United ydmyket og rundspilt av Mourinhos Tottenham: – Dette er et jordskjelv

Målene rant inn for Ole Gunnar Solskjærs menn i møtet med Tottenham. Samtidig fikk Anthony Martial et direkte rødt kort som kommer til å bli mye diskutert.

IkLMBlJdBGg

BETENKT: Ole Gunnar Solskjær fikk en del å tenke på etter møtet med Tottenham og den tidligere United-manageren José Mourinho.

Old Trafford så ut som alt annet enn et fort for Manchester United denne søndagen: Med én mann mer på banen ga ikke Tottenham seg før de hadde scoret seks mål fra fem ulike målscorere.

– Ikke i nærheten av godt nok. Når man taper slik må man se seg i speilet, sa Solskjær i et intervju med Sky Sports, vist på TV 2.

Nordmannen kunne ikke annet enn å være enig i at stortapet avdekket store problemer i Manchester United-laget.

– Det er klart at dette er alarmerende, medga Solskjær.

6-1-tapet er det verste i han karriere som United-manager.

– Dette er et jordskjelv. Det er ikke et vanlig tap, det er nesten smått historisk når de taper 6-1 som dette, sa TV2-ekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

– Hadde hengt ham til tørk

Tottenham-manager José Mourinho forholdt seg noe mer nøktern etter å ha sett United, laget han tidligere var trener for, bli fullstendig rundspilt.

– Å tape med fem ... skjer ikke hver dag. En historisk seier. Tre poeng til oss, tre viktige poeng, sa Mourinho i et intervju vist på TV 2.

jUaV4Vq13B0

Mourinho var tilbake på Old Trafford. Her instruerer han Dele Alli.

– Vi forberedte oss veldig bra. Taktisk og psykologisk. Vi var såpass klare at selv å få en straffe mot oss i det første spilleminuttet påvirket oss ikke i det hele tatt, la han til.

Men til tross for den totale rundspillingen er det fort situasjonen hvor Anthony Martial fikk direkte rødt kort etter 28 minutters spill som vil bli diskutert aller mest i ettertid.

Martial fikk det røde kortet etter småkjekling i feltet med Tottenhams Erik Lamela.

TV-bildene viste at de begge var borte i ansiktene til hverandre. Lamela la seg ned, og dommeren sendte Martial rett ut.

Situasjonen kan du se her:

Manchester Uniteds Anthony Martial blir utvist i det 28. minutt mot Tottenham.

RETT UT: Manchester Uniteds Anthony Martial ble utvist etter denne situasjonen. (Bilder med tillatelse fra TV 2)

– Det er pinlig av Lamela. Han overspiller. Det var et lite klaps, sa Petter Myhre i TVs Premier League-studio.

Etter kampen sa Solskjær at han ikke hadde likt Lamelas reaksjon dersom han hadde vært Tottenham-manager.

– Jeg hadde «hengt ham opp til tørk». Du går ikke ned på den måten, sa Solskjær, før han understreket at han ikke var fornøyd med Martials håndtering av situasjonen heller.

– Han skulle ikke ha reagert sånn, sa Solskjær, og siktet til klapset Martial ga Lamela.

Men kampen startet med et pang allerede før det var spilt et helt minutt. Da fikk United tildelt straffespark, og den satte som vanlig Bruno Fernandes rett i mål.

Anthony Martial skaffer Manchester United straffe etter kun 30 sekunder spill mot Tottenham.

Anthony Martial skaffet Manchester United straffe etter kun 30 sekunder spill mot Tottenham.

To tap

Så gikk det knapt to minutter før Tottenham svarte med en scoring - etter at United-forsvaret klønet det til fullstendig for seg selv.

Derfra og ut var det ingen nåde. United hadde store problemer i forsvar, og Tottenham kom til sjanse etter sjanse.

Til slutt var det Harry Kane som satte punktum da han scoret 6-1-målet på et straffespark mot slutten av den andre omgangen.

På sidelinjen satt en tydelig betenkt Ole Gunnar Solskjær, og på motsatt benk satt en ditto tydelig fornøyd José Mourinho.

– Det kan ikke bli mange sånne før det begynner å brenne under føttene på Ole Gunnar Solskjær, sa TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

United står med to tap og en seier på de tre kampene de har spilt så langt i Premier League.

Her kan du se alle Tottenhams mål.

• Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

Nedregotten Skaslien
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

– Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

– Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

«Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»