Hopp til innhold

Kjempesmell for langrennsjentene i sprinten – skylder på skiene

RUKA/OSLO (NRK): De norske langrennsjentene gikk på en kjempesmell i prologen i langrennssprinten i Ruka. Fem av de sju norske gikk ikke videre. Smøresjefen legger seg flat.

Maiken Caspersen Falla

UTSLÅTT: Maiken Caspersen Falla.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Verken Heidi Weng, Marit Bjørgen eller Maiken Caspersen Falla gikk videre fra prologen. De norske løperne må dermed innse at minitouren i Finland langt på vei er ødelagt.

– Jeg vet ikke helt hvordan skia har vært, men det ser ut som de kanskje ikke har vært helt bra. Mange av jentene hadde glatte ski, sier Falla, som er regjerende verdens- og olympisk mester i sprint.

Da hun ble intervjuet av NRK lå Falla på 25. plass. Etter hvert ble det klart at også hun røk ut.

– Jeg får håpe det holder da. Herregud, det er ikke det man hadde håpet på, sa hun.

– Det er veldig trist å se de andre jentene har begynt å ryke ut.

– Jeg hadde i hvert fall lagt på mye feste, så jeg kom meg nesten opp hele bakken uten å løpe fiskebein. Kanskje jeg hadde lagt på litt mye, men jeg følte det var veldig dårlig da, kommenterer Falla.

Heidi Weng

UTSLÅTT: Heidi Weng.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Veldig kjipt

Kathrine Rolsted Harsem og Anna Svendsen ble til slutt de eneste norske jentene som greide å ta seg videre fra prologen.

Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga, Silje Øyre Slind, Mari Eide og Tiril Udnes Weng ble i likhet med Bjørgen, Weng og Falla utslått.

– Veldig kjipt, det er det. Det var to norske som kom seg videre. Det var veldig bra at det var noen av oss som kom seg videre, sier Heidi Weng.

– Det har vært vanskelig her før, i fjor hadde vi veldig gode ski. Sånn er det. Jeg synes jeg tapte ekstremt mye i siste bakken. Jeg følte kroppen var bra, så det var litt kjedelig, kommenterer Weng.

Nystad

LEGGER SEG FLAT: Smøresjef Knut Nystad.

Foto: Anders Skjerdingstad

Legger seg flat

Smøresjef Knut Nystad beklager smørefiaskoen.

– Det som skjedde var ganske enkelt at jentene hadde for dårlig feste, sier han.

– Smøreren har smurt det på skiene som festeteamet sa var bra, og utøverne var fornøyd, men når de kom til løpet hadde det endret seg og det ble for dårlig. Det må vi ta på vår kappe.

Sverige fikk for øvrig alle sine åtte startende kvinner videre fra prologen. Ingemarsdotter hadde best tid av samtlige, foran Hanna Falk. Linn Sömskar blir nummer ni, Charlotte Kalla nummer 12. Også Haag, Sundling, Settlin, Nilsson og Dyvik er videre.

– Det er sånt som kan skje, det er utfordrende føre, sier Marit Bjørgen.

– Dette må vi evaluere med trener og smørere.

– Merket du ikke noe under løpet?

– Nei, jeg sprang fiskebein, men det har jeg gjort her før også, svarer Bjørgen.

– Vi får ta en oppsummering med smørerne. Men vi får håpe at det ikke var kun kroppene som var dårlige i dag. Jeg syntes det var en del av jentene som var litt merkverdig langt bak, sier trener Roar Hjelmeseth.

Klæbo raskest

Johannes Høsflot Klæbo var raskest under mennenes sprintprolog. Finske Anssi Pentsinen og Ristomatti Hakola fulgte nærmest.

Italienske Federico Pellegrino tok fjerdeplassen, mens Pål Golberg fulgte som nummer fem. Eirik Brandsdal viste på ny form med åttendeplass.

Sondre Turvoll Fossli gikk inn til 11.-plass og er også enkelt kvalifisert for kvartfinale.

Det samme er Finn Hågen Krogh, Martin Johnsrud Sundby og Emil Iversen etter 24.-, 28.- og 29.-plass i prologen.

Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Didrik Tønseth må se kvartfinalene fra sidelinjen.

Verdenscup ski nordiske grener

UTSLÅTT: Marit Bjørgen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal