Hopp til innhold

United ydmyket og rundspilt av Mourinhos Tottenham: – Dette er et jordskjelv

Målene rant inn for Ole Gunnar Solskjærs menn i møtet med Tottenham. Samtidig fikk Anthony Martial et direkte rødt kort som kommer til å bli mye diskutert.

IkLMBlJdBGg

BETENKT: Ole Gunnar Solskjær fikk en del å tenke på etter møtet med Tottenham og den tidligere United-manageren José Mourinho.

Foto: OLI SCARFF / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Old Trafford så ut som alt annet enn et fort for Manchester United denne søndagen: Med én mann mer på banen ga ikke Tottenham seg før de hadde scoret seks mål fra fem ulike målscorere.

– Ikke i nærheten av godt nok. Når man taper slik må man se seg i speilet, sa Solskjær i et intervju med Sky Sports, vist på TV 2.

Nordmannen kunne ikke annet enn å være enig i at stortapet avdekket store problemer i Manchester United-laget.

– Det er klart at dette er alarmerende, medga Solskjær.

6-1-tapet er det verste i han karriere som United-manager.

– Dette er et jordskjelv. Det er ikke et vanlig tap, det er nesten smått historisk når de taper 6-1 som dette, sa TV2-ekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

– Hadde hengt ham til tørk

Tottenham-manager José Mourinho forholdt seg noe mer nøktern etter å ha sett United, laget han tidligere var trener for, bli fullstendig rundspilt.

– Å tape med fem ... skjer ikke hver dag. En historisk seier. Tre poeng til oss, tre viktige poeng, sa Mourinho i et intervju vist på TV 2.

jUaV4Vq13B0

Mourinho var tilbake på Old Trafford. Her instruerer han Dele Alli.

Foto: CARL RECINE / AFP

– Vi forberedte oss veldig bra. Taktisk og psykologisk. Vi var såpass klare at selv å få en straffe mot oss i det første spilleminuttet påvirket oss ikke i det hele tatt, la han til.

Men til tross for den totale rundspillingen er det fort situasjonen hvor Anthony Martial fikk direkte rødt kort etter 28 minutters spill som vil bli diskutert aller mest i ettertid.

Martial fikk det røde kortet etter småkjekling i feltet med Tottenhams Erik Lamela.

TV-bildene viste at de begge var borte i ansiktene til hverandre. Lamela la seg ned, og dommeren sendte Martial rett ut.

Situasjonen kan du se her:

Manchester Uniteds Anthony Martial blir utvist i det 28. minutt mot Tottenham.

RETT UT: Manchester Uniteds Anthony Martial ble utvist etter denne situasjonen. (Bilder med tillatelse fra TV 2)

– Det er pinlig av Lamela. Han overspiller. Det var et lite klaps, sa Petter Myhre i TVs Premier League-studio.

Etter kampen sa Solskjær at han ikke hadde likt Lamelas reaksjon dersom han hadde vært Tottenham-manager.

– Jeg hadde «hengt ham opp til tørk». Du går ikke ned på den måten, sa Solskjær, før han understreket at han ikke var fornøyd med Martials håndtering av situasjonen heller.

– Han skulle ikke ha reagert sånn, sa Solskjær, og siktet til klapset Martial ga Lamela.

Men kampen startet med et pang allerede før det var spilt et helt minutt. Da fikk United tildelt straffespark, og den satte som vanlig Bruno Fernandes rett i mål.

Anthony Martial skaffer Manchester United straffe etter kun 30 sekunder spill mot Tottenham.

Anthony Martial skaffet Manchester United straffe etter kun 30 sekunder spill mot Tottenham.

To tap

Så gikk det knapt to minutter før Tottenham svarte med en scoring - etter at United-forsvaret klønet det til fullstendig for seg selv.

Derfra og ut var det ingen nåde. United hadde store problemer i forsvar, og Tottenham kom til sjanse etter sjanse.

Til slutt var det Harry Kane som satte punktum da han scoret 6-1-målet på et straffespark mot slutten av den andre omgangen.

På sidelinjen satt en tydelig betenkt Ole Gunnar Solskjær, og på motsatt benk satt en ditto tydelig fornøyd José Mourinho.

– Det kan ikke bli mange sånne før det begynner å brenne under føttene på Ole Gunnar Solskjær, sa TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

United står med to tap og en seier på de tre kampene de har spilt så langt i Premier League.

Her kan du se alle Tottenhams mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Haaland kom til kort – Djokovic vant prestisjepris

  Erling Braut Haaland var blant de nominerte, men Novak Djokovic stakk av med prisen som årets mannlige idrettsutøver for 2023 på Laureus-seremonien mandag.

  Laureus Sports Awards har vært delt ut siden 2000. Den omtales som idrettens Oscar-utdeling. Årets seremoni var lagt til den spanske hovedstaden Madrid.

  I kampen om Laureus-prisen hadde Haaland konkurranse av Djokovic (tennis), Mondo Duplantis (friidrett), Noah Lyles (friidrett), Lionel Messi (fotball) og Max Verstappen (Formel 1).

  Messi vant prisen i fjor etter at han ledet Argentina til VM-tittelen.

  Fotballstjernen Aitana Bonmatí fikk prisen som årets kvinnelige idrettsutøver. Barcelona-spilleren var sentral for Spania da de gikk til topps i VM i Australia og New Zealand. (NTB)

  Laureus World Sports Awards
  Foto: Violeta Santos Moura / Reuters
 • Schjelderup med hat trick på 13. minutter

  Andreas Schjelderup scoret hat trick for Nordsjælland i 7-2-seieren over Aarhus i den danske Superligaen. Nordmannen serverte også en målgivende pasning.

  Første scoring kom etter 56 minutter da nordmannen med en lekker tofotsfinte kom seg fri utenfor 16-meteren og banket ballen i hjørnet. Noen minutter senere viste han igjen sine rappe bein da han ble felt inne i AGF-boksen, og dommeren pekte på straffemerket. 19-åringen tok straffen selv og scoret.

  I det 69. minutt drev han inn i feltet i stor fart og satte ballen mellom beina på AGF-keeper Bailey Peacock-Farrell. Med det fullbyrdet han sitt hattrick.

  Schjelderup ble solgt til Benfica i fjor, men returnert til Norsjælland på lån etter et halvår. (NRK/NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB
 • Braathen forlenger skiavtale til 2028

  Alpinist Lucas Braathen forlenger avtalen med skiprodusenten Atomic frem til 2028. Det bekrefter begge parter på Instagram.

  Braathen la skiene på hylla før sesongstarten i fjor høst, men annonserte tidligere i år at han gjør comeback for Brasil kommende sesong.

  Til tross for at Braathen la opp, valgte skiprodusenten å fortsette samarbeidet med 24-åringen – blanta nnet med håp om at han skulle komme tilbake i bakken.

  Austria Ski Braathen Brazil
  Foto: Andreas Schaad / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal