Toppidrettsveka

Oppsummert

 • 18.10: Toppidrettsveka fra Hitra, Aure og Trondheim.
 • 55 kilometer Langløp kvinner og menn
 • Kommentatorer: Pål Thomassen og Torgeir Bjørn. Programleder: Ida Nysæter Rasch.
 • Hele startlisten kan du se her: Herrer og kvinner.
 • Pengedryss til Toppidrettsveka

  Fylkesutvalet vedtok måndag å løyve inntil 200.000 kroner til Aure kommune og arrangementet Toppidrettsveka 2022. Store delar av Noregs- og verdseliten i langrenn er då på plass for i tre dagar å konkurrere på rulleski. Toppidrettsveka har vore arrangert i Aure i 17 år, og er i følgje kommunen eit utstillingsvindauge for regionen.

  Toppidrettsveka
  Foto: Toppidrettsveka
 • Klæbo vant i Aure

  Johannes Høsflot Klæbo ble hardt presset av Erik Valnes uten at det var noen tvil om hvor seieren havnet i rulleskisprinten i Toppidrettsveka i Aure fredag.

  – Det er alltid artig å gå fort og krysse målstreken først. Vi løste det bra, og det er bra med fire heat. Det var viktig. Slike økter som dette blir vi bedre av, sa Klæbo til NRK.

  Klæbo og Valnes ble nummer én og to på sprinten i VM i Oberstdorf i vinter. I lagsprint tok de gull sammen for Norge.

  – Dette er det nærmeste jeg har vært i skøyting og på rulleski. Det var nært, og det skulle ha vært 20 meter til, sa Valnes.

  Thomas Helland Larsen tok tredjeplassen.

  Langrenn, Treningsamling pŒ Sjujs¿en og Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Norsk jenteskrell i Toppidrettsveka

  Askers Elena Rise Johnsen var best i spurten og slo selveste Johanna Hagström fra Sverige i rulleskisprinten i Toppidrettsveka i Aure fredag kveld.

  – Jeg lå bak og hadde en liten fordel av det, sa Johnsen til NRK.

  Hagström var fornøyd tross tap. Hun så lenge ut som en vinner, men avslutningen gikk i slak mote og da sluknet hun.

  – Jeg var sliten mot slutten, sa hun.

  Hagström var i VM-finalen i Oberstdorf i vinter. Da ble hun nummer fire.

  Morgendagens Helter
  Foto: Ryan Kelly / NTB
 • Utklasset landslagseliten

  Gaute Kvåle utklasset landslagseliten og vant fredagens motbakkerenn på rulleski i Aure i Toppidrettsveka. Karoline Simpson-Larsen var best i kvinneklassen.

  Nylig rullet Kvåle inn til seier i Lysebotn opp. Fredag viste han at det ikke var et blaff og slo landslagsløper Harald Østberg Amundsen med 9,5 sekunder. Han gjorde unna den 3,5 kilometer lange motbakken på 11.48,1 minutter.

  På kvinnesiden vant Simpson-Larsen 15,1 sekunder foran Elena Rise Johnsen, mens Berit Mogstad tok den siste pallplassen.

  Det ble også holdt en egen stakekonkurranse. Der var Mikael Gunnulfsen raskest og slo Johannes Eklöf med 2,5 sekunder. Blant kvinnene vant Marte Skaanes med 3,5 sekunder på den svenske langløpsstjernen Lina Korsgren.

  Marit Bjørgen la seg inn på en fjerdeplass. Trønderen ble slått med 43,9 sekunder.

  Gaute Kvåle
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Svenske knuste nordmennene

  Det var Max Novak som var sterkest i langløpet i Toppidrettsveka for herrene. Han var i tet med tre andre nordmenn.

  – Det kjennes så lett å følge med. Så tenkte jeg etter hvert at det aldri kan holde, men ja... sier Novak etter seieren.

  – Jeg hadde visualisert at jeg skulle rykke til på toppen når det flater ut litt. Men da trodde jeg det skulle være flere der, sier svensken videre.

  Disse fire var i tet en god stund. Det var Sivert Wiig, Morten Eide Pedersen, Mattis Stenshagen og svenske Novaks.

  Stenshagen og Eide Pedersen falt fra på tampen, og dermed ble det Novak og Wiik som kjempet om seieren i langløpet. Til slutt ble Novak for sterk.

  Utøvere som Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes og Martin Johnsrud Sundby var i en større gruppe, og de var rundt ett minutt bak i store deler av løpet.

Karlsson forbannet etter å ha gått på trynet med lånte rulleski

Sportsnyheter

Denne hendelsen skapte debatt – nå vurderer FIDE å endre regelen

Det vekket oppsikt da Magnus Carlsen tirsdag rørte en brikke uten å flytte den. Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) erkjenner at den omstridte regelen også har blitt diskutert på bakrommet.

Siste nytt

 • Uvaksinerte Kimmich ferdigspilt for i år

  Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sliter med lungene etter koronasykdom, og han kan ikke spille lagets neste tre kamper i 1. Bundesliga, melder klubben på sine nettsider. Tyskeren har ikke spilt siden starten av november som følge av koronakarantene og -sykdom, skriver NTB.

  Kimmich
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Dansk keeperlegende er død

  Den danske keeperlegenden Lars Høgh er død. Det bekrefter det danske fotballforbundet på Twitter. Den tidligere landslagskeeperen ble 62 år gammel. Han var keeper på det legendariske danske VM-laget fra 1986. Høgh spilte hele sin aktive klubbkarriere for danske OB.

  – Vi har mistet en stor personlighet, en nær kollega, en god venn og mest av alt et helt fantastisk menneske. Alle tanker går til Lars sin familie i denne vanskelige tiden, skriver det danske forbundet.

  Høgh har slitt med kreftsykdom i mange år.

  Laster Twitter-innhold
 • Johnsen sluttar i Eik Tønsberg

  Ronny Johnsen har gitt Eik Tønsberg beskjed om at han ikkje vil halde fram som trenar i klubben. Årsaka er at han ikkje vil halde fram i den nye organieringa som styret har vedteke.

  Det melder klubben sjølv på sine nettsider.

  Johnsen har dei to siste åra leia eit trenarteam på tre personar. Styret vil ha ein modell med færre trenarar.

  Han har også vore sentral i prosessen med samanslåing av Eik Tønsberg og FK Tønsberg. Klubben var to poeng unna opprykk til 2. divisjon i år.

  To profilar har dermed forlate Tønsberg-fotballen i løpet av kort tid. Etter sesongslutt måtte John Arne Riise slutte som trenar i Flint.

  Ronny Johnsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal