United ydmyket og rundspilt av Mourinhos Tottenham: – Dette er et jordskjelv

Målene rant inn for Ole Gunnar Solskjærs menn i møtet med Tottenham. Samtidig fikk Anthony Martial et direkte rødt kort som kommer til å bli mye diskutert.

IkLMBlJdBGg

BETENKT: Ole Gunnar Solskjær fikk en del å tenke på etter møtet med Tottenham og den tidligere United-manageren José Mourinho.

Foto: OLI SCARFF / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Old Trafford så ut som alt annet enn et fort for Manchester United denne søndagen: Med én mann mer på banen ga ikke Tottenham seg før de hadde scoret seks mål fra fem ulike målscorere.

– Ikke i nærheten av godt nok. Når man taper slik må man se seg i speilet, sa Solskjær i et intervju med Sky Sports, vist på TV 2.

Nordmannen kunne ikke annet enn å være enig i at stortapet avdekket store problemer i Manchester United-laget.

– Det er klart at dette er alarmerende, medga Solskjær.

6-1-tapet er det verste i han karriere som United-manager.

– Dette er et jordskjelv. Det er ikke et vanlig tap, det er nesten smått historisk når de taper 6-1 som dette, sa TV2-ekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

– Hadde hengt ham til tørk

Tottenham-manager José Mourinho forholdt seg noe mer nøktern etter å ha sett United, laget han tidligere var trener for, bli fullstendig rundspilt.

– Å tape med fem ... skjer ikke hver dag. En historisk seier. Tre poeng til oss, tre viktige poeng, sa Mourinho i et intervju vist på TV 2.

jUaV4Vq13B0

Mourinho var tilbake på Old Trafford. Her instruerer han Dele Alli.

Foto: CARL RECINE / AFP

– Vi forberedte oss veldig bra. Taktisk og psykologisk. Vi var såpass klare at selv å få en straffe mot oss i det første spilleminuttet påvirket oss ikke i det hele tatt, la han til.

Men til tross for den totale rundspillingen er det fort situasjonen hvor Anthony Martial fikk direkte rødt kort etter 28 minutters spill som vil bli diskutert aller mest i ettertid.

Martial fikk det røde kortet etter småkjekling i feltet med Tottenhams Erik Lamela.

TV-bildene viste at de begge var borte i ansiktene til hverandre. Lamela la seg ned, og dommeren sendte Martial rett ut.

Situasjonen kan du se her:

Manchester Uniteds Anthony Martial blir utvist i det 28. minutt mot Tottenham.

RETT UT: Manchester Uniteds Anthony Martial ble utvist etter denne situasjonen. (Bilder med tillatelse fra TV 2)

– Det er pinlig av Lamela. Han overspiller. Det var et lite klaps, sa Petter Myhre i TVs Premier League-studio.

Etter kampen sa Solskjær at han ikke hadde likt Lamelas reaksjon dersom han hadde vært Tottenham-manager.

– Jeg hadde «hengt ham opp til tørk». Du går ikke ned på den måten, sa Solskjær, før han understreket at han ikke var fornøyd med Martials håndtering av situasjonen heller.

– Han skulle ikke ha reagert sånn, sa Solskjær, og siktet til klapset Martial ga Lamela.

Men kampen startet med et pang allerede før det var spilt et helt minutt. Da fikk United tildelt straffespark, og den satte som vanlig Bruno Fernandes rett i mål.

Anthony Martial skaffer Manchester United straffe etter kun 30 sekunder spill mot Tottenham.

Anthony Martial skaffet Manchester United straffe etter kun 30 sekunder spill mot Tottenham.

To tap

Så gikk det knapt to minutter før Tottenham svarte med en scoring - etter at United-forsvaret klønet det til fullstendig for seg selv.

Derfra og ut var det ingen nåde. United hadde store problemer i forsvar, og Tottenham kom til sjanse etter sjanse.

Til slutt var det Harry Kane som satte punktum da han scoret 6-1-målet på et straffespark mot slutten av den andre omgangen.

På sidelinjen satt en tydelig betenkt Ole Gunnar Solskjær, og på motsatt benk satt en ditto tydelig fornøyd José Mourinho.

– Det kan ikke bli mange sånne før det begynner å brenne under føttene på Ole Gunnar Solskjær, sa TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

United står med to tap og en seier på de tre kampene de har spilt så langt i Premier League.

Her kan du se alle Tottenhams mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hovland faller på lista

  Viktor Hovland faller noen hakk på resultatlista etter fredagens runde i PGA-turneringen i golf i Las Vegas. Han er sju slag bak teten, melder NTB.

  Igjen spilte Hovland solid, men 2.-runden var ikke fullt så god som den han leverte på åpningsdagen. Da fikk han sju birdier og unngikk å spille kostbare bogeyer. Fredag gikk han i alt fire slag under par.

  GQiKqOpMAVU
  Foto: Alex Goodlett / AFP
 • Koronatrøbbel i Tottenham

  Tottenhams planer foran søndagens bortekamp mot Newcastle er blitt forstyrret av to koronatilfeller i spillerstallen, ifølge NTB. Flere britiske medier, deriblant Sky Sports, melder om Tottenhams smitteutbrudd. Det er ikke kjent hvilke to spillere det gjelder.

  London-klubben har ikke bekreftet opplysningene, men manager Nuno Espírito Santo antydet på fredagens pressekonferanse at de har trøbbel i oppladningen til Newcastle-oppgjøret.

  – Etter landslagspausen er det alltid store problemer som dukker opp. Vi har problemer, men jeg vil ikke si n

 • Gulbrandsen med superinnhopp

  Fredrik Gulbrandsen var sentral da Istanbul Basaksehir senket byrival Besiktas 3-2 i tyrkisk toppfotball, melder NTB. Som innbytter gjorde han mål og la opp til et annet. Gulbrandsen entret gressmatta med et snaut kvarter igjen på klokka, og ni minutter senere hadde han vært nest sist og deretter sist på ballen ved hjemmelagets to siste scoringer.

  Fredrik Gulbrandsen
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal