Kan være ute i ett år etter superkampen

Manny Pacquiao har forverret en skulderskade og risikerer å være borte fra boksingen i opptil ett år. I tillegg risikerer han straff for å ha holdt skaden hemmelig.

BOX-US-PACQUIAO-MAYWEATHER

SKADET: Manny Pacquiao gjennomførte kampen mot Floyd Mayweather, men tapte klart på poeng.

Foto: JOHN GURZINSKI / Afp

Ifølge Sky Sports skal 36-åringen opereres for en skulderskade i løpet av kort tid. Skaden skal ha vært der allerede før gigantkampen startet.

Problemet er at han opplyste til Nevada Athletic Commission at skulderen var fin. Det kan gi rettslig etterspill. Som øverste myndighet for kampen kan usanne opplysninger til kommisjonen føre til bøter eller suspensjon.

– Vi skal samle inn all fakta og følge opp saken. Vi må være sikre på at bokserne gir oss korrekt informasjon, sier formann Francisco Aguilar.

Laster Twitter-innhold

Pacquiao svarte nei da han ble spurt om han hadde en skade dagen før den store kampen. På samme tid fikk han, med Det amerikanske antidopingforbundets (USADA) tillatelse, en injeksjon for å gjøre smertene i skulderen mindre.

I teamet til den filippinske bokseren mener man derfor at de hadde informert om skaden, men USADA hevder på sin side at deres oppgave kun var å gjennomføre dopingtester. I så måte var de kun en tredjepart.

– Enten begikk de en fryktelig feil ved å ikke følge reglene, eller så prøvde de å holde det hemmelig for motstanderen, sier USADA-sjef Travis Tygart.

Pacquiao på sin side mener at USADA gjorde en feil da de ikke lot ham ta en injeksjon i skulderen før kampen, og at dette førte til at han ikke kunne bruke høyrehånda på samme måte som han burde.

Siste nytt

 • Risikerer å miste verv på livstid

  Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er anmeldt for fem brudd på idrettens regelverk som følge av det økonomiske rotet etter VM i 2017, skriver VG. Anmeldelsen, som er levert av region sør i Norges Cykleforbund, ble sendt til domsutvalget i Norges Idrettsforbund tidligere denne uka.

  Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Fart-trenar sa opp på dagen

  Trenar for Fart, Finn Willy Taugbøl, sa opp si stilling onsdag. Det skriv HA. Taugbøl seier til avisa at han trekkjer seg fordi han er misnøgd med korleis trenarteamet blir evaluert av den sportslege leiinga i klubben.

  Kick Off med Toppserien
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

Sendeplan

Kl. Program Kanal