King fikk debuten da Everton vant: – Han kan spille overalt

Joshua King er tilbake i Premier League, og var med på å sikre seieren i en særdeles tøff bortekamp mot Leeds.

STERK SEIER: Se målene her.

Natt til tirsdag kom overgangen vi ventet på.

Joshua King returnerte til Premier League etter nedrykket med hans Bournemouth, og litt over døgnet seinere var debuten et faktum.

King, med draktnummer elleve prydet på ryggen, ble byttet inn i det 87. minutt mot Alex Iwobi, og fikk dermed sine første minutter som Everton-spiller.

Heldigvis for King ble det seier i en særdeles spennende kamp helt til siste slutt.

– Jeg er fornøyd. Reaksjonen etter Newcastle-tapet var veldig bra. Vi spilte veldig bra i andre omgang. Det var vanskelig, og målet var tre poeng, sier hovedtrener Carlo Ancelotti til BT Sport før han skryter av nysigneringa:

– Han kommer til å komplementere spillerne på topp. Han kan spille overalt. Høyre, venstre, som midtspiss. Vi trengte et alternativ og han var et veldig bra alternativ.

King

DEBUTEN SIKRET: Joshua King med sine første spark i den blå drakta.

Foto: TIM KEETON / AFP

Komfortabel ledelse

Carlo Ancelottis menn kom best i gang på Elland Road. Etter ni minutter gikk bortelaget opp i ledelsen da Lucas Digne ble spilt fri på venstrekanten og slo et presist innlegg inn til Gylfi Sigurdsson. Islendingen fikk stå aleine og prikke den i mål.

Hjemmelaget hentet seg inn igjen, og hadde en god periode hvor de var nære å sette inn reduseringa. Flere sjanser skapte Leeds, med både frispark stusset i stolpen og ei lang Bamford-tå, som ikke var lang nok.

Uheldigvis for hovedtrener Marcelo Bielsa, var det bortelaget som lyktes med sine sjanser.

Calvert-Lewin

JUBEL: Calvert-Lewin satte inn sitt 12. mål for sesongen.

Foto: Michael Regan / AP

Everton presset på, og på det åttende hjørnesparket i favør gjestene, havnet ballen i mål. Ben Godfrey stusset videre Sigurdssons harde frispark som Calvert-Lewin nikket inn fra bakerste stolpe.

En komfortabel 2-0-ledelse til pause.

Spenning til siste slutt

Hvem vet hva Marcelo Bielsa sa i pausen, men det satte i alle fall fyr på hjemmelaget i andre omgang.

Denne gangen var det Everton som feilet i egen boks. Mason Holgate klønet det til og dermed havnet ballen hos Bamford, som pirket den videre til Raphinha. Han viste iskalde takter da han breisidet ballen i venstre hjørne, og reduseringa var et faktum.

Raphinha

SLO TILBAKE: Scoringa til Raphinha ga fornyet energi, men det var ikke nok.

Foto: TIM KEETON / Reuters

Det spørs om Jordan Pickford får konkurranse i målet etter det Robin Olsen vartet opp med i andre omgang. På bare minutter tok han ikke bare én, men tre redninger på rappen.

Først var det Bamford som styrte et skudd fra Klich mot mål. Returen havnet hos Raphinha, som igjen trøkket til. Like etter var det Jack Harrison som prøvde seg fra distanse, men Olsen hadde stengte buret fullstendig. Enorm prestasjon av sisteskansen.

Energien til Olsen skjerpet bortelaget, som var nære å sette inn sitt tredje for kvelden.

– Robin Olsen gjorde det bra. Han vet rollen sin og han er selvsikker. En erfaren keeper, sier Ancelotti om keeperen.

Neste kamp for King og Everton er borte mot én annen nordmann, nemlig Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United. Den kampen spilles til helga.

– Vi har bedre hell borte enn hjemme. Jeg håper Manchester United scoret alle målene sine mot Southampton, avslutter Ancelotti.

Siste nytt

 • Ruuds semifinalemotstander er klar

  Fredag gikk Casper Ruud videre til semifinalen i Madrid Masters. Nå er det klar hvem som blir hans motstander.

  For italienske Matteo Berrettini slo ut Cristian Garin fra Chile i den andre kvartfinalen, og blir dermed Ruuds motstander lørdag.

  Berrettini slo Garin 2-1 i sett, med sifrene 5,7, 6-3, 6-0.

  775649695
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Hjemmesmell for Leicester

  Det ble en tung dag på hjemmebane for Leicester, som etter en iherdig sluttspurt likevel tapte 2-4 for Newcastle. For «the Foxes» røk viktige poeng i kampen om mesterligaplass, men det ble likevel en målfest i Leicester.

  Rett etter at Kasper Schmeichel vartet opp med en kjemperedning, satte Joseph Willock inn kampens første for Newcastle. Drøye ti minutter senere doblet Paul Dummett ledelsen. I andre omgang scoret Callum Wilson både det tredje og fjerde målet for gjestene.

  Med ti ordinære minutter igjen reduserte Marc Albrighton til 1-4, og tente et lite håp for hjemmelaget. Håpet ble ikke mindre da Kelechi Iheanacho reduserte ytterligere til 2-4 etter 87 minutter, men det stoppet også der.

  Leicester ligger fremdeles på tredjeplass på tabellen, med en kamp mer spilt enn Chelsea som følger like bak på fjerdeplass. Med fredagens tre poeng klatret Newcastle opp til 13.-plass.

  Premier League - Leicester City v Newcastle United
  Foto: Michael Regan / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal