Hopp til innhold

Kjempetabber knuste drømmen om poengrekord

To grove forsvarsblemmer gjorde at Jürgen Klopp og Liverpool kan se langt etter ny poengrekord i Premier League.

Laster innhold, vennligst vent..

Med tre seire på de tre siste kampene kunne Liverpool passere Manchester City og sette ny rekord for antall poeng i en Premier League-sesong.

Men slik blir det ikke etter at et Liverpool-lag på halv maskin tapte for et redusert Arsenal-mannskap. Jürgen Klopp stirret med vantro på hva forsvaret hans hadde gjort da vertene tok ledelsen 2-1.

Til tross for dominans i banespillet og en skuddstatistikk hvor de hadde 23 skudd mot 3 for Arsenal, klarte aldri Liverpool å utligne. Jürgen Klopp forklarte tapet slik til Sky Sports i et intervju vist på TV 2.

– Vi gjorde mye bra, men du kan ikke vinne kamper når du slipper inn sånne mål. Vi mistet konsentrasjon, vi tok en pause etter vi tok ledelsen, og det kan man ikke gjøre i Premier League.

Alisson gjorde feilen på Liverpools andre baklengs.

– Vi hadde to individuelle feil fra meg og Virgil. Vi gjør sjelden slike feil, men normalt er laget der for oss og kan fikse for oss. I dag var ikke laget der og det må vi lære av, så vi ikke blir straffet igjen, sier Alisson til TV 2.

For Liverpool er seriegullet for lengst i boks, men Arsenal har en FA-cupsemifinale på lørdag. Det virket som om begge lag hadde tankene andre steder enn på å prestere maksimalt i onsdagens oppgjør.

Feriefotball

Begge lag ga bort store sjanser gjennom sløvt forsvarsspill og ukonsentrerte forsøk på å spille seg ut bakfra.

Den første sjansen falt til Liverpool. Ballen traff stolpen da Arsenal-keeper Emi Martinez brukte for lang tid på et utspill og skjøt rett i Roberto Firmino.

Arsenal slapp billig unna da, men etter 20 minutter var Liverpool kliniske da Arsenal mistet ballen på egen halvdel. Firmino spilte gjennom Robertson, som fant Mané helt umarkert foran mål. Senegaleseren hadde en enkel oppgave med å trille ballen i mål fra fem meter.

Begge lagene virker å ha tatt sommerferie defensivt. Vanligvis så bunnsolide Virgil van Dijk ble satt under press og spilte en slapp støttepasning som Alexandre Lacazette plukket opp, rundet Alisson og satte i mål.

Rett før pause var Lacazette igjen på ferten og plukket en unøyaktig pasning fra Alisson. Franskmannen fant Reiss Nelson foran mål, og Arsenal-talentet satte inn sitt aller første Premier League-mål.

Laca

Alexandre Lacazette runder keeper og utligner mot Liverpool.

Foto: Glyn Kirk / AP

Press til ingen nytte

Etter pause tok seriemesterne tak i oppgjøret. Arsenal måtte forsvare seg, men gjestene kom til flere sjanser. Alexander-Arnold, Salah og innbytter Minamino kom alle til gode sjanser.

Jürgen Klopp

MÅPTE: Jürgen Klopp var tom for ord da han så eget lags forsvarsspill.

Foto: PAUL CHILDS

Liverpool ropte på straffe da Minamino gikk overende i duell med Keiran Tierney, men dommer Paul Tierney ristet bare på hodet.

Arsenal hevet seg nok en gang etter å ha fått en teamtalk fra Mikel Arteta under drikkepausen, og hadde bedre kontroll på Liverpool i sluttminuttene.

På overtid kastet Liverpool alle kluter overbord, men et langskudd fra Trent Alexander-Arnold ble stoppet på fantastisk vis av Emi Martinez.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Haug scoret for Roma tross tap

  Sophie Romàn Haug scoret for Roma da Wolfsburg viste muskler og vant 4-2 i gruppespillet i mesterligaen torsdag kveld.

  Ewa Pajor sendte Wolfsburg i ledelsen etter 24 minutter, før Sveindís Jane Jónsdóttir scoret vertenes andre mål i det 40. spilleminutt.

  Andressa Alves utlignet for Roma to minutter senere, men det hjalp lite da Lena Lattwein og Pajor scoret Wolfsburgs tredje og fjerde mål i andre omgang.

  Mens Emilie Haavi startet kampen for Roma, ble Haug og Mina Bergersen henvist til gjestenes benk.

  Haug ble byttet inn etter 63 minutter og satte inn reduseringen 13 minutter senere.

  Wolfsburg topper gruppe B med ti poeng etter fire kampen. Roma følger på 2.-plass, tre poeng bak.

  Privatlandskamp fotball kvinner 2022: Norge - Brasil (1-4)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Forventer at Hamilton forlenger

  Mercedes mektige sjef Toto Wolff er klar på at superstjernen Lewis Hamilton kommer til å forlenge med Formel 1-laget til tross for en seiersløs sesong.

  – Han (Hamilton) har ingen gode grunner til å forlate Mercedes etter neste sesong, eller å sette strek for karrieren, sier Wolff i Formel 1-podkasten «Beyond the Grid», ifølge britiske Daily Mail.

  Mercedes-sjefen innrømmer samtidig at 37-åringens kontrakt, som går ut etter neste sesong, vil være «ett av temaene» laget vil se nærmere på i vinterpausen.

  – Det er ikke satt noen frist for å lande en ny kontrakt. Lewis er en del av teamet, og teamet er en del av Lewis, fortsatte Wollf. (NTB)

  F1 US Grand Prix Auto Racing
  Foto: Charlie Neibergall / AP
 • Sagosens Kiel med sterk seier i mesterligaen

  Kiel var det klart beste laget da franske Nantes ble slått 37-33 i mesterligaen i håndball for menn torsdag.

  Sander Sagosen scoret kampens første mål, og viste tidlig at han er på god vei tilbake i storform før VM i Sverige og Polen i januar.

  Nordmannen var 27. november tilbake på håndballbanen etter å ha vært ute med et stygt ankelbrudd siden juni. (NTB)

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste