Stortapet motiverte United: – Du må slå tilbake hver eneste gang

Bruno Fernandes fikk først en scoring annullert, så bommet han på straffespark før han i sluttminuttene satte inn målet som åpnet slusene for et svært revansjesugent Manchester United.

Laster innhold, vennligst vent..

Varsellampene begynte å blinke for Ole Gunnar Solskjær da det sto uavgjort med fem minutter igjen av kampen mot Newcastle, men tre sene scoringer av Bruno Fernandes, Aaron Wan-Bissaka og Marcus Rashford ga tre sårt tiltrengte poeng.

Fernandes scoret det avgjørende ledermålet etter å ha først fått en scoring annullert og bommet på straffe.

– Jeg synes resultatet var fortjent. Vi spilte godt og fortjente å få med oss alle poengene. Vi vet at seieren i dag var viktig for oss. Vi hadde en fantastisk reaksjon etter straffebommen og gjorde det vi trener på treningsfeltet, sier Fernandes i et intervju vist på TV 2.

Bruno

HELT: Bruno gikk mot å bli syndebukk, men scoret 2-1-målet rett før slutt på St James's Park.

Foto: Alex Pantling / Reuters

– Vi viste stor moral og karakter i dagens kamp, sa en fornøyd Ole Gunnar Solskjær til Sky Sports.

– Det handler om å svare

I et intervju med BBC Sport fremhever lagets norske manager hvor viktig det var å slå tilbake etter 1–6-nederlaget hjemme mot Tottenham.

– Det handler om å svare. Du må slå tilbake hver eneste gang etter et tap. Når du taper vil du bare rett tilbake på banen, men nå har vi måttet vente to uker (på grunn av landslagspausen, journ.anm.), så det har vært vanskelig. Alle leverte fantastiske svar i dag. Laget har stått sammen som en gruppe, og de som ikke har vært på landslagsoppdrag har jobbet bra. Etter at alle kom tilbake har hele laget jobbet godt sammen, sier Solskjær til den britiske statskanalen.

Premier League - Newcastle United v Manchester United

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var svært fornøyd med måten laget hans slo tilbake på i går. Her er han i samtale med Newwcastle-sjef Steve Bruce.

Foto: Owen Humphreys / Reuters

Manchester United fikk en verst tenkelig start på kampen da Luke Shaw var uheldig og satte ballen forbi David de Gea i eget mål før to minutter var spilt.

Solskjærs menn viste imidlertid karakter og det var den utskjelte kapteinen Harry Maguire som utlignet halvveis i omgangen. Maguire har vært svak i sesongåpningen etter å ha blitt fengslet i Hellas, men viste vei da Solskjær og United trengte det som mest borte i Newcastle.

Da hadde allerede VAR fjernet Bruno Fernandes sin utlikning for en korrekt offside på Juan Mata.

Første straffebom

Det tok tid for de røde djevlene til å sikre seg alle poengene. Newcastle hadde en strålende sjanse til å ta ledelsen på nytt da Saint-Maximin kjørte et dribleshow på venstresiden og fant måltyven Callum Wilson foran mål, men en kjemperedning av De Gea reddet gjestene.

Håpet grodde for Solskjær og kompani da dommer Craig Pawson pekte på straffemerket etter å ha blitt vist en felling av Rashford i straffefeltet på VAR-skjermen.

Bruno hadde scoret på 10 av 10 straffer i sin korte Manchester United-karriere, men Karl Darlow gjorde en fantastisk enhåndsredning og stoppet portugiseren. Det var hans første straffebom på over fire år.

Straffebom

Bruno hadde scoret ti straffemål på ti forsøk i United-drakta før bommen mot Newcastle

Foto: Stu Forster / AFP

Løsnet i sluttminuttene

Fire minutter før full tid løsnet det endelig for Manchester United. En praktfull overgang regissert av Donny van de Beek og Juan Mata endte med at Rashford tredde ballen gjennom til Fernandes som bøyde ballen i lengste kryss.

Sekunder før full tid satte Wan-Bissaka sitt første mål i den røde trøya da han dro på et soloraid opp høyresiden og dunket ballen i mål.

Rashford satte kronen på verket da han kontret inn Uniteds fjerde langt inne på overtid.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kjemperedning sikret Chelsea-poeng

  For første gang så Frank Lampard sitt Chelsea-lag spille en målløs kamp. Sevilla var nærmest scoring på Stamford Bridge.

  Chelsea-keeper Edouard Mendy sto for en fantastisk refleksredning i første omgang, mens innbytter Joan Jordán sendte et fenomenalt direkteskudd rett over mål fra 16 meter midtveis i 2. omgang. (NTB)

  Edouard Mendy
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Bayern München-spiller smittet

  Mesterligavinner Bayern München har fått sitt første koronasmittetilfelle. Serge Gnabry har testet positivt og mister onsdagens kamp mot Atlético Madrid.

  Gnabry er også uaktuell til helgens seriekamp mot Eintracht Frankfurt.

  Klubben meldte om den positive testen i en kort melding på sitt nettsted, der det opplyses at 25-åringen er isolert i sitt hjem.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Juventus åpnet med seier

  Álvaro Morata scoret begge målene da Juventus åpnet mesterligaen med 2-0-seier borte mot Dinamo Kiev.

  Den innleide Atlético Madrid-spissen ble dermed den avgjørende faktoren i en relativt sjansefattig kamp, der Juventus stort sett hadde god kontroll. (NTB)

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Valentyn Ogirenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal