NRK Meny
Normal

Kastet penger på Blatter og avbrøt pressekonferansen

Det tok mindre enn ett minutt før FIFAs varslede pressekonferanse ble en farse mandag ettermiddag.

V3

Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter fikk dermed ikke sagt mye på sitt første forsøk under den varslede pressekonferanse mandag.

Tidligere på dagen hadde forbundet varslet at det vil bli et nytt presidentvalg i FIFA 26. februar neste år. Etter at pressekonferansen med Sepp Blatters reaksjoner først ble utsatt med én time startet den cirka 15.10 på ettermiddagen i dag.

Men før det var gått ett minutt ble sendingen avbrutt av den engelske komikeren Simon Brodkins stunt. I form av sin rolle som «Lee Nelson» sto han foran Blatter med en bunke falske amerikanske dollar.

Etter å ha sagt noen ord «på vegne av Nord-Koreas VM-søknad for 2026» kastet han bunken mot presidenten, før vakter grep inn og geleidet han ut.

– Vær hilset, Sepp - alt er der, rakk Brodkin å si.

Hakk i hæl fulgte en mildt sagt sjokkert Blatter ut av rommet.

– Jeg beklager forsinkelsen, men vi er nødt til å rydde opp her før jeg kan snakke til dere, sa Blatter før han forsvant.

Hyllet på sosiale medier

Hendelsen fikk naturligvis stor oppmerksomhet på internett. Spesielt det sosiale mediet Twitter kokte over av såkalte tweets som hyllet Brodkins stunt.

Innen kort tid hadde et stort antall aviser og synsere delt videoen og sagt sine meninger.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Svarte på kritiske spørsmål

Ti minutter etter avbruddet kom sveitseren tilbake og pressekonferansen fortsatte som opprinnelig planlagt. Etter at Blatter først snakket i noen minutter fikk pressen stille de kritiske spørsmålene de satt inne med.

Men de fleste av dem ble avfeid med bortforklarende svar og kritikk av journalistene.

– Jeg vil bruke mitt mandat som leder av FIFA fram jeg går av, og på slutten av februar har president-mandatet kommet til en ende, sa den avtroppende lederen.

Sepp Blatter vil dermed regjere den internasjonale fotballen i sju måneder til. Kandidatene til å ta over jobben må annonsere sitt kandidatur innen 26. oktober.

Ifølge internasjonale medier er UEFA-president Michel Platini favoritt til å ta over, ettersom han skal ha støtte i fire av seks FIFA-forbund.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal