United ydmyket og rundspilt av Mourinhos Tottenham: – Dette er et jordskjelv

Målene rant inn for Ole Gunnar Solskjærs menn i møtet med Tottenham. Samtidig fikk Anthony Martial et direkte rødt kort som kommer til å bli mye diskutert.

IkLMBlJdBGg

BETENKT: Ole Gunnar Solskjær fikk en del å tenke på etter møtet med Tottenham og den tidligere United-manageren José Mourinho.

Foto: OLI SCARFF / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Old Trafford så ut som alt annet enn et fort for Manchester United denne søndagen: Med én mann mer på banen ga ikke Tottenham seg før de hadde scoret seks mål fra fem ulike målscorere.

– Ikke i nærheten av godt nok. Når man taper slik må man se seg i speilet, sa Solskjær i et intervju med Sky Sports, vist på TV 2.

Nordmannen kunne ikke annet enn å være enig i at stortapet avdekket store problemer i Manchester United-laget.

– Det er klart at dette er alarmerende, medga Solskjær.

6-1-tapet er det verste i han karriere som United-manager.

– Dette er et jordskjelv. Det er ikke et vanlig tap, det er nesten smått historisk når de taper 6-1 som dette, sa TV2-ekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

– Hadde hengt ham til tørk

Tottenham-manager José Mourinho forholdt seg noe mer nøktern etter å ha sett United, laget han tidligere var trener for, bli fullstendig rundspilt.

– Å tape med fem ... skjer ikke hver dag. En historisk seier. Tre poeng til oss, tre viktige poeng, sa Mourinho i et intervju vist på TV 2.

jUaV4Vq13B0

Mourinho var tilbake på Old Trafford. Her instruerer han Dele Alli.

Foto: CARL RECINE / AFP

– Vi forberedte oss veldig bra. Taktisk og psykologisk. Vi var såpass klare at selv å få en straffe mot oss i det første spilleminuttet påvirket oss ikke i det hele tatt, la han til.

Men til tross for den totale rundspillingen er det fort situasjonen hvor Anthony Martial fikk direkte rødt kort etter 28 minutters spill som vil bli diskutert aller mest i ettertid.

Martial fikk det røde kortet etter småkjekling i feltet med Tottenhams Erik Lamela.

TV-bildene viste at de begge var borte i ansiktene til hverandre. Lamela la seg ned, og dommeren sendte Martial rett ut.

Situasjonen kan du se her:

Manchester Uniteds Anthony Martial blir utvist i det 28. minutt mot Tottenham.

RETT UT: Manchester Uniteds Anthony Martial ble utvist etter denne situasjonen. (Bilder med tillatelse fra TV 2)

– Det er pinlig av Lamela. Han overspiller. Det var et lite klaps, sa Petter Myhre i TVs Premier League-studio.

Etter kampen sa Solskjær at han ikke hadde likt Lamelas reaksjon dersom han hadde vært Tottenham-manager.

– Jeg hadde «hengt ham opp til tørk». Du går ikke ned på den måten, sa Solskjær, før han understreket at han ikke var fornøyd med Martials håndtering av situasjonen heller.

– Han skulle ikke ha reagert sånn, sa Solskjær, og siktet til klapset Martial ga Lamela.

Men kampen startet med et pang allerede før det var spilt et helt minutt. Da fikk United tildelt straffespark, og den satte som vanlig Bruno Fernandes rett i mål.

Anthony Martial skaffer Manchester United straffe etter kun 30 sekunder spill mot Tottenham.

Anthony Martial skaffet Manchester United straffe etter kun 30 sekunder spill mot Tottenham.

To tap

Så gikk det knapt to minutter før Tottenham svarte med en scoring - etter at United-forsvaret klønet det til fullstendig for seg selv.

Derfra og ut var det ingen nåde. United hadde store problemer i forsvar, og Tottenham kom til sjanse etter sjanse.

Til slutt var det Harry Kane som satte punktum da han scoret 6-1-målet på et straffespark mot slutten av den andre omgangen.

På sidelinjen satt en tydelig betenkt Ole Gunnar Solskjær, og på motsatt benk satt en ditto tydelig fornøyd José Mourinho.

– Det kan ikke bli mange sånne før det begynner å brenne under føttene på Ole Gunnar Solskjær, sa TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

United står med to tap og en seier på de tre kampene de har spilt så langt i Premier League.

Her kan du se alle Tottenhams mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Haaland med mål i Dortmund-siger

  Erling Braut Haaland sluttar ikkje å skåre mål. Han måtte vente til overtid i meisterliga-kampen mot Zenit St. Petersburg. Det er Haaland sitt 12. mål på 10 meisterliga-kampar. Borussia Dortmund vann kampen 2-0. Jadon Sancho skåra gultrøyenes første på eit straffespark.

  Dortmund har no tre poeng etter to Meisterliga-kampar. I den andre kampen i gruppa spelte Club Brugge og Lazio 1-1. Dei ligg begge over Dortmund med fire poeng.

  Haaland
  Foto: Ina Fassbender / AFP
 • Utskjelt spelar redda PSG

  Paris Saint-Germain vann 2-0 mot Istanbul Basaksehir i meisterligaen. Dei franske meistrane sleit likevel lenge mot det tyrkiske laget. Med stjerner som Neymar og Kylian Mbappé, så var det likevel ein annan PSG-spelar som markerte seg. For Moise Kean skåra båe måla for PSG. Det smaka nok godt for den 20 år gamle Italienaren som førre sesong spelte i Everton. Der fekk han lite tillit og han blei denne sommaren lånt ut til det franske storlaget.

  Champions League - Group H - Istanbul Basaksehir F.K. v Paris St Germain
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Kjellings Drammen rundspilt

  Kristian Kjellings Drammen har hatt en godkjent start på årets eliteserie, men ble tidvis rundspilt av Kolstad da lagene møttes i eliteserien onsdag kveld. Drammen slet med mange tekniske feil, scoret bare 21 mål, og Kolstad vant til slutt 27-21.

  Drammen ligger på en tredjeplass på tabellen bak Elverum og ØIF Arendal, mens Kolstad er nummer syv.

  Samtidig vant Halden 33-31 hjemme mot Haslum, og Nærbø slo Sandefjord 33-27.

  KaTg8OaQ1GQ
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal