Karlsson forbannet etter å ha gått på trynet med lånte rulleski

AURE/OSLO (NRK): Langrennsstjernen Frida Karlsson (20) var sint etter at hun falt og måtte bryte fellesstarten under Toppidrettsveka. Minst 10 løpere fikk problemer med rulleskiene, som var utdelt fra arrangøren.

HER GÅR DET GALT: Frida Karlsson får problemer og skjener ut av veien, ned i grøfta og inn i gjerdet. Hun tar med seg en løper. Deretter ser man Alexander Bolsjunov reise seg opp etter sitt fall.

– Jeg er forbannet, sier Frida Karlsson til NRK.

Fredag fortsatte Toppidrettsveka med 25 kilometer fellesstart for både kvinner og menn. Der var den svenske stjernen med helt i tet. Men så gikk det galt.

Frida Karlsson

UHELDIG: Frida Karlsson var sint etter uhellet under Toppidrettsveka.

Foto: Mikal Emil Aaserud / NRK

Hjulet på den ene rulleskien fungerte ikke som det skulle, Karlsson falt og havnet i veikanten litt etter halvgått løp. Løpet var spolert for Sveriges yndling.

– Jeg kunne ikke fortsette. Jeg hadde ikke noe valg da gummidekket løsnet, forklarer hun.

Ødelagt hjul

SLIK SÅ HJULENE UT: Bildet viser hvordan hjulene på enkelte rulleski-par ikke var godt for noe under fredagens konkurranse.

Foto: Andreas Stabrun Smith / NRK

– Dårlig

Alle utøverne får rulleski tildelt av arrangøren, slik at de skal konkurrere med likt utstyr. Karlsson er kritisk til at hennes ski ikke skal ha fungert som de skulle.

– Jeg kjente at skiene «ville slippe» hele tiden, og til slutt ramlet jeg. Heldigvis falt jeg i gresset, så jeg skadet meg ikke. Jeg synes det er dårlig. Når man må låne ski så må de være bra. Nå vil jeg være skeptisk til å låne slike ski igjen, sier Karlsson, som for alvor slo igjennom forrige sesong.

 • Løpene fra Toppidrettsveka vises i opptak på nrk.no og NRK1 fra kl. 19.50 fredag kveld (helt i bunn av saken står det hvem som vinner).
Frida Karlsson på seierspallen etter bronse på tremilen i Seefeld

YNDLING: Frida Karlsson hadde en kjempesesong i fjor, og tok med seg tre medaljer hjem fra VM i Seefeld.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det kom som en overraskelse på mange da Karlsson plutselig stod i målområdet og skiftet før resten av de kvinnelige løperne hadde kommet i mål. Hun forteller at hun fikk haik med en servicebil.

Stryker resultater

Det var ikke bare Karlsson som hadde trøbbel med rulleskiene fredag. NRK får opplyst at minst 10 løpere fikk løpet ødelagt på grunn av hjultrøbbel hvor gummien løsnet.

Blant dem torsdagens seierherre, russiske Aleksandr Bolsjunov. Han var blodig på arm og hofte da han kom i mål, og havnet langt bak de beste.

Bjørnar Myhren, Swix

BEKLAGER: Sponsorsjef i Swix, Bjørnar Myhren.

Foto: Mikal Emil Aaserud / NRK

– Rulleskiene bare «forsvant», forklarer Bolsjunov.

– En flause fra rulleskileverandøren, mener NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Bjørnar Myhren, sponsorsjef i Swix, som er leverandør av rulleskiene til konkurransene, legger seg flat.

– Gummien løsnet ut fra felgen, så det er helt sikkert en produksjonsfeil. Det har skjedd på et par gutteski også, og det er trist å høre. Det er umulig for oss å kontrollere, for det er en underleverandør av oss som lager disse. Dette er bare å beklage, og det er forståelig at hun er forbannet, sier han til NRK.

Senere fredag formiddag beslutten juryen i Toppidrettsveka at resultatene fra formiddagens renn strykes, opplyser sjef for Toppidrettsveka, Harald Fladseth overfor NRK. I tillegg skal kveldens sprintrenn gås i klassisk istedenfor fristil. Arrangøren opplyser om at pengepremier fra spurtpriser og pallplasseringer underveis i formiddagens renn blir stående.

 • Amerikanske Sadie Bjornsen vant til slutt kvinnenes løp, 4,7 sekunder foran italienske Anna Comerella og Marte Skaanes. Herreklassen ble vunnet av Aleksej Tsjervotkin, foran Dario Cologna og Didrik Tønseth.
 • Ane Appelkvist Stenseth og Johannes Høsflot Klæbo vant langrennssprinten fredag. Det ble konkurrert i klassisk stil. Stenseth fikk Tiril Udnes Weng og Lotte Udnes Weng nærmest seg. Klæbo vant foran Pål Trøan Aune og Thomas Helland Larsen.

Siste nytt

 • Iranske fotballag truer med boikott

  Fire av Irans beste fotballag truer med å boikotte den asiatiske mesterligaen hvis et antatt forbud mot internasjonale kamper i landet ikke fjernes. Fredag opplyste Irans fotballforbund at Det asiatiske fotballforbundet (AFC) nekter landet å arrangere internasjonale kamper i landet, noe som innebærer at kampene må spilles i et annet land. AFC har imidlertid ikke bekreftet om et slikt forbud har blitt vedtatt. Esteghlal, Persepolis, Sepahan og Shahr Khodro er Irans lag i årets mesterliga i Asia. I en felles uttalelse sier klubbene at de kun vil delta i turneringen hvis de får spille hjemmekampene sine i Iran. Det skriver nyhetsbyrået AFP. (NTB)

  Truer med boikott
  Foto: Atta Kenare / AFP
 • Spania klar for semifinale

  Med 37-28 seier over Hviterussland er Spania klar for semifinale. Dermed vil Norge møte enten Kroatia eller Spania, dersom Norge tar seg til en semifinale. Onsdag møter Spania Kroatia i siste kamp før semifinalene, og den kampen avgjør hvem som går ut som gruppevinner.

  Viran Morros de Argila
  Foto: Vladimir Simicek / AFP
 • Kansellert fly skaper problemer

  Freestylekjører Øystein Bråten går glipp av viktig trening i forkant av X Games i Aspen, som starter torsdag. Bråten skulle egentlig fly til USA i dag, men grunnet feil med flyet ble reisen kansellert. Nordmannen skal konkurrere i slopestyle, men får da en dag mindre i løypa enn konkurrentene. – Jeg krysser fingrene for at vi er på plass i morgen, så skal det gå bra. Jeg gleder meg sjukt mye. Jeg har sett bilder av løypa og den ser helt rå ut, sier Bråten til NRK.

  Øystein Bråten under X Games Oslo 2018
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal