Hopp til innhold

Kilde om Kristoffersen-konflikten: – Vi har reagert på oppførselen hans

FOLGEFONNA/OSLO (NRK): Torsdag startet alpinlandslaget sesongen uten Henrik Kristoffersen på Folgefonna. Lagkameratene mener utestengelsen av slalåmesset er riktig.

KRISTOFFERSEN

IKKE MED: Henrik Kristoffersen vil ikke være en del av landslaget før i oktober.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Vi har reagert på oppførselen til Henrik (Kristoffersen) rundt spilleregler. Vi har veldig satte spilleregler. Mer enn det har jeg ikke så mye å si, sier Aleksander Aamodt Kilde.

Også lagkamerat Leif Kristian Haugen bekrefter at det dreier seg om brudd på spillereglene laget og forbundet har.

Det siste året har det stormet mye rundt slalåmkjører Kristoffersen, etter en konflikt med Norges Skiforbund.

Det toppet seg da minst ti av landets nitten idrettskretser ble informert om at landslagsløpere ikke ønsket unggutten på laget.

Hverken Kristoffersen, forbundet eller de øvrige løperne har ønsket å uttale seg om hvorfor Kristoffersen har måttet be lagkameratene om unnskyldning, men etter det NRK vet handler det om at alpinisten skal ha brutt disiplinær- og sponsorregler gjentatte ganger, og at han skal ha fått flere advarsler siden november 2016.

– Ønsket en konsekvens

I år dukket det opp nye uenigheter da skisesongen startet opp i mai. Kristoffersen hadde ikke signert utøverkontrakten i juni, som binder ham til landslaget.

Det førte til at han ikke fikk trene med landslaget. Han trener på egen hånd fram til han blir en del av laget igjen i oktober.

Etter konfliktene har det vært anspent mellom partene, men skal vi tro utøverne løses det de neste månedene.

Kjetil Jansrud

– GLADE FOR EN KONSEKVENS: Kjetil Jansrud sier laget er klare for å ta imot Kristoffersen i oktober, men har vært glade for at det kom en konsekvens.

Foto: Ezra Shaw / AFP

– Vi er klare til å ta ham imot. Det skal ikke være noen store og harde fronter, men vi har vært glade for at det kommer en konsekvens, sier Kjetil Jansrud.

Han ønsker ikke å fortelle hvorfor lagkameratene har ønsket en konsekvens fra forbundet, men røper at det kommer til å løse seg mellom partene.

– Det kommer til å løses. Vi begynner igjen rundt oktober med å ha det bra.

– Kunne vært løst på andre måter

Heller ikke comeback-kongen Aksel Lund Svindal ønsker å utdype noe om hvorfor det har vært en konflikt mellom partene, og hvorfor lagkameratene skal ha ønsket en unnskyldning.

– Generelt handler det om noen episoder som ikke har vært helt bra. Det var et par episoder som kunne vært løst på andre måter, sier Svindal, uten å ønske å utdype svaret.

Han synes det er greit at partene har en pause fra hverandre til 1. oktober.

Aksel Lund Svindal på ski

– IKKE VÆRT BRA: Comeback-kongen Aksel Lund Svindal sier det har vært noen episoder Skiforbundet og landslaget kunne vært foruten.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

I likhet med Jansrud håper og tror han at alle starter med blanke ark i oktober. Selv om det er greit å diskutere, synes alpinkongen at det er best når det er så rolig som mulig.

– Generelt er det bedre å ta ting på kammerset, det hadde vært det beste. Samtidig er det ikke alltid det funker, innrømmer Svindal.

NRK har vært i kontakt med Henrik Kristoffersens far, Lars Kristoffersen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal