i duell med Keiran Tierney, men dommer Paul Tierney ristet bare på hodet.

Arsenal hevet seg nok en gang etter å ha fått en teamtalk fra Mikel Arteta under drikkepausen, og hadde bedre kontroll på Liverpool i sluttminuttene.

På overtid kastet Liverpool alle kluter overbord, men et langskudd fra Trent Alexander-Arnold ble stoppet på fantastisk vis av Emi Martinez.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

Siste nytt

 • Chelsea kjørte over Malmö

  Chelsea var aldri truet i oppgjøret mot Malmö onsdag og kjørte over de svenske gjestene med 4-0. Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i kampen.

  Champions League - Group H - Chelsea v Malmo FF
  Foto: David Klein / Reuters
 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal